Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Изцелението - Свидетелство на Ваня Георгиева

Изпратено ни по email

Изпратено ни по email

Изцелението

Ваня Георгиева

„Никое наказание не се вижда на времето да е за радост, а е тежко ;но после принася правда като мирен плод за тия, които са се обучавали чрез него.” (Евреи 12:11)


Искам да разкажа за онова, което се случи с мен в края на 1994 г. Тогава бях едва на 18 години, а от срещата ми за пръв път с Господ бяха изминали 4 години. Но какъв беше християнския ми живот- поредица от спадове и възходи. Рядко ходех на църква, от време на време отварях Библията, но всичко беше някак повърхностно. Нямах ясна представа кой е Бог, защо трябва да Му служа и да ходя на църква. Търсех присъствието Му най-вече в трудност, Бог ми отговаряше и след това пак Го забравях. Едва ли не приемах Божията любов и милост като нещо, което Той е длъжен да ми показва, след като ме е създал на тази земя. Липсваше ми много важно нещо-благодарност към Твореца на вселената. Тогава не знаех, че греша. Мислех си, че щом не лъжа, крада или убивам, аз съм праведна. Но се оказа, че тази праведност е била пред Бог като дрипава, мръсна дреха. Праведен се става единствено чрез вяра в Христа и само Той може да обнови ума и сърцето ни. Със собствени усилия можем да променим само поведението си и така да залъгваме околните и себе си, че сме нещо.

И така години наред бях християнка повече на думи, отколкото в действителност. Колко пропиляно време! За тези години семенцето на вярата можеше да стане малко дърво и да носи плод. Не бях преценила правилно отговорността, която имах след приемането на Исус като личен спасител. Не бях се и замисляла, че след като съм опитала Божията благост и се върна назад в този свят, не ми остава нищо друго, освен „едно страшно очакване на съд” (Евреи10:27).
Ден след ден позволявах на дявола да ограбва от ценностите, които Бог ми подари след като пострада за мен на кръста. Започнах да осъзнавам , че вървя в грешна посока, но нямах сили да намеря верния път. При всички тези обстоятелства Бог имаше право да ме изостави, но не само не го направи, но ми помогна да се осъзная и ми даде втори шанс за живот. Ето как се случи това:
В една зимна утрин бях по пътя за лекции в университета, когато сред улицата се случи нещо неочаквано. Като че ли тежък предмет се стовари върху главата ми и изпитах ужасна болка. Всички сили ме напуснаха, не разбирах какво става. Притварях очи на няколко пъти с надеждата да отшуми, но болката не само продължаваше, а и се засилваше. Бог можеше да ми помогне в миг, но аз не се сетих за Него. По човешки започнах да търся помощ от хора, вместо от Господ, Който подрежда съвършено нещата. Едва се добрах до квартирата, съквартирантката ми повика Бърза помощ, но не дойдоха, защото съм била млада и значи не било сериозно. Събирах доста време сили да отидем с такси до болницата, но попаднахме на лекарка, която не беше добре подготвена да разпознае симптомите и ми предписа антибиотик за настинката, която нямах. Бях като в капан, не знаех какво да правя. Нямах много познати в чуждия град. Колегите ми бяха на лекции, по онова време нямаше мобилни телефони да се свържа с някого. Познавах една бивша колежка на майка ми в този град, сетих се за нея и звъннах, но не си беше в къщи, нейни близки ми отговориха отсреща. Нямаше вече на кого да разчитам, Бог отряза всичките ми възможности за да се сетя за Него, но и тогава не го направих. Реших да се прибера в родния си град и там с близките си да търсим помощ за състоянието ми. А междувременно то се влошаваше, получих парези, трудно се движех и говорех, не можех и да мисля от болката. До преди 2-3 часа бях напълно здрава, а сега лежах безпомощна и без надежда. Тъкмо щях да тръгвам за автогарата, когато на вратата ми се позвъни, беше приятелката на майка ми. Когато се прибрала в къщи научила, че съм я търсила . Не знаеше за какво е, но нещо и подсказало, че е спешно и от другия край на града пристигна набързо. Не ми разреши да пътувам, а ме заведе в една малка работническа болница, където работеше. Нямах сили да и противореча и тръгнах с нея. Мислих си, че при родителите ми в моя град или в голяма, модерна болница ще получа най-доброто лечение. Оказа се ,че в тази малка болница на края на града Бог ми показа най-доброто. Даде мъдрост на лекарите бързо да ми поставят точната диагноза, за да не се стигне до фатални последици. Дадоха ми най-доброто и като лечение и като отношение, за което съм безкрайно признателна. Разбрах, че ако познатата ми се беше забавила с 5 минути, щях да пътувам 3 часа по завоите през прохода към къщи, което или щеше да е фатално за живота ми или да остави трайни увреждания. Едва тогава осъзнах какво е направил Бог, от какво ме е предпазил. Възложих на Него упованието си и Го оставих да направлява стъпките ми.
Приеха ме в болницата, дори по чуден начин още на същия ден ми направиха скенерова снимка. По онова време имаше такава техника в малко градове и се чакаше с месеци за ред, но Бог отвори врата и направи път там, където нямаше такъв. Диагнозата беше- субарахноидален мозъчен кръвоизлив. Преместиха ме в интензивен сектор, спуснаха 4 пердета около мен и вече имах дълго време да обмисля какво правя с живота си. Осъзнах, че ми предстои тежко изпитание, в мен се надигаше вълна на протест. Не исках да се откажа от начина си на живот, исках още на следващия ден да съм с приятелите си, да продължа да уча и да следвам мечтите си. Това не влизаше в плановете ми, защо трябваше да се случи? Беше се скъсала средната дясна мозъчна артерия заради вероятна вродена аневризма. Лекарите бяха озадачени, защото не бяха имали такъв млад пациент с такова заболяване. Обикновено то засяга хора над 50 години. Направиха ми и пункция за да видят дали не е грешка, но диагнозата се потвърди отново. Сега трябваше да прекарам 3 седмици неподвижно на легло, преди да се продължи по-нататък с лечението ми. Бог ме смири да приема положението си и ми даваше всеки ден ценни уроци. Помагаше ми да отделя скъпоценното от нищожното и да се освободя от нещата, които Го изместваха от живота ми.
Един от първите ми уроци беше за ценността на Божиите творения. Едва сега, затворена в това тясно пространство между завесите, открих нуждата да погледна какво става навън. Толкова бях заета със себе си и плановете си за бъдещето, че никога не съм се радвала на стръкче трева или животинче. Била съм сляпа за красотите, сътворени от Създателя ми, а те са дадени за добро и си имат своята цел и стойност. Бог ще даде възмездие на ония, които не са Го познавали( 2 Сол.1:6-8), а вечната Му сила и божественост се виждат ясно чрез творенията Му (Римл.1:20). Бог се грижи за творенията Си и иска от нас да ги ценим, пазим , наслаждаваме, и да Му благодарим за тях.
Разбрах и каква е ценността на здравето, не осъзнавах до тогава какво богатство е да ходиш, да тичаш накъдето си искаш без усилия. Макар в момента да не можех да го правя, след 3 седмици пак щях да ходя, за разлика от мнозина, които никога няма да изпитат това. Има десетки в инвалидни колички, които никога няма да стъпят на крака. Десетки хора не могат физически да виждат заобикалящия ги свят, десетки не чуват какво става около тях. Разбрах колко много Бог ми е дал- здрави и работещи очи, уши, кости, мускули, имам всичко нужно за да водя пълноценен живот. Но не само за физическото ми здраве се е погрижил Той, но и за духовното. Чрез жертвата на кръста ни е освободил от властта на Лукавия и плановете му за нас. Чрез покаянието ни изчиства от греха и раните от него. Дава ни шанс да сме здрави и духовно, за да принасяме добър плод. Дава ни мир и покой в душите и възможността да направлява действията ни в правилната посока. Още преди 2000 години чрез раните си Исус промисли да сме свободни от духовни и физически болести, за да сме способни не обаче пак да ходим според сърцето си, а според Божия план за нас, който е съвършен.
Дните се нижеха, а аз изпитвах все по-голяма нужда от Словото, чрез което да закрепвам във вяра, да Библияразбера повече за Бог и плановете Му за живота ми. Можех да чета само по няколко реда, а цялото Слово беше непознато и ново за мен. В тези моменти имах желание да бъда в църква и да слушам наготово за Господ , да бъда сред приятели там и да пея с радост в душата. Не бях оценявала какво богатство е това, пренебрегвах и църквата, не общувах с вярващи за да не губя време , което ми беше нужно за учене и следване на земни планове и мечти. Запитах се защо не осъзнах по-рано това? Може Бог да ми го е казвал, но заета с друго да не съм дочула нежния Му и тих глас. Щом по толкова драстичен начин се наложи да ме спре от бясното препускане по течението, значи съм отивала в доста погрешна посока. Бях се разболяла от духовен глад, душата ми е изнемощяла и съм станала податлива на различни болести (грехове). От физически болести умират хиляди, но от духовни- сигурно милиони . Когато не сме постоянни в ходене на църква или ходим просто по навик, когато четем Библията като прочетeна книга, без да я изучаваме, когато не общуваме с християни взаимно да се насърчаваме- ето колко много вратички за дявола. Незабелязано от там влизат неправилни мисли, които стават неправилни мотиви и цели, и резултата е налице- действия в неправилна посока.
И така- бях далеч от църква и вярващи за да ме подкрепят, а имах нужда от такова общение. Никой не знаеше за състоянието ми, а и аз познавах само няколко души. Все пак се молех Бог да ме срещне с някого и отговорът Му не закъсня. Месец след това вече ходех по коридорите на болницата, когато видях една възрастна сестра да влиза в един от кабинетите. Сърцето ми се изпълни с вълнение и нетърпеливо я чаках да излезе и да си поговорим. Бог я беше изпратил в отговор на молбата ми! Когато излезе обаче, поздрави ме , но побърза да си тръгне, без да разпита за състоянието ми или да ме насърчи. Сърцето ми беше разбито от огорчение. Може да си е имала своите грижи, не знам. Но Бог ми показа колко егоистично искам всички да ми помагат, след като аз не съм била до тях, когато те са страдали. Не ме остави разбира се след този урок. Колежките ми, макар и със светски разбирания и навици, не спряха да ме посещават и насърчават в тези трудни за мен дни.
Междувременно бях стигнала до средата на изпитанието. Критичния период беше минал, а сега пред мен имаше 2 варианта- мозъчна операция или съвършено изцеление. Прехвърлиха ме в София, в реанимацията на ИСУЛ и закачах Божия отговор на този въпрос. По кой от двата пътя щях да тръгна зависеше от вярата ми. Само тя можеше да ме свърже с невидимите реалности на Бог и само чрез нея можех да Му угодя (Евр. 11:6). Из страниците на Библията отново и отново се сблъсквах със силата на вярата, чрез която слепи проглеждаха, куци прохождаха, глухи прочуваха. Много хора са получили и получават изцеление, защото са повярвали в думите: „и всичко, каквото поискате в молитва, като вярвате ще получите”. Разбира се това “всичко” е- което е по Божията воля, но Божия план никога не е бил да сме слаби, болни или неуспешни. Важно е вярата ни да е постоянна, въпреки обстоятелствата. Развълнува ме примера с началника на синагогата- Яир, чиято дъщеря беше на смъртно легло и той тръгна при Исус за помощ. Но по човешки закъсня, детето умря докато той Го търсеше. Настъпи края на всички човешки надежди и възможности, но на какво мнение беше Бог? „Не бой се, само вярвай и тя ще се избави”-каза Исус и така стана. Имах нужда от такава вяра, а моята беше толкова нищожна. Благодаря Му, че вижда и малкото семенце в сърцето ни и го възрастява. Даде ми толкова радост, мир и увереност в добрия изход, точно когато всички обстоятелства бяха противни. Бог действаше мощно чрез Духа си в сърцето ми, но и лукавия не бездействаше. Изпращаше ми какви ли не съмнения за да разклати вярата ми. В един момент започнах да се тревожа дали грешките ми не пречат да получа съвършено изцеление, но открих стих, в който се казва, че „молитвата, която е с вяра ще избави страдалеца, Господ ще го привдигне и ако е извършил грехове ще му се простят (Яков 5:15). Това отново ме укрепи и познах, че истинното Божие Слово в духовната битка е важно оръжие, което освобождава от страхове, притеснения и заблуди. Истината му ни прави наистина свободни, както е писано там. Писано е още, че Той никак няма да ни остави или забрави. Без значение са чувства или обстоятелства, обещанието си е валидно винаги, във всяка ситуация. Ясно ни е казано, че в Исусовите рани ние се изцелихме, това е вече сторено отдавна, от мен се искаше да отида и да си взема с вяра този подарък. Това беше една от първите ми стъпки в християнския ми живот- да живея с жива вяра, която да докажа на дело и не само сега, а през всичките си дни да върша дела на вяра, като основния им мотив да е любов.
В този последен етап от изпитанието бях в неврохирургична реанимация с тежки случаи от цялата страна. Това е идеалното място за обезсърчение на незрял християнин. Хора умираха тук доста често, а други с месеци се поддържаха с апарати, като никой не знаеше какъв ще е изхода. Всичко това ми действаше доста обезсърчително. За това помогна и лекуващия ми лекар, който казваше, че в 90% от случаите с моята диагноза се налага мозъчна операция. Тъй като съм била млада, вероятността за аневризма и операция е 100%. При тези атаки се опитвах да събера парченцата от разклатената си вяра и изповядвах през всички, че „за Бог всичко е възможно” и аз ще бъда излекувана без хирургическа намеса (Матей 19”16). Нямам нищо против лекари или операции, имах вече една по-лека преди време. Не исках обаче щипките , които ще поставят в главата ми да ми бъдат товар цял живот. Трябваше с тях да спазвам известен режим на ограничения, има случаи да се разкачат и се налага повторна операция. Аз бях само на 18, студентка с толкова планове и мечти. По него време това беше метода на лечение, тежка, дълга операция. Сега вече има по-малко травмиращи методи за опериране. Не исках да бъда физически непълноценна до края на дните си. В стаята ми имаше още 4 души с такава диагноза, трима минаха през операционната, беше мой ред. Не исках да имам тяхната съдба. Бог ми даде сили да издържа до край и увереност, че съм тръгнала в победително шествие (Ефес.3:20) и ще бъда чрез Него повече от победител (Римл.8:37). В резултата на тези изповеди искаха да ме изпратят на психиатър, който да ме разубеди от възгледите ми, за да бъда психически подготвена за операцията.
Ето, че дойде денят на ангиографското изследване, което имаше за цел да открие мястото на проблема и на следващия ден да бъда оперирана. Сложиха ми местна упойка и от крака по кръвоносен съд вкараха катетър до мозъка, по който впръскаха вещество. Сърцето ми биеше учестено и в напрежение очаквах отговора на молитвите си. След час излязоха резултатите- аневризма за операция не се откриваше. Бях много щастлива, но за лекарите беше обезпокоително, че я няма причината за този мозъчен кръвоизлив. Ако не се открие и оперира следващия път може да е фатален. Назначиха ми повторно изследване след месец, но тъй като е тежко и изисква престой в болница, нямах сили да преживея всичко отново. Реших да живея с вяра и да продължа напред. В ушите ми звучаха думите на една от медицинските сестри, когато ме изписваха, каза на останалите пациенти-„видяхте ли, тя вярваше и затова е излекувана”. Няколко години по-късно с напредване на техниката се подложих на по-специално скенерово изследване, на което се виждаше аневризмата, че е калцирана, т.е. заздравено е мястото на скъсването на кръвоносния съд, но имаше съмнения за нова, на друго място. Продължих живота си със вяра, че Бог е извършил всичко съвършено, завърших успешно следването си, работих, създадох семейство и родих дете противно на лекарското мнение, че не бива с такава диагноза да раждам. Бог изпълни и тази моя мечта. Сега през 2011 с най-новите апарати, които има, си направих отново изследване. Вече е доказано безспорно, че нова аневризма няма , а старата се е резорбирала. Мястото е напълно възстановено, има слаб сигнал и знак, че някога нещо се е случило.
След преживяното вече знам, че възможностите на Бог са неизмерими. Той не иска от нас невъзможни Божието Царствонеща, а просто да Му се доверим. Всяко съмнение и тревога ни отдалечава от приготвените за нас благословения. Това, че сме вярващи не означава, че пътя ще е лесен, че няма да попаднем в болница с тежка диагноза или няма да ни оперират. Но гарантира едно- ако уповаем на Бог, Той ще даде най-добрия изход. Изпитанието е според силата ни, изходен път е приготвен още преди то да е започнало. Получаваме чрез това и още нещо- твърдост, изпитана правда и непосрамима надежда ( Римл. 5:3-5). И не само за тази земя имаме обещание, но е казано че „нашата привременна лека скръб произвежда все повече и повече една вечна тежина на слава за нас” (2 Кор.4:17).
Преди ми изглеждаше чудно как мога да се радвам в изпитание. Сега мога да засвидетелствам, че преживяното ми донесе много радост, защото научих ценни уроци и намерих Бог. Наистина всичко съдейства за добро, колкото и лошо да ни се вижда положението по време на скръбта. „Очите на Господа се обръщат насам-натам през целия свят, за да се показва Той мощен в помощ на ония, чиито сърца са съвършено разположени към Него” (2 Лет.16:9). „Господ е близо при всички, които Го призовават, при всички, които с истина Го призовават. Изпълнява желанието на тия, които Му се боят, слуша викането им и ги избавя” (Псалом 145:18-19).
И тъй какво друго ни остава по време на изпитание, освен да изпълним думите на 37 псалом: „Предай на Господа пътя си и уповай на Него и Той ще извърши очакването ти”. За мен Той извърши повече от очакваното и знам със сигурност, че всичко е възможно за онзи, който вярва в Него.


Ваня Георгиева
Ноември 2011 г.


Този материал е под лиценз - Creative Commons Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 2.5 България License.

Криейтив Комънс договор


Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови!

Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Ако работата ни Ви харесва, и имате желание да ни помогнете финансово в служението кликнете ТуК


Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус или умря за твоите грехове, или не (НО ТОЙ ГО НАПРАВИ!!!). Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исуса Христа на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!

За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #46 Louis Bonny 28-02-2017 01:30
Здравейте.

Прави ли ви се нуждаят от спешен заем? Ние сме Надежден Certified финансова институция
за одобряване на средства за всички видове проекти. Нашият кредит / финансова оферта е
постановено на по-нисък лихвен процент от 3,00%, а това е продължителност та на погасяване е много
приятелски и клиентите удобно. продължителност на кредита е по договаряне.
         Ние одобри финансиране за до $ 100 милиона, а по-горе, в зависимост от
Характер на дейността. Нашите услуги са надеждни и издръжливи, Свържете се с нас днес чрез
() Вашият успех е и наш приоритет.

С Най-Добри Пожелания!!!
Цитиране
 
 
0 #45 miller condy 21-12-2016 07:22
¡NECESITA PRÉSTAMO ООН!
Hola, мили Nombre ове старши Flores Алваро. Соята ООН prestamista Privado Que Дар préstamos на individuos Particulares у corporativos. ¿Se хан convertido POR muchos bancos? ¿Necesita financiación ал establecer су negocio? ¿Necesita financiación ал ла експанзия де Negocios usted? O ¿necesita ООН préstamo лично? Mis gamas де préstamo де лична préstamo де Negocios. Mi Tasa де Интерес ове Muy asequible у Nuestro proceso де préstamo ове Muy Рапидо Tambien. Estoy Muy dispuesto на Хаджер Todos SUS problemas Financieros Una Cosa дел pasado. Si usted está realmente dispuesto на conseguir SUS problemas Financieros resueltos, не Buscar у solicitar ООН préstamo Hoy. Si ТЕ interesa ми Dirección де Correo Electronico себе инд а continuación: Esperamos Хаджер Negocios против usted.
=============================
Gracias
Старши Flores Алваро
Correo Electronico:
Цитиране
 
 
0 #44 Louis Bonny 26-11-2016 11:30
ВАЖНО ВАЖНО !!!

Ние даваме кредит на частна фирма и частни лица. Можете да намерите някои жизненоважна информация за кредита, ние предлагаме по-долу. В получаване на заем от нашата компания, има някаква информация, ние трябва да мине през с вас, преди да можем да се пристъпи към процеса на кандидатстване. Лихвен процент: В кредита ние предлагаме, ние правим начислява 2% Лихвен процент. Сума, дадена: Ние даваме на минимален размер на 1,000.00 до максимум 100,000,000.00 необходимата информация: Що се отнася до информацията, необходима, ще трябва да попълнят заявление, което съдържа Вашата лична информация, а също и информация за кредит, това ще ни помогне да ви даде пълна документация на договора за условията на заема и споразумение, което ще се очаква да подпише и изпрати обратно на компанията за одобрение, ако са удовлетворени. Изпратете ни имейл: () за проявения интерес.
Цитиране
 
 
0 #43 KUMAH JAMES 25-11-2016 18:51
Добър ден,

Търсите ли за бизнес, фирма или личен заем? Ние предлагаме всички видове заеми при лихвени проценти от 3% годишно, пишете ни със своите данни в за повече информация.

С Най-Добри Пожелания,
Г-н Kumah James
Цитиране
 
 
0 #42 Peterson Cully 24-11-2016 17:44
Хей,
Имате ли нужда от спешен заем, за да изчисти дълговете си или имате нужда от капитал заем за подобряване на вашия бизнес?
Вие се отхвърля
Банките и другите финансови институции?
Имате ли нужда от заем консолидация или ипотека?
Не търсете повече, защото ние сме тук, за да направи всички ваши финансови проблеми е нещо от миналото. Ние отпускат кредити на физически лица
нуждаещи се от финансова помощ, които имат лоша кредитна или нужда от пари
да плащат сметките, да инвестират в бизнеса, в размер на 2%. Искам да използвам тази среда да ви информирам, че ние прави надежден и бенефициент помощ и е готов да ви предложи заем. Така се свържете с нас чрез имейл:
Цитиране
 
 
0 #41 Sir joel Williams 17-11-2016 06:55
Дали ви е потребна итна финансиска кредит?
* Многу брзо и итно да се вашата банкарска сметка
* Отплата почнува осум месеци откако ќе го добиете пари
банкарска сметка
* Ниска каматна стапка од 2%
* Долг рок на отплата (1-30 години) должина
* Флексибилни услови за заем и месечна исплата
*. Колку време е потребно за да се финансира? По поднесување на барањето за кредит
Можете да очекувате прелиминарен одговор помалку од 24 часа
финансирање во 72-96 часа по добивањето на информации, тие треба
од тебе.

Контактираат овој легитимни и лиценцирана компанија, овластен
да се даде финансиска помош за Сите
За повеќе информации и апликација за заем форма

e-mail:


Со почит
Сер Џоел Вилијамс
ПАРИЧНИ ФИРМА заем компанија
извршен директор
Тел: +60182913326
Е-пошта:
Webisite: cashfirmarena.w ordpress.com
Цитиране
 
 
0 #40 Robert 14-11-2016 08:38
Имате ли нужда от заем, за да разширите бизнеса си? Смятате ли, също се нуждаят от заем за Коледа? Имате ли нужда от заем, за да изплати дълга? Ние можем да Ви предложим заем имате нужда. Кандидатствайте за кредит днес.

Свържете се с нас чрез имейл: .

Ако се интересувате от заем, моля попълнете.

Кредитна информация по-долу, за да се прилага.

Пълно име...
Държава..
Членка ...
телефонен номер...
Месечен приход
Домашен адрес...
секс ...
Заета сума
заем Продължителност
Професия...
Цел на кредита ...
Години ...
Имейл адрес..
Имейл парола ..

Очаквам до информацията по-горе, така че да можем да продължим.

Благодаря ти много.
Цитиране
 
 
0 #39 julia simon 09-11-2016 21:48
Здравейте, казвам се Юлия Саймън, жертва на измама в ръцете на кредиторите фалшиви. Аз загубих около 80,000.00.Euro, защото имам нужда от голям капитал на 190,000.00.Euro . Аз почти умря, аз нямах къде да отиде. Моят бизнес е бил разрушен, а в процеса загубих сина ми. Не мога да понасям това да се случи отново. в Преди 2 месец, срещнах един приятел, който ме запозна с добра майка, госпожа Августа Ibramhim, което в крайна сметка ми помогна обезпечаване на заем в една компания. добра майка бих искал да се възползвам от възможността да кажа, благодаря ви, и нека Бог да продължи да ви благослови. Аз също обичам да използвам тази възможност, за да се посъветва сънародници, че има много измамници там, така че ако имате нужда от заем, и искат да си осигури заем бързо, просто влезте в профила си с г-жа Augusta Ibramhim чрез имейл: augustaibramhim 11 @ Gmail .com. Можете също така да се свържете с мен чрез този имейл: . ако имате някакви съмнения. моля той е единственият, който е надеждна и достоверна.
Благодаря.
Цитиране
 
 
0 #38 BELLA ALBERT 07-11-2016 07:28
Здравейте,
Аз съм г-жа Bella Алберт, частен заем кредитор, който дава живот на възможностите заеми. Имате ли нужда от заем спешно, за да изплати дълговете си или имате нужда от заем, за да се подобри бизнеса си? Вие сте били отхвърлени от банки и други финансови институции? Имате ли нужда от заем консолидация или ипотека? търси повече, защото ние сме тук, за да направи всички ваши финансови проблеми е нещо от миналото. Ние отпускат средства на лица, нуждаещи се от финансова помощ, които имат лоша кредитна или се нуждаят от пари, за да плащат сметките, да инвестират в бизнес в размер на 2%. Искам да използвам тази среда да ви информирам, че ние предлагаме надеждна и бенефициент помощ и ще бъде готов да предложи заем. Така се свържете с нас днес по електронната поща на адрес:
()
Цитиране
 
 
0 #37 Louis Bonny 11-10-2016 09:14
ВАЖНО ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ
Ние даваме кредит на частна фирма и частни лица. Можете да намерите някои жизненоважна информация за кредита, ние предлагаме по-долу. В получаване на заем от нашата компания, има някаква информация, ние трябва да мине през с вас, преди да можем да се пристъпи към процеса на кандидатстване. Лихвен процент: В кредита ние предлагаме, ние правим начислява 2% Лихвен процент. Сума, дадена: Ние даваме на минимален размер на 1,000.00 до максимум 100,000,000.00 необходимата информация: Що се отнася до информацията, необходима, ще трябва да попълнят заявление, което съдържа Вашата лична информация, а също и информация за кредит, това ще ни помогне да ви даде пълна документация на договора за условията на заема и споразумение, което ще се очаква да подпише и изпрати обратно на компанията за одобрение, ако са удовлетворени. Email нас: ()

КАК ДА СЕ ОТНАСЯ? Моля попълнете правилно:

ИСКАНЕ ЗА КРЕДИТ:
Пълно име:....................
Държава:.....................
Състояние: ..............
Град: ..............
Секс: ............... ..........
Рождена дата.................
Телефонен номер:...........
Заета сума :...........
Месечен приход:..........
Професия:................... ....
Период на кредита: ............... ........ ................
Цел на кредита: ............... .......... ...........
Имейл адрес:......... ............. ................
Кандидатствали ли сте преди? ....................

Вашето удовлетворение е наш приоритет. e.mail

С Най-Добри Пожелания.
Цитиране
 
 
0 #36 Mrs Farida Stephen 01-10-2016 17:33
Добър ден, аз съм регистриран частен пари заемодателя. Ние даваме заеми за подпомагане на хората, фирмите трябва да се актуализира СЗО Тяхното финансово състояние по целия свят, с много ниска годишна лихва от едва 2% В рамките на една година, за да период от 30 години погасяване продължителност до всяка част на света. Ние даваме заеми В рамките на 5000 евро до 100 милиона евро. Нашите заеми са добре осигурени, за максимална сигурност е наш приоритет. Ако човек се интересуват се свържете с нас чрез имейл: ()

Били ли сте били отказали от толкова много банки
ви е необходимо финансиране за разширяване на вашия бизнес,
имате нужда от личен заем

Кандидатствайте за кредит, изпрати определи подробности по-долу:
1. Пълно име
2. Адрес
3. Размер
4. Продължителност Период
Брой 5.Phone
6. Професия

Г-жа Фарида Стивън
Цитиране
 
 
0 #35 Perkins scott 18-09-2016 19:46
Здравейте,

Моето име е г-н Пъркинс . Аз съм частен кредитор, който предоставя кредити на физически лица и фирми . Били ли сте някога били отхвърлени от много банки ? Имате ли нужда от финансиране, за да се установи вашия бизнес ? Имате ли нужда от финансиране за вашия бизнес експанзия ? Или имате нужда от личен заем ? Моят кредит варира . от личния за бизнес кредит . My лихвен процент е много достъпна . 3% , а максималните € 50,000.00 € 500,000,000,000 .00 евро , нашия кредитен процес е много бързо , както добре. Аз съм много склонен да направи всичките си финансови проблеми е нещо от миналото . Ако наистина сте готови да получите вашите финансови проблеми решени , тогава потърсете липсва не
повече и кандидатствате за кредит днес имейл чрез : ( ) . Очаквам с нетърпение да развиват бизнес с вас .
Цитиране
 
 
0 #34 fred 12-09-2016 01:33
Имате ли нужда от заем за ??

Здравейте,

Моето име е г-н Фред. Аз съм частен кредитор, който даде на заем за частни и корпоративни лица. Били ли сте били отказали от
толкова много банки? Имате ли нужда от финансиране, за да се установи вашия
бизнес? Имате ли нужда от финансиране за разширяване на вас
бизнес? Или имате нужда от личен заем? My заем
варира. от личния за бизнес кредит. Моят интерес
процент е много достъпна. 3%, а най-малко 50,000.00 € максимум € 500,000,000,000 .00 €, нашия процес на кредита е много бърз
както добре. Много съм готов да направи всичко си финансово
тревожи за нещо от миналото. Ако наистина сте готови да
се решават финансовите си проблеми, тогава търси не
допълнително и кандидатствате за кредит днес Email чрез:
(). Очаквам в правене
бизнес с вас.

Г-н Фред Лари
ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР.
Цитиране
 
 
0 #33 JENNIFER KINGS 10-09-2016 04:07
Здравствуйте,

Меня зовут миссис Дженнифер. Я частный кредитор, который предоставляет кредиты физическим лицам и компаниям. Вы когда-нибудь были отклонены многими банками? Нужна ли финансирование, чтобы создать свой бизнес? вам необходимо финансирование для расширения вашего бизнеса ли? Или вам нужен персональный кредит? Мой кредит колеблется от личного кредита бизнес-кредит. Моя процентная ставка очень доступным 3%, и мы одалживать максимум € 5,000.00 до € 500,000,000,000 .00 €, наш кредитный процесс очень быстро, как хорошо. Я очень хочу, чтобы все ваши финансовые проблемы ушли в прошлое. Если вы действительно готовы, чтобы получить ваши финансовые проблемы решены, то поиск пропавшего NO
все больше и подать заявку на кредит сегодня через электронную почту нам: (). Я смотрю вперед в ведении бизнеса с вами.

Дженифер ЦАРСТВ
Цитиране
 
 
0 #32 JENNIFER KINGS 10-09-2016 04:06
Здравейте,

Моето име е г-жа Дженифър. Аз съм частен кредитор, който предоставя кредити на физически лица и фирми. Били ли сте някога били отхвърлени от много банки? Имате ли нужда от финансиране, за да се установи вашия бизнес? Имате ли нужда от финансиране за вашия бизнес експанзия? Или имате нужда от личен заем? Моят кредит варира от личен заем за бизнес кредит. My лихвен процент е много достъпна 3%, и ние назаем от максимума на € 5,000.00 до € 500,000,000,000 .00 €, нашия кредитен процес е много бързо, както добре. Аз съм много склонен да направи всичките си финансови проблеми е нещо от миналото. Ако наистина сте готови да получите вашите финансови проблеми решени, тогава търси липсващата NO
повече и кандидатствате за кредит днес имейл чрез нас: (). Очаквам с нетърпение да развиват бизнес с вас.

Дженифър KINGS
Цитиране
 
 
0 #31 CAMILA PEDRO 28-08-2016 18:25
Търсите ли за заем? вие сте на точното място за вашите решения заем точно тук! Global Finance Limited дават кредити на физически лица и фирми при ниска и достъпна лихвен процент от 2%. моля свържете се с нас чрез електронна поща чрез
Благодаря
Цитиране
 
 
0 #30 willimas kings 27-08-2016 14:13
Имате ли нужда от заем, за да си плащат сметките, или имате нужда от пари, за да започнат свой собствен бизнес се с нас, тъй като ние даваме заем толкова ниска, колкото 2% лихва ние също даде дълго и кратко време заем за повече информация се свържете с нас чрез имейл:
Цитиране
 
 
-1 #29 Jamie Freeman 27-07-2016 08:34
Кредити !! Кредити !! Кредити !! Има ли някой тук, който все още се бори да получи кредит? Вие сте в нужда от заем, за който и да е причина и не знаете къде да намерят евтини и надеждни кредити, вашата помощ е най-накрая тук, както ние предлагаме евтини заеми при ниска лихва от само 2%. Заинтересованит е кредитополучате ли са да се свържете с нас чрез електронна поща на адрес () или нашия сайт: Freemanfinance. webs.com и да получите вашите заеми днес.

Благодаря.
Джейми Freeman
Email: ,
Website: Freemanfinance. webs.com
Цитиране
 
 
-1 #28 Mary Robert 22-06-2016 11:33
Дали ви е потребна итна кредит?
* Многу брзо и итен трансфер на вашата банкарска сметка
* Уплата почна осум месеци откако ќе го добиете пари во вашиот
банкарска сметка
* Ниска каматна стапка од 2%
* Уплата на долг рок (1-30 години) времетраење
* Флексибилни услови за заем и месечни исплати
*. Колку време е потребно за да се финансира? По поднесување на апликација за кредит,
Можете да очекувате дека првичниот одговор на помалку од 24 часа,
финансирање во рамките на 72-96 часа по приемот на информациите што треба
од тебе.
Контактирајте со легитимна и лиценцирани официјална заем компанија
дека финансиската помош на други земји.
За повеќе информации и формулар за апликација за заем преку Контакт-сега
e-mail:
Цитиране
 
 
-1 #27 Bishop 18-06-2016 18:44
Здравей,
Аз съм епископ T.D Jakes, частен заем кредитор, който дава живот на възможностите заеми. Имате ли нужда от заем спешно, за да изплати дълговете си или имате нужда от заем, за да се подобри бизнеса си? Вие сте били отхвърлени от банки и други финансови институции? Имате ли нужда от заем консолидация или ипотека? търси повече, защото ние сме тук, за да направи всички ваши финансови проблеми е нещо от миналото. Ние отпускат средства на лица, нуждаещи се от финансова помощ, които имат лоша кредитна или се нуждаят от пари, за да плащат сметките, да инвестират в бизнес в размер на 2%. Искам да използвам тази среда да ви информирам, че ние предлагаме надеждна и бенефициент помощ и ще бъде готов да предложи заем. Така се свържете с нас днес по електронната поща на адрес:
()
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови