Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

„СВОБОДНА-ДОВОЛНА-И ПРОСТЕНА!” (Историята на Кели Бейли)

Свидетелството достига до вас с любезното съдействие на Precious Testimonies,

Оригинален източник: "FREE-FULFILLED-AND FORGIVEN!"

Превод и редакция: anah_su_namun


„СВОБОДНА-ДОВОЛНА-И ПРОСТЕНА!”


(Историята на Кели Бейли)


By: Kelly Bayley
От: Кели Бейли

Кели Бейли


Израснах само с един родител, главно майка ми. Баба ми – майката на баща ми и по-големият ми брат също живееха с нас, а и от време на време у нас отсядаха за кратко и някои братовчеди. Баща ми поживя с нас  през периода 1978-1982 година.


По онова време не осъзнавах, че майка ми пиеше доста, нито пък си давах сметка за обтегнатите взаимоотношения между нея и баща ми. Те се бяха развели още когато съм била бебе, но решиха да се помирят и се събраха през 1978. Новият им съвместeн живот продължи, ако не се лъжа, само няколко месеца. После баща ми се изнесе, но тя му позволяваше да идва винаги когато си иска, защото си мислеше, че ще е добре децата да познават баща си.

Майка ми не си седеше много в къщи; тя работеше през нощта. Беше сервитьорка на коктейли в едно нощно заведение. Ако пък си беше в къщи през деня, то повечето време тя спеше. Много, много вечери подред брат ми и аз трябваше да се грижим самички за себе си. Той си приготвяше спагети, а моето любимо ястие беше макарони със сирене. Определено се разбирахме с брат ми и се научихме да си имаме доверие и да споделяме един с друг.

Майка ми не беше приятен човек. Ние ѝ нямахме доверие и по причини, които не мога да си обясня, даже се страхувахме от нея. Тя се палеше от раз и често започваше „да раздава правосъдие”. От ранна възраст се научих да не разговарям с нея и още по-малко да изразявам мнението си или да се изкажа по даден въпрос от собствена гледна точка. Поради това аз се отдръпнах и затворих до такава степен, че чувствах една постоянна празнота в себе си. Отвътре бях пуста, празна, но жадуваща за любов без да знам обаче как или от кого да я получа.
Баща ми беше моят оазис в дните, в които бушуваше буря в къщи. Той ме обичаше, а и на всичкото отгоре го показваше. За съжаление, той също имаше своите лични проблеми и когато навърших 11, той започна да блудства с мен. обичах го от цялото си сърце и не осъзнавах какво се случваше. Казах му, че не искам да правя това, но съм убедена, че той наистина не можеше да спре. Аз бях доста объркана – исках баща ми да живее с нас, но НЕ исках да оставам сама с него в къщи. Това продължи около 2 години. Но настъпи деня, в който той се отнесе наистина много сурово с брат ми и майка ми ми каза: „Никога повече няма да видиш баща си. Да пази Господ, ако се опита да ти направи нещо.” По-късно докато разговарях с баба ми аз избухнах в сълзи на облекчение, че всичко ще престане. Баба ми веднага разбра за какво ставаше дума и каза на майка ми. Майка ми скорострелно го тикна в затвора и заведе дело срещу него. Делото беше насрочено за след година.

Същата тази година преживях много. Трябваше да повтарям отново и отново всичко, което се беше случило през изминалите 2 години. Хората започнаха да говорят колко много ненавиждаха баща ми за това, което ми беше причинил. Най-вече чувах тези от майка си. Изпращаха ме от един терапевт при друг, но те винаги казваха на майка ми някакви отвлечени неща, които нямаха нищо общо с действителността.
„Тя е добре”, казваха ѝ те. Майка ми постоянно ме питаше какво изпитвам към баща си: „Обичам го. Той не е искал да ме нарани и да ми стори нещо лошо. Прощавам му, защото знам, че той съжалява.” И до ден днешен майка ми не може да разбере защо реагирах по този начин. Аз вярвам, че любовта и прошката към баща ми, ми бяха дадени от Бог. Когато настъпи времето да свидетелствам срещу баща ми аз имах два избора, които щяха да доведат до две различни присъди. Той беше признал вината си. Избор номер 1: да свидетелствам и да го пратят в затвора или избор номер 2: да не свидетелствам и да бъде изпратен в психиатрична клиника. Аз избрах вторият вариант по две причини: 1. Не исках да повтарям отново всичко пред група непознати (повярвайте ми, не е лесно за едно 12 годишно момиченце да го направи). 2. не исках баща ми да иде в затвора, но пък ми харесваше идеята той да постъпи в психиатрична клиника където щяха да го лекуват.

Аз живеех под един покрив с алкохоличка, изнасилвач и наркоман. У нас определено не се говореше за Исус докато един ден някой не зададе въпрос свързан с Него. Някак си знаех, че от най-ранна възраст аз исках да Го познавам. Когато бях много малко, около 6 годишна, аз си спомням как друго малко момиченце ми свидетелства за Него. Не си спомням какво точно ми каза, но съм сигурна, че с думите си беше запалила малка искра в мен да го познавам.

Друг спомен, който имам е когато бях на 8. Гледах „Исус от Назарет” по телевизията. Когато филма свърши аз плаках толкова много, такива сълзи пролях сякаш се беше скъсала дигата на язовира. Ридаейки, аз отидох при майка си и ѝ изповядах, че Исус е умрял за греховете ми. Вярвах, че беше умрял и че после възкръсна. Тя ми каза, че ако наистина вярвам в това, значи греховете ми са простени. Винаги когато направех някоя беля си мислех, че съм изгубила спасението си.
Когато станах на 14, аз преживях нещо, което ме травмира ужасно и то мотивира майка ми да ми даде разрешението си да ходя на църква. Не успях да взема изпита си по математика и заради страха от реакцията на майка ми, аз откраднах от портмонето ѝ 20 долара и си купих приспивателно. Преди да ги нагълтам аз от любопитство преброих таблетките – 100. Когато отидох за първи път на църква аз приех Исус за мой Господ и Спасител.
Исус Христос направи някои драстични промени в мен и живота ми. Когато Го приех за личен Бог и Спасител, той ми даде любов, задоволство, радост и мир. Повече не живея в страх от смъртта или гнева на някого. Доверявам се на Бога от цялото си сърце, защото в Словото Си обещава да се грижи за децата Си.

Бог ме благослови като ми даде възможност да Му служа. Изучаваме Библиятаа с други жени, участвам в живота на църквата, даде ми добър съпруг, а и скоро ще ставам майка. Даде ми и служение по IRCs Dalnet (незнам какво е това, но си мисля че е радио станция) свързано с Библейски въпроси и ресурси.
Вече не чувствам нуждата да бъда дарявана с любов от другите, защото моят Бог я задоволи. Той ме благослови с чудесен съпруг-Християнин, който също служи на Бога.
Заради живота, който имах и всичко, което съм преживяла, аз мога да разбирам неща, които други не могат. Моята духовна дарба е увещаването, съветването чрез които аз насърчавам и повдигам духа на нуждаещите се.
Слава на Бога за всичко, което успях да преживея и чрез него да позная Неговата любов! Аз му благодаря за всеки един ден, който Той е създал и се радвам всеки ден от живота си!


Бог да ви благослови
Кели Бейли

Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови!

Е-мейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Ако работата ни Ви харесва, и имате желание да ни помогнете финансово в служението кликнете ТуК


Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус или умря за твоите грехове, или не (НО ТОЙ ГО НАПРАВИ!!!). Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исуса Христа на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!

За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!


Този материал е под лиценз - Creative Commons Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 2.5 България License.

Криейтив Комънс договор

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови