Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ЧАКАЙКИ „АВТОБУСА” НА ГОСПОДА! - свидетелството на Джин Фърдинг

Свидетелството достига до вас с любезното съдействие на Precious Testimonies,

Оригинален източник: WAITIN' FOR THE LORD'S GREYHOUND BUS!

Превод и редакция: anah_su_namun

ЧАКАЙКИ „АВТОБУСА” НА ГОСПОДА!


By: Gene Ferdig
От: Джин Фърдиг


Страхувате ли се от смъртта? Прочете как може да се освободите от страха си.


Автобусът на Исус
Работих заедно с Джин около 13 години. Почти през цялото това време той се бореше с болестта си – рак. През февруари 1989 приеха Джин в болницата. Когато го посетих носех със себе  си и Новия Завет. След като разменихме някоя друга дума аз го запитах дали е сигурен, че е спасен – дали познава Христос като свой личен Спасител. Не исках да умре без да е имал възможността да приеме Исус за Спасител. Аз наистина обичах Джин много.
„Много ти благодаря за загрижеността, но аз съм си добре.”, отговори той.
Тогава почувствах подтик да споделя собствената си увереност, че съм спасен. Исках да го насърча и му казах колко много го обичам в Христа и че съм загрижен за душата му. Той обаче започна да яде обяда си като ми даде да разбера, че не желае да слуша повече и ми благодари, че съм го посетил.
Благодарих на сестрата, че ми позволи да прекарам време с него. На излизане му оставих Новия Завет, като му отбелязах едни стихове, които говореха за спасението. На вътрешната страна на корицата написах и други стихове, и го помолих да ги прочете. Джин обеща да го направи.
Тези стихове бяха следните: „Защото ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите, ще се спасиш. Защото със сърце вярва човек и се оправдава, а с уста прави изповед и се спасява.” (Рим. 10:9-10). А другият стих беше: „Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да има вечен живот.” (Йоан 3:16)

На 19 юни 1989 един приятел на Джин – Рон, ми се обади докато бях на работа. Рон го беше посетил през уикенда и Джин му казал, че иска да ме види. Казах на Рон, че веднага тръгвам натам, знаейки че това може би е последния път когато ще видя Джин жив. Някак си исках някой да ме придружи и се случи така, че един от моите колеги, добър Християнин – Марв Ван Воорст – беше в офиса си. Набързо му обясних за какво ставаше дума и той се съгласи да дойде с мен.
Когато влязохме в стаята на Джин аз установих, че състоянието му се беше влошило значително. Бяха го включили на изкуствено дишане. Джин изглеждаше разтревожен. Започнах разговора с въпроса как се чувства.
„Умирам ... и ме е страх ... объркан съм”. Той повтори това 2 или 3 пъти.
Попитах го деликатно: „Ако умреш, вярваш ли, че ще идеш на Небето?”
Той ме погледна печално и отговори: „Надявам се.”
Казах: „Джин, това не е достатъчно! Вярваш ли в Исус?”
„Да”, отвърна той меко.
Тогава започнах да му обяснявам Божия план за спасение и му казах, че познавам Исус и че ЗНАМ – не че се надявам – но ЗНАМ, че ще отида на Небето. Казах: „Джин, не трябва да се надяваш. Бог иска да се изпълниш с мир и ДА ЗНАЕШ, че ще идеш на Небето.” После добавих: „Вярваш ли, че Исус Христос умря на кръста за теб и че възкръсна след три дни?” Джин потвърди. Тогава го запитах отново: „Искаш ли да приемеш Исус в сърцето си точно сега?”
„Да ... но аз съм извършил някои много лоши неща в живота си. Незная дали Исус ме иска.”
„Чувал ли си за Апостол Павел? Савел и Апостол Павел са един и същ човек. Савел преследваше и избиваше Християните докато Христос не го срещна. После Бог го използва мощно, давайки му да проповядва Благата Вест на спасението. Ако Бог прости на Савел, ще прости ли и на теб?”
Отговорът му беше: „Да”.
Тогава Марв и аз хванахме ръцете на Джин и по негова молба се помолихме. Аз казах молитвата за спасение, а той повтаряше след мен. Той смири себе си пред Бога и призна пред Него, че е изгубен грешник така както Библията казва за всички ни и че сам не може да се спаси, което и казва Словото на Бога.
Той помоли Бог за прошка и Го помоли да го приеме за Свое дете. Джин МУ благодари, че е умрял на кръста вместо него и Му отдаде хвала за възкресението.
След като Джин каза „амин”, Марв започна да се моли. Той каза една благодарствена молитва за това, което току-що се беше случило. Той помоли Бог да даде в сърцето на Джин мир и увереност, така както само Христос може да дава. Марв каза: „Господи, изгради защитна стена от ангелите си, които да държат дявола надалече и използвай Джин за Своя слава. Господи, ние връзваме духа на страх и развързваме духа на мир и радост в брата ни.”
После аз добавих: „Джин, нямаш никаква причина да се тревожиш повече. Ти си дете на Бога; записан в Книгата на Живота на Агнето. Исус е толкова радостен от това, което се случи, че навярно е тук с нас. Може би седи ей-там на онзи стол точно до леглото ти.”
Отговора на Джин ни хвана напълно неподготвени: „Не, не е на стола.” С втренчен поглед той продължи: „Аз виждам Исус толкова ясно колкото теб и Марв. В момента коленича в нозете Му.”
Явно Бог позволяваше на Джин да преживее нещо в духовната реалност. Ние не искахме да прекъснем това интимно преживяване и за това Марв и аз само възхвалявахме Господа и се радвахме.
Когато си тръгвахме, Марв каза смеейки се: „Джин, завиждам ти, че ще идеш на Небето преди мен.” Джин сияеше, усмихвайки се, а на лицето му все още беше изписан този прехласнат и опиянен поглед.

Седмица по-късно, на 28 юни 1989, посетих отново Джин в болницата. Надявах се да го намеря все така уверен в Христа. „Как я караш, Джин?”
„Страхотно! Лежа си тука и чакам Господа да дойде да ме прибере у дома с автобуса или колесницата си!”, отговори той радостно.
Какво друго можех да кажа освен: „Слава на Бога!”, защото Джин беше изпълнен с мира и радостта на Исуса.

На погребението на Джин имаше двама Божии мъже, които казаха прощални думи за него – един католически свещеник и един Християнски служител. И двамата споменаха тази невероятна промяна, която настъпи в него през последните две седмици от живота му на тази земя. Те бяха въодушевени, виждайки как страхът му го беше напуснал и как Джин с радост очакваше смъртта, искайки да се прибере във вечният си дом при Господа. И чудото на чудесата – те споделиха как Джин всъщност е послужил на тях, вместо те на него!


Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови!

Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Ако работата ни Ви харесва, и имате желание да ни помогнете финансово в служението кликнете ТуК


Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус или умря за твоите грехове, или не (НО ТОЙ ГО НАПРАВИ!!!). Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исуса Христа на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!

За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!


Този материал е под лиценз - Creative Commons Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 2.5 България License.

Криейтив Комънс договор

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови