Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

„ОБИЧАМ ТЕ, МАМО, КЪДЕТО И ДА СИ!” - (Историята на Бил Алън)

Свидетелството достига до вас с любезното съдействие на Precious Testimonies,

Оригинален източник: "I LOVE YOU MOM, WHEREVER YOU ARE!"

Превод и редакция: anah_su_namun

„ОБИЧАМ ТЕ, МАМО, КЪДЕТО И ДА СИ!”


(Историята на Бил Алън)


By: Bill Allen
От: Бил Алън
Майка ми беше тази, която оказваше позитивно влияние върху живота ми. Тя беше тази, която изграждаше характера ми. Наричаше ме „войнико”. Тя беше и моята най-добра приятелка.
Майка ми обичаше конете. Научи ме да яздя още когато бях на три. Дори и да бях много малък, майка ми и аз яздехме заедно когато имаше организирани шоута за коне. Навсякъде ходехме заедно. Майка ми обичаше да ходи по магазините. И аз ходех с нея, само за да бъда с нея. Не ми харесваше да ходя по магазините, даже се отегчавах много, но го правех, защото исках да съм с нея. Обикалянето на магазините е момичешка работа.
Когато бях на 10, ние се преместихме да живеем в провинцията и Поп (така наричахме баща ми), ѝ построи конюшна, простираща се на 5 акра земя. Тя даваше уроци по яздене, подковаваше конете или пък ги даваше под наем. Така че аз израснах, бродейки из горите на гърба на коня си. Ходех за риба и на лов. Живеехме си страхотно и аз обичах този начин на живот.Когато станах на 13 на баща ми му хрумна, че трябва да ме изпрати да уча във военно училище. Опасяваше се, че майка ми щеше да ме разглези или пък ще стана някой женчо, понеже бях обграден с жени през цялото време ... а, шанс, де! Щеше ми се баща ми да беше запазил за себе си своите мъжкарски идеи. Аз изкарах две години в училището, през които бях постоянно обзет от носталгия. Тъгувах за дома.

 

Когато станах на 14 успях да убедя майка си да ми разреши да започна курс за пилот на самолет. Войната току-що беше свършила и уроците по летене бяха наистина евтини. Можеше да започнеш на 14 и на 16 вече да имаш лиценз и да си правоспособен да летиш сам. Писаха за мен и във вестника като за най-младият пилот в историята на Шревъпорт. Все още пазя снимката. Майка ми и тя взе, че се запали по летенето и накрая си купихме самолет. Пак писаха за мен във вестника, но този път заглавието гласеше: „Майка и син – летящият тим”.
Когато бях в гимназията, на баща ми взе, че му дойде друга мъжкарска идея. Щяхме да продадем конюшнята на мама, да се преместим в града, да си купим хубава голяма къща в тузарския район на града - очевидно, за да мога АЗ да имам социален живот. Лично аз вярвам, че той манипулираше майка ми, само за да задоволи своето его. Той беше направил много пари през войната и сега искаше да бъде голяма клечка. Това негово желание се оказа най-голямата грешка в живота му.

И така, ние купихме голямата къща, преместихме се в града и аз получих социалният живот, който ми се „полагаше”. Получих и кабрио. Но тайно ... майка ми не беше щастлива. Липсваха ѝ конете и конюшната. Голямата къща и скъпите мебели не означаваха нищо за нея. На всичкото отгоре, нейното малкото момче беше порастнало и тя чувстваше, че аз нямам нужда от нея повече. Предполагам, че беше изпаднала в депресия, но през онези години никой незнаеше какво е това.

Една нощ, около 2 часа, баща ми влезе в стаята ми и ме събуди. Той каза: „Сине, приготви се за най-сериозното нещо, което някога ти се е случвало!” Сънено попитах: „Какво?” А той отговори: „Майка ти току-що се застреля!” Втурнах се към спалнята на майка ми. Тя беше в безсъзнание. Положих главата ѝ в скута си и просто я прегърнах. В слепоочието ѝ имаше дупка от куршум. Тя умря в ръцете ми. Не мога да да опиша с думи болката, която изпитах. Вътре в мен, сърцето ми буквално се разкъса. Сякаш умрях и аз.
Беше 1ви Април – денят на лъжата.
Чувствах се като зомби. Бях жив мъртвец. За да удавя болката си започнах да пия. Но не можех да плача! Следващите 40 години от живота ми бях жив, но мъртъв отвътре. Въпреки всичко не можех да плача! Докато един ден не се погледнах в огледалото. Не ми хареса човека, който видях в него. Започнах да ходя на срещите на АА (Анонимни Алкохолици) и спрях да пия.

Една нощ, нещо дойде при мен и ме хвана за ръка. Почувствах, че духът на майка ми беше в стаята. Говорих с духа ѝ и ѝ простих. После духът напусна. Нещо ме успокои през онази нощ. По-късно разбрах, че може би това е бил Святият Дух.


Няма да ви занимавам с това, което моята страст към пиенето ми докара (изгубих цялото си материално състояние и брака ми се разпадна), защото няма връзка с разказа ми. Хванах се здраво за АА, защото по онова време нямах за какво друго да се вкопча.
Но един ден Бог ми проговори. Каза ми да се преместя В Оклахома Сити, защото съм имал там един приятел, който искал да се срещне с мен. постоянно получавах потвърждения, че трябва да се преместя там. И така, заминах за Оклахома Сити. Хареса ми; градът е духовно място. Голямото небе ... никога през живота си не бях виждал толкова много звезди. През цялата нощ, от единият край на хоризонта до другият, това, което можеше да видиш са звезди. И приятелят, с който трябваше да се срещна се оказа ... Исус.

За мен Исус стана всичко, от което се нуждаех – мой най-добър приятел, мой Небесен баща и моя майка. Не мога да намеря думи, с които да опиша какво значи да се новородиш. Все едно наистина се раждаш отново! Изведнъж ти ставаш чисто, съвсем нов! Всичката болка и цялата вина от миналото са премахнати и живота се изпълва с надежда и чудеса. Слънцето свети по-ярко, а луната е по-голяма; цветята миришат по-силно и благоуханно, а птиците пеят по-красиво – изведнъж – живота става прекрасен! И чудеса се случват всеки ден! Изведнъж хората стават по-приветливи към теб и ти намираш прятели където и да отидеш.
За нищо на света няма да разменя новият си живот в Исуса. Имах всичко материално, което човек може да си пожелае, но то не означаваше нищо за мен без Него.
Трагичната смърт на майка ми остави своят отпечатък върху мен. 12 години аз ходех по улиците  и спасявах млади жени, които бяха по на около 30 години – възрастта, на която почина майка ми. Моето свидетелство успя да предотврати няколко самоубийства и успях да доведа няколко млади жени при Господа.
Прекарах 7 години на улицата като служех на проститутки – хранех ги, обличах ги, приютявах ги когато се налагаше, грижих се за тях когато бяха болни и ги посещавах в затвора. Наричаха ме „техният пастор”. Това беше едно от най-прекрасните преживявания в живота ми.
Да живееш за Исус не е лесно, но е най-удовлетворяващият живот, който човек може да има. Исус е във война! Война между доброто и злото, и те призовава да станеш войник в Божията армия.
Надявам се, че майка ми е на Небето. Тя задържаше всички вътре в себе си и това я уби. Обичам те, мамо, където и да си!

Ако искате да чуете цялото ми свидетелство, моля свържете се с мен


За връзка с мен:

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.   напишете „изпрати още”. Свидетелството ми го има записано и на касета и ако искате да ви го изпратя, моля напишете името и физическият си адрес. Ще ви бъде изпратено безплатно!


Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови!

Е-мейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Ако работата ни Ви харесва, и имате желание да ни помогнете финансово в служението кликнете ТуК


Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус или умря за твоите грехове, или не (НО ТОЙ ГО НАПРАВИ!!!). Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исуса Христа на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!

За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!


Този материал е под лиценз - Creative Commons Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 2.5 България License.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови