Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

С МИР В ДУШАТА КОГАТО ЛОШОТО СЕ СЛУЧИ - Чудото на Блеър и Бет Бартлетс

Свидетелството достига до вас с любезното съдействие на Precious Testimonies,

Оригинален източник: AT PEACE WHEN TRAGEDY KNOCKED

Превод и редакция: anah_su_namun

 


С МИР В ДУШАТА КОГАТО ЛОШОТО СЕ СЛУЧИ

By: Blair and Beth Bartlett

От: Блеър и Бет Бартлет

Блеър и Бет Бартлет. Коледа, 10 дена след инцидента.

Вярвате ли в чудеса? Ние – да. Съпругата ми и аз сме Християни от най-ранна детска възраст и през всичките тези години на съвместният ни живот не можем да спрем да се удивяваме на Божията вярност към нас и на това, как Той продължава да простира любящата Си и закриляща ръка докато вървим с Него. Отново и отново Той ни разкрива и изявява Себе Си по най-различни начини, което е потвърждение за нас, че има един любящ, благ и състрадателен Бог, Който се грижи за тези, които Му служат. В Псалом 139:13-16 четем:

„Защото Ти си образувал чреслата ми, Обвил си ме в утробата на майка ми. Ще Те славя, защото страшно и чудно съм направен; Чудни са Твоите дела, И душата ми добре знае това Костникът ми не се укри от Тебе, Когато в тайна се работех, И в дълбочините на земята ми се даваше разнообразната ми форма.. Твоите очи видяха необразуваното ми вещество; И в твоята книга бяха записани Всичките ми определени дни, Докато още не съществуваше ни един от тях.”

На 15 Декември 2004 съпругата ми и аз катастрофирахме.

Инцидента беше ужасен и по всички показатели ние трябваше да бъдем сериозно пострадали, ако не и мъртви. Вместо това, според милостта и благодатта Божия ние успяхме да се измъкнем от нашият Windstar minivan, модел 1995 без счупени ребра и кости, без вътрешни наранявания засягащи жизненоважни органи и без дори отворени рани, които изискваха лекарска намеса. Със сигурност Божията ръка ни беше опазила!

 

Деня преди 15, работната ми смяна продължи 12 часа, така че аз се прибрах от работа на 15 сутринта. След като поспах, ние се отправихме към Монктън, Ню Брънсуик, за да купим подаръци за Рождество.(Бяхме планирали да напазаруваме няколко седмици по-рано, като вземем с нас и моите родители, но времето беше лошо и ние все отлагахме. Най-сетне на 15 решихме да отидем, но по някаква причина на мен не ми се искаше да взема родителите си с мен, за това тръгнахме само аз и жена ми.)

Аз все още се чувствах уморен, така че жена ми караше докато аз спях на седалката до нея. Магистралата имаше четири платна и карахме с около 110 км/ч. На жена ми ѝ се додрямало от топлината в колата. Тя само за миг затворила очи и колата се занесла наляво. Жена ми се стреснала и се събудила когато чула шума от гумите по чакъла и звука от удара, с който колата се забила в мантинелата. Тя се опитала да поеме контрол над колата и завила на дясно, пресякла двете платна, спуснала се по склона и според медика от Бърза Помощ – Кевин Джарвис, прекатурила колата 1-2 пъти и се забила в скалата пред нас. Разстоянието от мантинелата, която ударихме и скалната стена, в която се бяхме блъснали е някъде между 70 крачки. (Ако бяхме продължили само 10 секунди напред по пътя, ние можеше да изхвърчим от моста и да паднем в една дълбока клисура.)

Щетите по колата ни бяха значителни и застрахователната ни компания отписа колата ни. Предното стъкло беше разбито; задното – смачкано; четирите странични стъкла изпочупени; двете въздушни възглавници се надуха и така рамката на колата се изкриви, усука и нащърби непоправимо.

И сред всичката тази суетня и гюрултия около нас съвсем искрено мога да заявя пред Бога, че аз не видях никакви щети и не чух за никакви повреди. Не почувствах и удара когато сме се блъснали в скалата. Струваше ми се, че просто бяхме отбили от пътя и сме спрели!

Единственото, което си спомням беше, че  жена ми крещеше името ми и че аз отворих очи, и видях че се носим към една скала, която буквално беше надвиснала над нас. Мислех си, че ще умрем, но в същото време ме изпълваше съвършен мир. Причината за това е, че винаги съм вярвал, че животът ти може да бъде отнет без предупреждение, неочаквано ... за това винаги съм гледал взаимоотношенията ми с Господа да бъдат изправни. Познавах много хора, които загинаха в катастрофи и повечето от тях не бяха Християни (според жена ми аз съм вдигнал ръка да предпазя лицето си).

Следващото нещо, което осъзнах беше, че сме спрели и аз се обърнах към жена ми и я попитах дали е добре (тя имаше кръв по лицето) и къде е GSM-a.(Бяхме го купили само преди няколко седмици за всеки случай, ако се случеше нещо спешно.) Тя ми отговори, че е в чантата ѝ и аз го извадих от там. В този момент видях, че  един мъж вървеше към колата ни. Когато се приближи достатъчно аз му подадох телефона и го помолих да се обади на 911. Докато той говореше аз се поразмърдах малко, за да видя дали нямах нещо счупено. Имах капка кръв на върна на носа си, малки парченца стъкло забити в ръката си и лек дисконфорт от лявата си страна, но освен това всичко друго беше наред. Аз бях толкова удивен как сме успели да оцелеем в това унищожително изпитание, че излязох от колата и направих няколко снимки на потрошената кола. Тези които стояха на близо изказаха опасенията си, че съм станал и че ходя, така че седнах на земята и те ме покриха с одеало в случай, че бях в шок. Те се погрижиха и за жена ми. Скоро пристигнаха и пожарникарите и бърза помощ.

Казах на един от лекарите, че вече се бях поразходил наоколо, но той отговори, че за всеки случай, за да не се появят усложнения, трябваше да ми сложат медицинска яка на врата и да ме сложат на носилка. Същото направиха и с жена ми. Закараха ни в медицинският център в Съсекс, на около 10 км от мястото на происшествието. Измериха ни кръвното налягане и ни направиха рентгенови снимки, които не показаха нищо счупено. Задържаха ни там още един час, но ни изписаха – здрави. Само дадоха един мехлем на жена ми да си маже драскотината на бузата.

Много хора са пострадали или са губили живота си в пътнотранспортни происшевствия. След нашата злополука в същият този район 6 души намериха смъртта си при различни инциденти. Последният от тях беше един учител, който се завръщал в къщи от мартенската си ваканция. Според написаното във вестника вероятната причина за катастрофата е умората на шофьора, поради която е заспал. Това се е случило само на няколко минути път от мястото на нашата злополука. И което е още по-зловещо, станало е в 10:30 сутринта, точно когато и ние се блъснахме.

Един наш приятел, който е шериф в Мейн ни каза, че когато са докладвали за катастрофата с прекатурващата се кола по пътя, думата която са използвали била „лошо”. Евентуално, от такава смачкана кола понякога измъквали по някой „дишащ” (някой все още жив), но не винаги. Друга очевидка ни сподели, че вярва, че сме били „Божествено защитени”. Тя е медицинска сестра и аз приемам нейното мнение.

Това не е единственият път когато Господ ни е опазвал по магистралата. Преди по-малко от две години ние пътувахме към Библейският лагер в Хемптън като доброволци за една седмица. Жена ми караше и аз почувствах силен подтик да ѝ кажа да намали скоростта в случай, че неочаквано сърна изскочеше на пътя. Казах ѝ и тя намали. След около 5 минути една сърна изскочи на пътя, буквално на крачки от нас. Въпреки че години наред бяхме пътували из тези пътища, това беше първият път в живота ни когато виждахме сърна! Съвпадение ли е това? Вие кажете!

 

Като Християни, ние не знаем защо някои неща ни се случват, но винаги трябва да помним Римляни 8:28:

„Но знаем, че всичко съдействува за добро на тия, които любят Бога, които са призовани според Неговото намерение”

Ние вярваме, че Бог упази живота ни, за да можем да свидетелстваме за Него и да Му отдадем славата, която Той заслужава. Ако нашето свидетелство е насърчило само един човек – стува си!

В Христа

Блеър и Бет Бартлет

87 SHILLINGTON ROAD

SAINT JOHN, NEW BRUNSWICK

CANADA E2J 4G1 1-506-696-6175

Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови!

Е-мейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Ако работата ни Ви харесва, и решите да помогнете финансово в служението на hristiqni.com кликнете ТуК


Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус или умря за твоите грехове, или не (НО ТОЙ ГО НАПРАВИ!!!). Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исуса Христа на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!

За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!


Този материал е под лиценз - Creative Commons Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 2.5 България License.

Криейтив Комънс договор Сигнализирай за нередност

Блеър и Бет Бартлет. Коледа, 10 дена след инцидента.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови