Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ЗАБРАВЕН, НО НЕ И ИЗОСТАВЕН

Свидетелството достига до вас с любезното съдействие на Precious Testimonies,

Оригинален източник: FORSAKEN BUT NOT LEFT BEHIND

Превод и редакция: anah_su_namun


ЗАБРАВЕН, НО НЕ И ИЗОСТАВЕН

(Историята на Харолд Бейли)

By: Harold Bayley

От: Харолд Бейли


Голямо благословение беше за мен да израстна в дом, в който и двамата ми родители бяха Християни. В резултат на това, от най-ранна възраст аз срещнах Христос. Но някак си Той не беше Господ на живота ми. Живеех както ми изнасяше.

На 21 годишна възраст се ожених за жена, която не беше вярваща. За по-малко от година тя започна да ми изневерява и ние се разведохме. Бях съкрушен! Аз се ожених с идеята, че брака ни ще продължи докато смъртта ни раздели, и че ако имахме трудности, то трябваше заедно да преминем през тях и да се опитаме да изгладим проблемите си.

Изневяра

В този момент от живота си аз разтворих Библията, която бях получил докато ходех на Библейско училище. Никога преди това не я бях чел. Тя включваше и Конкорданс, така че аз погледнах в него и потърсих стихове, в които се говореше за изневярата. Ето какво прочетох:

„Ако прелюбодействува някой с чужда жена, тоест, ако прелюбодействува някой с жената на ближния си, непременно да се умъртвят и прелюбодеецът и прелюбодейката.” (Левит 20:10)

„Оня, който прелюбодействува с жена е безумен. Който прави това би погубил душата си.” (Притчи 6:32)

„Или не знаете, че неправедните няма да наследят Божието царство? Недейте се лъга. Нито блудниците, нито идолопоклонниците, нито прелюбодейците, нито малакийците, нито мъжеложниците, нито крадците, нито сребролюбците, нито пияниците, нито хулителите, нито грабителите няма да наследят Божието царство.” (1 Кор.6:9-10)

Започнах да осъзнавам колко свят беше Господ и колко справедлив беше в съдбите Си. Знаех, че жена ми и нейният любовник заслужаваха да идат в ада поради непоносимата болка, която ми бяха причинили и поради потъпкването на Божиите заповеди. Не им пожелавах да свършат в ада и с радост бих приел жена си обратно, прощавайки ѝ прелюбодеянието. Но ... тя не иска да се върне при мен.

Също така прочех и Евреи 13:4-5: Женитбата нека бъде на почит у всички, и леглото неосквернено; защото Бог ще съди блудниците и прелюбодейците. Не се впримчвайте в сребролюбието; задоволявайте се с това, що имате, защото сам Бог е рекъл: "Никак няма да те оставя и никак няма да те забравя"

След като съпругата ми ме напусна и напълно забрави за мен; след като проумях, че Бог никога никога няма да ме изостави и забрави, аз напълно Му се доверих, защото зная, че Неговото Слово е истина. От този момент до сега, аз позволих на Исус да бъде мой Господ и желанието ми да заприличам на Него се разгоря още по-голяма сила в мен. И Той спази обещанието си никога да не ме изоставя.


Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови!

Е-мейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Ако работата ни Ви харесва, и имате желание да ни помогнете финансово в служението кликнете ТуК


Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус или умря за твоите грехове, или не (НО ТОЙ ГО НАПРАВИ!!!). Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исуса Христа на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!

За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!


Този материал е под лиценз - Creative Commons Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 2.5 България License.

 

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови