Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ЕДНА ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ИСТОРИЯ Матю Ботсфорд: До Ада и обратно

Свидетелството достига до вас благодарение на CBNnews,

Превод и редакция: anah_su_namun

ЕДНА ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ИСТОРИЯ

Матю Ботсфорд: До Ада и обратно

Разказана от: Тим Бренсън

{xtypo_quote}CBN.com – „Почувствах как нещо горещо се заби в главата ми от към тила. После всичко стана черно и потъна в мрак.”{/xtypo_quote}


Матю и Нанси Ботсфорд

Матю и Нанси Ботсфорд се трудили доста и работели усилено. Те се отдавали на удоволствията и искали да получат от живота всичко – освен Бог.

„Бог просто съществуваше. Знаехме, че имаше Бог, но ... това беше всичко.”, припомня си Матю.

Но всичко се променило в една Мартенска вечер на 1992 г. Матю и двама негови колеги били по работа в Атланта. Току-що били излезли от ресторанта, в който вечеряли, очаквайки таксито си. Когато изведнъж ...

Матю и неговите колеги не успяли да разберат какво се случва. Зад тях, няколко мъже се карали, когато трима от тях извадили пистолетите си и започнали да стрелят. Един от прятелите на Матю бил застрелян в упор и умрял на място. Другият му колега се измъкнал невредим. Матю също бил прострелян в главата и умрял.

{xtypo_quote}„Пълен мрак. Невероятен страх, отидох на едно място, което вярвам, че беше ада. В него нямаше нищо добро. Това ужасно място беше лишено от всякакво хубаво нещо. Не може да се опише с думи.”

„Тогава една ръка се протегна към мен и ме заля топлина. Тя изпълни пространството с тази невероятно лъчиста бяла светлина. Ръката ме дръпна нагоре. И чух един глас, който ми каза: „Времето ти още не е дошло.”{/xtypo_quote}

Матю бил възкресен, бил върнат обратно към живота още на сцената на престъплението и моментално изпратен в болницата Piedmont в Атланта. Нанси хванала първият полет от Мичигън – мястото където двамата живеели и долетяла в Атланта. Първата ѝ среща с докторите била ужасяваща.

„Докторът ми каза, че има само 30% шанс Матю да преживее ноща. Ако успее, най-вероятно до края на живота си щял да бъде прикован на инвалидна количка.”, разказва Нанси.

”Не можеха да кажат дали той ще се превърне във вегетиращ човек или не. Докторът дори изказа предположението, че Матю може би ще трябва да бъде изпратен в някое специализирано болнично заведение, където да се грижат за него.”

Нанси излязла от кабинета на доктора и тръгнала по коридора на болницата, за да прочисти мислите си.

„Просто видях тази тъмнина. И тя започна да расте пред мен. Почувствах, че падам в нея. Не можех да контролирам ситуацията. Просто губех почва под краката си. Но точно тогава усетих една тежка ръка на дясното си рамо. Почувствах, че някой ме дръпна назад и се обърнах, за да видя кой беше. Зад мен нямаше никой, но аз някак си знаех, че това беше Исус.”, продължава разказа си Нанси.”Веднага се върнах в стаята на Мат. Той беше целият увит в тръби и бинт. Казах: „Господи, аз не съм спасена. Върни ми съпруга ми, дори и ако трябва да е на инвалидна количка до края на живота си. Няма значение как ще го върнеш ... Но върни това, което е той, върни сърцето му, върни неговата индивидуалност. Обещавам, че ще остана с него.”

Това обещание щеше да бъде поставено на проверка. Матю беше в кома и няколко пъти умря.

Нанси живееше буквално час за час, понеже една криза следваше друга. Но с всяка криза идваше и проблясък надежда.

„Всяка ситуация беше критична, но после някак си нещата се обръщаха на 360 градуса.”, продължава разказа си Нанси.”Включиха го на диализа заради бъбреците и казаха, че тя ще продължи три седмици. За три дни ... ситуацията се промени.”

След 27 дни прекарани в кома, Матю се събуди.

„Беше невероятно.”, споделя тя.”Сега насочихме всичките си усилия да го изправим на крака. Искахме да бием всички лоши шансове, че той трябваше да остане в инвалидна количка. Фокусирахме се върху подобряване на състоянието му.”

Лявата страна на тялото на Матю била парализирана. Обаче по-голямата от двете злини била, че увреденият му мозък му пречел да мисли и да извършва дори и най-простите и елементарни действия. Двамата се върнали в Мичигън, където Матю започнал рехабилитация, опитвайки се да възстанови тялото и ума си.

„Да, но процеса на възстановяване беше болезнен.”, си спомня Мат.”Болезнен и физически, и познавателно. Спомням си, че правех някои прости неща като например да повтарям азбуката от А до Я, за да видя дали си я спомнях ... Учеха ме как да се храня.”

Две години и половина, Матю се борил с болката, а Нанси стояла неотлъчно до него. Прогреса, който правел бил бавен. Най-сетне станал от инвалидния стол и започнал да ходи сам с помоща на бастун. Умственото възстановяване било още по-бавен и труден процес. Но Нанси помнела обещанието, което била на Господа и била винаги до Матю.

„Познавателно ... той беше в много лоша форма. Сякаш живееше в една куку страна. Не ми се занимаше с това, но помнех обещанието си. То беше по-силно.”, казва Нанси.

Семейство Ботсфорд били толкова фокусирани върху състоянието и режима на Матю, че забравили всичко, което били преживяли с Бога.

„Бог отсъстваше. Не гледахме към Него”, казва тя.”Въртяхме се само около Матю.”

Така живели докато не се преместили във Флорида. Един ден докато се разхождал, Матю видял един от съседите си.

„Спомням си как го погледнах и казах: „Къде наблизо има добра църква? Това, което излезе от устата ми направо ме изравни с земята.”

Нанси помни своята реакция: „Какво? Ние не търсим църква!”

Но в края на краищата отишли на Великденската служба.

„Някак си знаехме, че точно от това се нуждаем.”, разказва Нанси.”Точно от това имахме нужда. То оживя пред нас ... знаехме, че ни липсва. Имаше мир, надежда, сигурност ... това нещо ни завладя.”

С течение на годините те започнали да осъзнават, че ръката на Господа бди над техният земен път. Днес, Матю върви без бастун. Даже кара кола. А как е умствено? Той завърши колеж и в момента пише научна фантастика - серия от книжки за деца, която се казва Johnny Rocket. Всичко това е абсолютно невероятно и учудващо като се има пред вид, че куршума е все още в главата му! Но най-голямото чудо в тази история е ...

„Когато умрях аз не виках за помощ към Господа. И въпреки всичко, Той слезе в ада и със Собствената Си Ръка ме измъкна от там. Той е един любящ Бог!”, казва Матю.

Нанси е на същото мнение: „Чудото е, че Бог толкова много го е обичал, че не е искал да го остави в ада. Той го измъкна от там. Чудото е, че Бог промени сърцето му. Бог замени неговото сърце. Даде му Своето! Ето, това е чудото!”

Матю и Нанси Ботсфорд


{xtypo_sticky}Гледай видео на свидетелството{/xtypo_sticky}


Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови!

Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Ако работата ни Ви харесва,

инвестирайте в развитието на hristiqni.com от Дарение


Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус или умря за твоите грехове, или не (НО ТОЙ ГО НАПРАВИ!!!). Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исуса Христа на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!

За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!


Този материал е под лиценз - Creative Commons Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 2.5 България License.

Криейтив Комънс договор

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови