Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Как един пияница изтрезня (Историята на Кайл Болдуин)

 

Свидетелството достига до вас с любезното съдействие на Precious Testimonies,

Оригинален източник: How A DRUNK Gets Sober

Превод и редакция: anah_su_namun

Как един пияница изтрезня

(Историята на Кайл Болдуин)

Кайл

В началото на 90те години на миналия век, Господ вложи в сърцето ми да напиша свидетелството си за събития, които се бяха случили по-рано. От тогава до сега бяха напечатани и разпространени около 30 000 брошури. Прославям Господа за това, което ТОЙ направи и продължава да прави в моя и в живота на другите. Какво по-различно от това, което сте чели преди бих могъл да ви кажа в тази брошура? Прочете я и ще видите какво се случи в живота ми преди и след 23 Ноември 1980.


Преди тази знаменателна дата аз си мислех, че се забавлявах и че си прекарвах страхотно. Започнах да пия в младежките си години – най-вече в петъчните и съботни вечери. Бях редовен посетител в местните барове където пиех с приятели. Почти нямаше уикенд през, който да не изляза. Докато нощта свършеше аз вече бях обиколил няколко бара. Ако пък случайно не седях в някой бар, то бях на гости на приятел с когото се наливахме здравата.

В един по-късен етап от моя живот пиенето ми излезе от контрол. То се превърна в ежедневие. Работех на непълен работен ден в едно долнопробно заведение където продаваха бира, само за да можех да задоволя навика и желанието си да пия, харчейки минимум пари. В повечето случаи даже изобщо не плащах бирата. Много от нощите, в които не бях способен зад волана аз просто отивах в някой бар или някой от моите приятели ме прибираше с колата и ме закарваше у дома. Дори веднъж ми взеха книжката, защото карах пиян. Тогава почти загубих работата си.

Аз бях и ЧЛЕН на Баптистката църква. Дори пеех в хора. Забележете! „Църковен член”! Но БЕШЕ ЛИ ВСИЧКО НАРЕД МЕЖДУ ГОСПОДА И МЕН? НЕ! Никога не се бях замислял за душата си истински. Мислех си, че щом съм член на църквата и че щом съм кръстен – значи всичко е наред. НА КАКЪВ ПОГРЕШЕН ПЪТ СТОЯХ!

Ако бях умрял преди 23 Ноември 1980, днес щях да бъда в Ада, защото бях изгубен. Но нещо чудесно се случи през 1980. На едно съживление същият този ден аз бях спасен. Някой ми показа едни стихове от Божието Слово, които искам да споделя с вас. МОЛЯ, ПРОДЪЛЖЕТЕ ДА ЧЕТЕТЕ, ЗАЩОТО НАЙ-ХУБАВОТО ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ!

 

Може и да нямате проблем с пиенето. Може да сте пристрастени към наркотиците или пък има нещо друго, което контролира живота ви. Може да не злоупотребявате с нищо, но дори и да е така ВИЕ СТЕ ИЗГУБЕН/ А и имате нужда от спасение.

 

В Римляни 3:23 Бог ни казва: „Понеже всички съгрешиха ...” Той казва ВСИЧКИ. Това означава ВСЕКИ ОТ НАС – и ти, и аз, ВСИЧКИ ... ВСЯКО ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО. В Римляни 5:8 четем: „Но Бог препоръчва Своята към нас любов в това, че, когато още бяхме грешници, Христос умря за нас.”

Той умря за теб и мен, за ВСИЧКИ.

 

Божието Слово продължава по-нататък: „Защото заплатата на греха е смърт; а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ.” Когато работим ние получаваме заплата. Бог казва: „ ... заплатата на греха (всички съгрешиха) е СМЪРТ” – отделяне от Бога. Божието Слово казва в същият този стих: „А БОЖИЯТ ДАР Е ВЕЧЕН ЖИВОТ В ХРИСТА ИСУСА, НАШИЯ ГОСПОД.”

 

Как получаваме подарък? Просто протягаме ръка и си го вземаме – толкова е лесно. В Римляни 10:9-10, 13 четем: „Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш. Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява ... Защото "всеки, който призове Господното име, ще се спаси". Словото не ни казва МОЖЕ И ДА СЕ СПАСИ ИЛИ БИ СЕ СПАСИЛ ИЛИ МОЖЕШЕ ДА БЪДЕ СПАСЕН ... То казва ЩЕ СЕ СПАСИ!

СПАСИ СЕ ДНЕС! НЕДЕЙ ДА ЧАКАШ! ГОСПОД ИСУС ТИ ГОВОРИ. Не губи и минута повече. Ако изчакваш, Сатана ще се опита да те спре и ти ще изгубиш чудесния живот, който можеш да имаш като дете на Бога. Бъди искрен и се помоли с тази простичка молитва:

„ГОСПОДИ ИСУСЕ, изгубен/ а съм и имам нужда от спасение. Искам да бъда спасен. Моля Те, прости ми всички мои грехове. Ела в сърцето ми и ме спаси. Благодаря Ти за всичко, което си направил и правиш. Амин.”

 

Ако си се помолил/а искрено Той те спаси, така както спаси и мен. В 2 Кор.5:17 четем: „За туй, ако е някой в Христа, той е ново създание; старото премина; ето, [всичко] стана ново.” Прогласявай обещанията Му и стъпи здраво на тях. Те са истина!

След като вече си спасен/а има три неща, които трябва да практикуваш в ежедневието си, за да израснеш духовно:

(1) МОЛИ СЕ – ТОВА ЗНАЧИ ДА ОБЩУВАШ С БОГА

(2) ЧЕТИ БИБЛИЯТА СИ – ТЯ Е НЕГОВОТО СЛОВО

(3) СВИДЕТЕЛСТВАЙ НА ДРУГИТЕ

 

МНОГО Е ВАЖНО ДА ПОПАДНЕШ В ДОБРА ЦЪРКВА, КОЯТО СЕ УПОВАВА НА БИБЛИЯТА, А НЕ ДРУГИ ИЗТОЧНИЦИ; ЦЪРКВА, КОЯТО ВЯРВА В СЛОВОТО. ОРИЕНТИРАЙ СЕ КЪМ ДУХОВНИТЕ НЕЩА. НЕКА ЖИВОТА СИ ЗАВЪРТИ ОКОЛО ИСУСА. ЩЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НЕГОВОТО ПРИСЪСТВИЕ ВСЕКИ ДЕН. ТО ЩЕ ДОНЕСЕ ПРОМЯНА В ЖИВОТА ТИ ...

Споделих с вас как бях спасен. Исус се погрижи за живота ми от тук нататък. Той ме освободи от алкохола и желанието ми да пия. Вече нито пия, нито пуша. Той ми даде нови приятели – Християни. Харесвам и съвсем различна музика. Исус ми даде и служение свързано с музиката. Сега имам възможност да ходя на съживителните служби, които се организират, да пея за Господа и да споделям свидетелството си. Бог позволи да завърша два проекта свързани със записи на песни. Бог е толкова добър!

Има толкова много капани в света заложени от Сатана, в които можем да попаднем. Дяволът иска да се провалим. Чрез ежедневното четене на Библията, молитвите и свидетелството ни; чрез брошурите, които раздаваме и чрез ходенето на църква, служейки Господу и като Му позволяваме Той да изгражда живота ни около духовните неща, Бог ще ни преведе през клопките и трудностите.

ЕДИН ДЕН ЩЕ РАЗБЕРЕМ, ЧЕ ВСИЧКО СИ Е СТРУВАЛО: „А според както е писано: - "Каквото око не е видяло, и ухо не е чуло, И на човешко сърце не е дохождало, Всичко това е приготвил Бог за тия, които Го любят". (1Кор. 2:9)

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
P.O. Box 304
Madison Heights, VA 24572


Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови!

Е-мейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Ако работата ни Ви харесва, и решите да помогнете финансово в служението на hristiqni.com кликнете ТуК

 


Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус или умря за твоите грехове, или не (НО ТОЙ ГО НАПРАВИ!!!). Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исуса Христа на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!

За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!


Този материал е под лиценз - Creative Commons Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 2.5 България License.

Криейтив Комънс договор Сигнализирай за нередност

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови