Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ИСУС МОЯ СЪДБА!!! - Свидетелството на Людмила Колева

ИСУС МОЯ СЪДБА!!!

От Людмила Колева

Людмила КолеваРодена съм в атеистично семейство като второ дете. Дори не съм кръстена в православна църква и на моите въпроси, защо не са го направили, родителите ми отговаряха, че не било модерно през 60-те години.

На 11 месечна възраст съм претърпяла тежка операция на корема в Детска хирургия на института Пирогов в София. Приета съм по спешност с диагноза преплитане на червата и дежурният хирург е казал на баща ми, че ще направи всичко възможно, за да ми спаси живота. Операцията е преминала успешно. Била съм едро бебе и това е спомогнало бързо да се възстановя. И до ден днешен имам груби шевове на целия корем, но никога не съм имала болки. Дори когато бях бременна нямах никакви проблеми. Родих на 22 годишна възраст нормално след като се омъжих. Преди това получих запитване от Детска хирургия дали имам деца.
През следващите години отгледах сина си и завърших висшето си образование.


През 1991 г. 1 година и половина след падането на диктаторския режим на Тодор Живков сънувах много странен сън. Бях застанала пред един много висок дървен кръст, в подножието на който имаше шоколадови пасти. Кръстът беше празен. От лявата ми страна видях, че имаше една възрастна жена, която се прекръсти и аз веднага също се прекръстих. Попитах я дали мога да си взема от пастите и тя каза, че може. Взех си и веднага забелязах до пастите една хубава книга с кожена подвързия. Попитах я отново мога ли да взема книгата и тя отговори, че струва 2 лв. Аз потърсих пари в джоба на дънките си, но не намерих и обещах да я платя, но да я взема. Книгата нямаше заглавие, а чрез внушение разбрах заглавието й. То беше отново много странно , гласеше „Кой уби Йоан Златоуст?” Веднага след като взех книгата сънят свърши.

Завършила съм Българска филология и съм учила старобългарска литература и свързах името Йоан Златоуст с писател от този период. Но още същия ден имах неприятности в службата, които бяха свързани с отстояване на мои лични убеждения и принципи. От много години работех в Столична библиотека и редовно при актуализации на заплатата бях подценявана и с ниска заплата, т. е. не бях връзкарка. Работех съвестно и дори използвах и немски език в работата си, тъй като съм завършила и немска гимназия. Още на другия ден след съня директорката ме извика на разговор и още от вратата ме посрещна с думите: ”Ти какво искаш пак , Людмила?!” Тя седеше на дълга маса в огромния си кабинет, заобиколена от своите лакейки. Седнах и съвсем спокойно започнах да говоря за всичките несправедливости , които стават в библиотеката от години. Бях работила там 10 г. и знаех с подробности почти всичко, а тя беше от около година на директорския пост. Остана смаяна, видях я ококорена и невярваща на това, което чува. Започна да се оправдава и аз също се учудих на настъпилия обрат. После изведнъж ми предложи да ми повиши заплатата с 50 лв., което за времето си не бяха малко пари. Аз напуснах кабинета и веднага се сетих за съня и разбрах, че има Бог и Той е откъм мен, каквото и да се случи.
Усетих, че някаква сила ме напусна и сълзи започнаха да се стичат по бузите ми. Мои колежки, приятелки, стояха недалеч и ми направиха знак да отида при тях, но аз исках да отида първо в най-близката църква при моя Бог и да му благодаря. Отидох в църквата „Свети седмочисленици”, защото тя беше най-близо до библиотеката. Купих свещ и веднага отидох при иконата на Исус Христос. За първи път целунах иконата Му и благодарих. После потърсих касичката на църквата и пуснах 2-та лв., които бях обещала в съня да дам за книгата.
След този драматичен ден нещата се поуталожиха и аз се заинтересувах кой е този Йоан Златоуст.
Като че ли бях водена от невидима сила и от един църковен магазин купих книгата „Житията на Светиите”.
Това е първата християнска книга, която прочетох и от нея се запознах с живота на този канонизиран от православната църква светец. Казах в началото, че исках да бъда кръстена, както всички нормални хора в православна църква. Затова скоро след това отидох в църквата „Св. Седмочисленици” и попитах на касата може ли да се кръстя . Служителката ми отговори да говоря със свещеник и аз влязох в една от стаите, където един свещеник ме покани и ме попита за какво съм дошла. Аз повторих, че идвам за кръщене.
Бях на 31 г. Той отвори една тетрадка с разграфени и надписани листове и ме попита в кой ден искам да се кръстя. Видях на един лист най- отгоре с едри букви изписано името Св. Йоан Златоуст и веднага казах, че искам в този ден да се кръстя, свързвайки го веднага със съня. Беше сряда 13. Ноември – денят на Св. Йоан Златоуст.

След около 2 г. имах отново една неприятност в работата и се разстрои съня ми. Започнах да спя само по 2 ч. на денонощие. Страхувах се да си легна, защото след 2 ч. се ококорвах и не мигвах чак до сутринта. Тогава пушех цигари и по цяла нощ ту пушех, ту лягах и се мъчех да заспя, четях книги, молех се за сън, но сън нямаше. Започна едно адско главоболие, ходене по лекари, минерални бани, пиене на приспивателни и лекарства. Отначало приспивателните ми действаха и аз заспивах от тях, защото ме упойваха, но на сутринта се събуждах едва, като пияна. След това привикнах към приспивателните и увеличих дозата, но не заспивах. Като че адът беше дошъл до мене на земята. Бях изтощена и смазана, поради липсата от сън. Дори един път плаках за сън. Една моя колежка ходеше на евангелска църква и много пъти ме канеше да отида при тях на богослужение. Аз се дърпах и настоявах, че също вярвам и се моля на Бог, но не исках да отида при тях. Това беше и под въздействието на моя мъж, защото той не даваше. Той беше православен.
Но един Божи ден – неделя – реших, че трябва да не търпя повече това положение. Аз буквално вече умирах, не помнех, не можех да проследя дори един филм по телевизията, усещах, че оглупявам и отидох да видя тази църква и тези хора. Те щяха да се съберат в една зала на една зеленчукова борса в края на града, тъкмо близо , където живеех. Облякох си най-хубавите дрехи и отидох. Забравих да кажа, че безсънието продължи около 1г. и половина. Още щом влязох усетих друга атмосфера, хората вече пееха песни и беше много хубаво. След това един красив младеж се изправи и започна така смело и точно да говори, че ме учуди и веднага си помислих: „Точно това съм искала да чуя цял живот”. Това беше през 1995 г. Момчето имаше дар слово, защото говори 4 часа без прекъсване и без да погледне никъде. Само един път спря речта си и каза, че ако някой е болен да се помоли, защото Бог иска да го изцели. Веднага мислено се помолих да мога да спя. След службата се прибрах в къщи и след почти 2 г. тежко безсъние, легнах и блажено заспах. Като се събудих бях като новородена. От този момент нататък започнах редовно да ходя в неделя в тази църква. След това имам още много свидетелства за положителни промени в живота ми под водителството на моя Бог.
Това е свидетелството за моето обръщение, изцерение и новорождение в Исус Христос и за това, че Той е жив и днес.


За връзка с мен:
скайп:
Статус в момента ljudmila.koleva

Този материал е под лиценз - Creative Commons Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 2.5 България License.

Криейтив Комънс договор


Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови!

Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Ако работата ни Ви харесва, и имате желание да ни помогнете финансово в служението кликнете ТуК


Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус или умря за твоите грехове, или не (НО ТОЙ ГО НАПРАВИ!!!). Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исуса Христа на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!

За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови