Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

БОГ ИМА НАЧИН - Свидетелството на Даниел Бол

Свидетелството достига до вас с любезното съдействие на Precious Testimonies,

Оригинален източник: GOD HAS A WAY

Превод и редакция: anah_su_namun


БОГ ИМА НАЧИН

By: Daniel Ball

От: Даниел Бол


Бях въвлечен във всеки аспект на злото, който можете да си представите. Наричали са ме „луд” и „невменяем”. И за това факта, че пиша това свидетелство е повече от изумителен. По-нататък ще разберете защо.

Чувствам много силен подтик от Святият Дух да споделя свидетелството си с всички, с които мога и да го напиша за тези, с които не мога да се срещна лично. Бог ме освободи от толкова много неща, че просто не мога да остана безмълвен за това, което Той направи в живота ми!

Аз мога да разбера и да съчувствам на всеки с когото разговарям, защото съм освободен от същите неща, с които този човек се бори в момента. Моля се Бог да използва свидетелството ми по някакъв начин, който ще внесе в живота на всеки надежда и промяна, и ще засили глада му по Бога. Не ме интересува какво сте преживяли или през какви бури преминавате в момента. Бог има начин ... чрез който да ви освободи от всичко, което ви пречи да вършите това, за което сте били създадени. Пилеейки живота си, така както аз пропилявах моя НЕ Е това, за което живота беше предназначен.

За да оцените това, което Бог извърши в живота ми, ще ви разкажа накратко миналото си. Не мога да опиша всичко, което съм направил и всичко, от което съм бил освободен, но определено ще посоча някои ключови събития, които ще разкрият много от крайностите, в които съм изпадал ... докато живеех в бунт срещу Бога. Възможно е в много от тях да видите себе си.

Роден съм в Мино, щата Северна Дакота през 1982. Израснах в Християнско семейство и бях възпитан по-правилния начин. Ходехме на църква всяка неделя сутрин и вечер, а и посещавахме много от събитията организирани от църквата. От най-ранна възраст бях възпитан как да живея за Бога, за това – нямам никакво оправдание. Още в детските си години се сблъсках с много гонения от света и те оставиха белезите си в мен. Родителите ми не ми позволяваха да участвам в Хелоуин – Денят на Вси Светии; да гледам вредни филми и т.н. Всички тези ограничения ме правеха по-различен от другите.

Борейки се с бушуващите в мен емоции, аз позволих на гнева и негодуванието да покълнат и израснат в мен. Това е, от което дявола се нуждае, за да се установи в живота на дадена личност.

Промяната в мен настъпи когато бях във втори клас. Започнах да върша най-шантавите неща, които можете да си представите. В тази крехка възраст аз се увлякох по порнографията, крадях, чупех и трошах разни неща, и проявявах насилие спрямо другите. За първи път ме арестуваха долу-горе на тази възраст за това, че потроших къщата на един полицай (От този момент нататък аз бях арестуван всеки две години). Бях наказан за престъплението, което извърших, но не се поучих от това. Точно обратното – случилото се засили апетита ми за този начин на живот.

Започнах да храня склонността си към пошлото с възбудата, която изпитвах от всичко сторено от мен. Кефих се когато виждах хората да страдат и да ги боли от нещата, които вършех. Бях едно малко лудо хлапе! Спомням си как веднъж аз и по-малкият ми брат се люлеехме на едно въже. Трябваше да се качим на една маса, да се хванем за въжето и така да се залюлеем. Брат ми не искаше да ми даде аз да се полюлея първи и аз го блъснах. Той падна и си счупи ръката.

Закараха го в болницата, но аз изобщо не се чувствах виновен. Точно обратното – смеех се и се радвах, че се беше случило така. Разбира се, че бях наказан. Още веднъж аз поех наказанието, но всъщност им се надсмивах.

Веднъж, в трети клас, аз шумях в клас и пречех на учителката да си предаде урока. Тя толкова се ядоса, че ме наруга. Аз побеснях и на свой ред, пред целият клас, аз също я изругах и блъснах по нея чина си. Отървах се от неприятности понеже тя първа ме беше наругала. През детските си години аз избухвах много често. Винаги бях наказван, но вместо да се поправя, аз се бунтувах и недоволствах все повече и повече.

В четвърти и пети клас бях по-луд от всякога. Спомням си, че бях на лагер с Бой Скаутите. Едни деца нещо ми се подиграваха. Аз грабнах една брадва и я метнах по тях. За щастие нямаше жертви. Но те не споменаха на никого за инцидента понеже се страхуваха от мен.

Друга случка: едни деца от моят квартал ми се подиграваха и се закачаха с мен. Аз ги подгоних с бейзболна бухалка в ръка. Те се заключиха в къщата на едно от тях и аз изпотроших някои от стъклата докато те все още се криеха вътре. Родителите ми ме накараха да разговарям с пастора на моята църква, но каквото и да беше изговорено на тези срещи не оказа никакъв положителен ефект върху мен. Сега осъзнавам, че навярно тогава съм бил обладан от зъл дух, защото обръщайки се назад виждам, че нещата, които съм вършил са били абсолютно зли и противни. Няма как да ги опиша по друг начин.

В шести клас започнах да пия и да се дрогирам, за да мога по някакав начин да заглуша болката вътре в мен. Това стана ежедневие за мен. Врати се отваряха пред мен когато продавах дрогата. Не осъзнавах каква мъка щеше да ми причини всичко това. Нещата, които виждах бяха доларовите банкноти, популярността, с която се ползвах и властта, която имах над хората.

В девети клас аз все още крадях, правех умишлени палежи, дрогирах се, вандализмът и насилието бяха начина ми на живот. На 15 годишна възраст ме окошариха. Някъде по това време пред родителите ми се отвори възможността да се върнат и живеят в родният си щат Тенеси. Те си мислеха, че това ще бъде един нов шанс за мен да се запозная с добри другари и да променя начина си на живот.

Въпреки всичко бях принуждаван да ходя на църква. Живеех два различни живота едновременно. Никой не подозираше колко дълбоки бяха проблемите ми. Замисляйки се ... дори родителите ми не подозираха до каква степен се измъчвах. Те си мислеха, че аз просто „експериментирах” с някои ужасни и неугодни Богу неща и че евентуално ще се завърна при Бога. Години по-късно научих, че те непрестанно са се молили за мен, вярвайки че молитвите им ще бъдат отговорени. Оказа се обаче, че е трябвало да се молят доста по-дълго отколкото са се надявали.

В Тенеси никой не знаеше миналото ми. Наистина исках да се сприятеля с добрите хлапета, но в училище почти веднага попаднах в най-лошата група – продаващи дрога и сами дрогирайки се, пиещи и купонясващи, търсещи секс. Това ни тласкаше да вървим напред.

В гимназиалните курсове продължавах да живея по този начин, въпреки че се занимавах със спорт и че ходех на църква. Въпреки всичко нито църквата, нито спорта успяха да се наложат над моят любим грях – наркотиците. Те станаха моят предпочитан Бог. Ако трябва да направя сравнение с по-ранните си години ... тогава мои „богове” бяха насилието и вандализма. Сега поне си имах само един бог. Аз обаче не бях „нормален” дрогиращ се. На ден пушех над една унция (долу-горе 31,1 грама) марихуана и пиех като луд. Така продължих години наред. Взех че се забърках и с други, „по-добри” наркотици. Надрусвах се с гъби и LSD, и много други халюциногенни вещества. Продължавах да продавам наркотици.

Когато завърших гимназия бях на 18 и родителите ми не можеха повече да ме задължат да ходя на църква. От тук нататък купонясването, употребата на наркотици и пристрастяването ми към секса завладяха напълно живота ми.

От 18 до 21 годишна възраст посещавах колеж и изкарвах сравнително добри (цяло чудо!) бележки, но въпреки това си нямах на представа какво исках да направя с живота си, освен да безделнича по цял ден. Никога не бях трезвен.

Изнесох се от къщата на родителите си и заживях заедно с няколко приятели. По това време ме вкараха в един огромен картел за разпространяване на наркотици. Продавах големи количества. За два и половина – три месеца продадох 300 фунта (1 фунт е 0,453 кг) марихуана. Продавах и кокаин, хапчета, LSD, гъби и др., но най-вече марихуана. Със всичките тези пари от продажбата на наркотици, аз можех да си позволя който и да е наркотик, без да бъда финансово обременен.

Не можех повече да контролирам употребата на халюциногенните вещества. Веднъж се сбих и си счупих китката. Наложи се да поживея с родителите си за малко. Осъзнах, че трябва да вляза в пътя, така че започнах да купонясвам само през уикенда и не бях постоянно надрусан. Но все още живеех в грях. Само дето поуспокоих топката малко.

Нещата в колежа вървяха добре, но на 21 аз все още не знаех какво исках да правя с живота си. Тогава нещо се случи и то повлия живота ми ... по лош начин. Един уикенд пиех и карах, а и бях взел едно хапче, което мой приятел ми беше дал. Мислех си, че е болкоуспокояващо, а то се оказа приспивателно. Заспах на волана и катастрофирах жестоко. Ударих се челно в една скала. Слава Богу, приятелят ми не беше ранен лошо, нито пък който и да е друг когото евентуално съм ударил. Аз се отървах със счупен врат и челюст, както и с много отоци и навяхвания.

Резултата от нараняванията, които получих при катастрофата беше – нов наркотик! Започнах да употребявам болкоуспокояващи като луд. Те направо ме правеха неспособен да реагирам на заобикалящият ме свят. Спрях да пия и да приемам всякакви други наркотици. Исках си само моите обезболяващи и да си живея в мир. Хич и не подозирах, че този мир ще бъде за кратко.

Когато ме изписаха от болницата аз знаех, че ще мога да си набавям силни лекарства, защото докторите ми ги предписваха. На всичкото отгоре на хоризонта се появи и още един източник. Започнах да си поръчвам наркотици по Интернет. Беше толкова лесно. Намерих начин да си набавям огромни количества наркотични вещества за удоволствие. Поръчвах си по около 3000 хапчета на седмица по нета. Да не споменавам и тези, които ми изписваха докторите.

Започнах да си инжектирам болкоуспокояващите и хероин. Не можех повече да контролирам употребата на наркотици. За мен един „нормален” ден започваше с повръщане веднага след като се събудех, диярия, потене и имах чувството, че по кожата ми лазеха хиляди малки бубулечки.

През Април 2006, аз се върнах в Мемфис, Тенеси. Исках да се бъда свободен от зависимостта си толкова много! Знаех си, че има по-добър начин на живот. Започнах да ходя църква - Norval Hayes’ Ministry – и забелязах нещо, което никога не преди това не бях виждал – хора, искрено изпълнени с глад и жажда за Бога. Удивих се! И отново посветих живота си на Бог. (Това не беше първият път когато посвещавах живота си Нему отново; бях го правил няколко пъти).

Баща ми винаги ми казваше, че трябваше да се изпълня със Святият Дух, обаче аз не знаех какво означава това. След като посветих живота си на Исус, през главата ми все още минаваха мисли свързани с употребата на наркотици, въпреки че полагах огромни усилия да не се дрогирам повече.

Една нощ се молих на Бог да ме изпълни със Святият Си Дух, но нищо не се случи за това си легнах. На следващата вечер ме поканиха на една служба, на която щеше да говори Пола Уайт и аз приех. След като проповедта свърши тя каза, че почувствала че в сградата имало някой се е молил за Святият Дух, но все още не Го е получил. Тя също така спомена, че този човек е имал едно щуро и лудо минало и че не е от този град. Бог щял да преобърне живота му до такава степен, че когато този човек се приберял в къщи и посетил родителите си всичко щяло да бъде по-различно. След което тя призова всички, които искаха да се изпълнят с Духа, но аз знаех, че тя говореше на мен. и така излязох на амвона.

След като тя се помоли и каза това, което Духът я подтикваше да каже, Пола Уайт завърши: „И така, вече имате Святият Дух.” Аз обаче си мислех: това са най-големите глупости, които някога съм чувал.

И тъкмо щях да се обърна към този, който беше до мен, за да му го кажа когато изведнъж от устата ми започна да се лее друг език, а не това, което смятах да подметна на човека до мен. Божието присъствие ме заля! От момента, в който това преобръщащо събитие се случи в живота ми, той не е същият! Беше нещо невероятно, нещо което не можеш да опишеш с думи!

Изведнъж всичко, на което ме бяха учили ми стана съвсем ясно. Да, наистина Бог съществува! Да, наистина има Рай и Ад. Гладът ми по Бога започна точно в този момент. След това .... всички мисли да използвам наркотици отново изчезнаха и никога повече не се върнаха. Болката, която изпитвах в счупеният ми глезен също спря.

на следващият ден започнах да чета Библията с такава жажда, защото всичко записано в нея е истина. Опитвах се да се моля и в Духа (практикувайки дарбата езици) колкото се можеше повече. В същият ден започнах да ходя и на молитствена група, в която хвалехме Бога от 12 до 6 сутринта. От тогава правя това всеки петък. Това ми помогна да израстна духовно невероятно много. Сега общувам с Бог и се моля за другите, което ми доставя огромна радост.

Прочетох цялата Библия за един месец. Прочетох Новият завет 6 пъти. Не ви го казвам, за да се хваля. Казвам ви го, защото никога не ми е достатъчно ... не мога да задоволя мислите и духа си със Словото. Постоянно искам да Го чета! Прочетох и доста Християнски книги и материали, но най-вече чета Библията. Не искам да се поддам на никакви човешки учения и доктрини. Бог ме благослови и с обкръжение от хора, които има силна вяра и които ми помагат, ако видят, че криввам към зона, която не е здравословна за моя дух. Искам винаги да съм заобиколен от мъдри приятели.

Бог ме промени толкова много за последните 3-4 месеца ... толкова много благословения изсипа върху мен. скоро ще започна да ходя на Библейско училище. Целта ми е винаги да хваля и славя Господа истински! Предпочитам да умра отколкото да се върна там от където излязох. Търся само Божието присъствие и се надявам, че ще се молите за мен. Вече не ме интересуват хубавите къщи, парите .... само Божието присъствие и Неговата воля за мен. Опитах света и в него няма нищо, което да искам. Всеки ден когато се събудя започвам да хваля Бога. Във всеки разговор, с всеки човек аз казвам какво Бог направи за мен, не мога да се сдържа да не го споделя. Чрез помощта на Святият Дух, Бог ми даде смелост във вярата ми. Моят живот Му принадлежи. Опитвам се да върша Неговата воля, а не собствената си. Надявам се, че Той ще ме използва да помагам на другите да се измъкнат от веригите на света и да влязат в истинския мир и щастие, а не в техните унищожителни и пагубни заместители.

Надявам се моето свидетелство да докосне някого по някакъв начин. Просто искам всички да знаят, че няма значение към какво си пристрастен, Бог има начин да те освободи. Не ме интересува колко пъти си молил Бога да те освободи от оковите, които де държат прикован, Бог има начин и на Своето време ще те освободи! Ако Той го направи за мен, Той ще го направи за всеки! Със сигурност не съм Негов любимец или не повече отколкото вие сте.

Не искам никой от вас да си помисли, че съм съвършен. Има някои малки детайли в мен, които Бог все още изглажда. Те са част от процеса на жертването, през който всички Християни преминават във вървежа си с Бог. Знам, че докато съм в плътското си, човешко тяло аз никога няма да съм съвършен. Ще има моменти на изпитания и болезнени за преодоляване обстоятелства, но след това, от което ме освободи и направи за мен, аз не мога да мълча ...

Искам да кажа, че искрено съжалявам за болката, която причиних на семейството си и на други хора. Няма съмнение, че хората, на които продавах наркотиците може и да са хванати в демонския капан на греха. Надявам се, че ще намерят място в сърцата си, за да ми простят, за това че бях използван от дявола и им донесох толкова много болка. Искам те да позволят на Исус Христос да стане източника на тяхната радост, вместо фалшивите, пошли и унищожителни заместители, които живота предлага.

Искам да завърша свидетелството си със следния стих. Той означава много за мен, защото се превърна в цел на живота ми. Най-сетне открих за какво съм създаден ... всъщност всички ние сме създадени за това:

„Но иде час, и сега е, когато истинските поклонници ще се покланят на Отца с дух и истина; защото такива иска Отец да бъдат поклонниците Му.” (Йоан 4:23)

Всеки, който желае да ми пише може да го направи на следният е-мейл:

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови!

Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Ако работата ни Ви харесва, и решите да помогнете финансово в служението на hristiqni.com кликнете ТуК


Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус или умря за твоите грехове, или не (НО ТОЙ ГО НАПРАВИ!!!). Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исуса Христа на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!

За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!


Този материал е под лиценз - Creative Commons Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 2.5 България License.

Криейтив Комънс договор Сигнализирай за нередност

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #2 Веси 13-02-2012 17:00
Велик е Бог и чудни делата Му
Цитиране
 
 
0 #1 Admin 09-02-2012 23:03
Амин
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови