Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ПАРИТЕ НЕ МОГАТ ДА ТИ КУПЯТ ЛЮБОВ (Историята на Алис Круз)

Свидетелството достига до вас с любезното съдействие на Precious Testimonies,

Оригинален източник: MONEY CAN'T BUY YOU LOVE

Превод и редакция: anah_su_namun

By: Alice Cruz
От: Алис Круз

ПАРИТЕ НЕ МОГАТ ДА ТИ КУПЯТ ЛЮБОВ
(Историята на Алис Круз)


Бих искала да споделя с вас как се родих и израснах в семейство, в което не ми беше позволено да говоря за проблемите си, поради страх, че ще ме набият. Мотото на моето семейство беше, че децата трябва да се гледат, а не да бъдат изслушвани. Вторият ми баща и други роднини започнаха да ме малтретират и да блудстват с мен от най-ранна възраст. Напикавах се в леглото си, само за да ги държа настрана от него, а майка ми ме биеше на сутринта за дето съм го подмокрила. Живота ни беше една огромна преструвка, една игра – никога не се изправихме лице в лице с истината. В къщи не се говореше за проблеми; те не се споделяха. Така че когато пораснах ми беше много трудно да се изразявам и словесно, и емоционално. Бях като един вулкан от чувства – опитвах се да не изригна. Започнах да ям много и станах дебела. Това беше моята защитна реакция – опитвах се да се предпазя. Майка ми си затваряше очите за истинските проблеми като се съсредоточаваше върху своите си нужди. Тя започна да се тъпче с храна, пристрасти се към яденето. Това беше нейната тактика за отбягване на проблемите. Майка ми беше духовно заспала и пристрастена към храната жена а аз последвах нейния пример.Твърдо реших да не бъда зависима от никого. Исках да се осланям само на себе си. Станах независима, непокорна и се изгубих в света, който бях създала – свят на преструвки, плод на въображението ми, където обаче се чувствах много самотна. Отбягвах истината, че трябваше да се погрижа за себе си; не допусках Господа в живота си или който и да е било друг, но пък сърцето ми лелееше, викаше, крещеше ... защото искаше да срещне и познае Бога на спасението ми.


Сключих брак с един мъж, който се оказа същият като моят втори баща – той блудстваше с малки деца. И на свой ред аз, също като майка си, се преструвах и претендирах, че това не беше истина. Мислех си, че съпругът ми беше моят принц, моят рицар в блестящи доспехи. Той имаше много добри качества, което ме накара да си затворя очите за друг негов проблем – алкохолизъм и страх от секса. Годишният ни доход възлизаше на 160 000 долара (и двамата работехме). Той ми купуваше всякакъв вид вкусотии и всички играчки, които си пожелавах. Позволи ми да отида в Disney Land – любимото ми място. Така подхранваше живота ми, изпълнен с илюзии. Все още бях пристрастена към храната. Избягвах да гледам каквито и да са били телевизионни предавания свързани с реалността. Купувах си филми. Постоянно си купувах играчки и мога да кажа, че имах най-голямата колекция от плюшени мечета, която някога сте виждали. Аз ходех на църква, но в същото време се бях обградила с идоли и вещи, които ми донасяха едно фалшиво успокоение.

Съпругът ми и аз почти никога не разговаряхме. Всъщност, ние изобщо не се познавахме – той вършеше неговите си неща и интереси, а аз моите. Той служеше на своите си идоли, а аз на моите, но в същото време ходех и на църква. Всеки от нас имаше отделна всекидневна стая, за да не си пречим един на друг когато искахме да гледаме любимите си телевизионни програми. Той ми купи бижута с диаманти и ме заведе три пъти в Израел (за да стана свята)! 2 Сол. 2:10-12 казва: „и с цялата измама на неправдата, за онези, които погиват, защото не приеха да обичат истината, за да се спасят. И затова Бог праща заблуда да действа между тях, за да повярват на лъжа, за да бъдат осъдени всички, които не са повярвали в истината, а са имали благоволение към неправдата.” Аз живеех един проклет и ... пуст живот, защото не исках да погледна истината в лицето и да я приема. Предпочитах да живея в грях и нечестивост, отколкото да позная радостта от спасението си и моят Спасител Исус Христос. Святият Дух не беше моят Утешител. Бях измъчвана от много зли и нечестиви духове, които ме държаха в затвора на страха.

Мислех, че ще ме боли много, ако погледнех истината в очите. Не вярвах, че Исус ще ме обича и че ще ми прости, ако наистина бях честна със себе си и с Него. Не знаех, че ТОЙ ИМА СИЛАТА ДА МЕ СПАСИ, само ако се изправех лице в лице с РАКА, КОЙТО РАЗЯЖДАШЕ ДУШАТА МИ! Точно обратното се оказа истина! Той търпеливо ме чакаше да стигна до смъртта, до предела, до задънения край  на собствените си пътища.
Умирах в угоеността и дебелотата си, „купувайки” живота си чрез кредитните карти, които имах. Аз ходех вече 10 години на църква с лъскавата си кола, НО УМИРАХ ОТВЪТРЕ! Опитвах се да „изкупя” живота си като дарявах пари, но душата ми не беше очистена и изцелена, поради моето безчестие. Предпочитах да ПЛАТЯ, ДА ДАМ ПАРИ за греховете си, отколкото ДА СЕ ИЗПРАВЯ СРЕЩУ ТЯХ и да погледна към Исус, Който можеше да замени каменното ми  с едно ново и нежно сърце ...
Имах една приятелка, която се казваше Линда. Тя откри истината и тази истина я освободи. Тя ме запозна с един мъж, който беше призван да бъде Апостол ... Той и неговата прекрасна съпруга започнаха да ми разкриват кой наистина беше Исус Христос! Те ми помогнаха да се изправя срещу много неща в живота си и да ги нарека с истинските им имена; НЕЩА, ОТ КОИТО ПОСТОЯННО БЯГАХ! Осъзнах, че не можех да си купя дара на прощението с всичките пари и кредитни карти, които притежавах. Исус не беше като останалите ми приятели; Той не беше като хората, чието приятелство придобивах благодарение на парите си. Разбрах, че никой не може да Го купи! Трябваше да застана пред Него ... „точно такава каквато съм” ... и въпреки, че греховете ми бяха морави, Той ги направи бели като сняг. Исая 1:18: „Дойдете сега та да разискаме, казва Господ; Ако са греховете ви като мораво, Ще станат бели като сняг; Ако са румени като червено, Ще станат като бяла вълна.”

Аз трябваше да се изправя лице в лице с покрусата, болката и раните от миналото ми. Трябваше да приема Божиите люде и Неговото семейство, така че те да ми станат отново и баща, и майка, и братя, и сестри. Този процес донесе изцеление на душата ми!Когато разкрих „истинското” си аз и го пуснах да излезе от мен; когато престанах да си купувам приятелства с пари и кредитни карти; когато останалите започнаха да опознават истинската мен, аз преживях изцелението в Исуса Христа! Постепенно започнах да се справям с проблемите в сърцето си; научих се как да ги споделям и разговарям за тях с другите. Тогава и килограмите ми започнаха да се стопяват! Изглеждах като напълно различна жена! Приятелите ми ми казваха, че съм станала половината жена на тази, която бях преди!
Вече не търся своя РИЦАР В БЛЕСТЯЩИ ДОСПЕХИ да дойде и да ме отведе, защото сега познавам ИСТИНСКИЯТ ПРИНЦ НА МИРА И БОГА НА БОГОВЕТЕ! Лекарят на моята душа и Този, Който ме обича – Исус Христос – стана реален за мен, защото аз станах част от НЕГОВОТО ТЯЛО тук на земята! Аз имам открити, чисти и значими взаимоотношения с Неговите люде, които промениха живота ми ЗАВИНАГИ! „а бедния поставя нависоко от неволя
и му дава деца като стадо.” (Псалом 107:41)

Изминаха няколко години откакто написах това свидетелство. Много неща се случиха от тогава нататък. Бог ми разкри, че не гледах на тялото си като на Негов храм. Бях го разрушила с моите пристрастявания и унищожителния начин на живот, който водех и трябваше да поема отговорността за собствените си действия и постъпки. Не исках да се изправя срещу самата себе си и да видя в какво се бях превърнала.
Тялото ми не ме лъжеше ... аз жънех това, което бях сяла през всичките тези години, залъгвайки се, че бях толкова праведна и добродетелна в Християнството си. Бях лицемерка, лъжкиня и измамница. Благодаря на Бога за Неговата милост и благодат! Когато съм се родила родителите ми не ми бяха дали второ име, така че една от моите сестри в Господа започна да ме нарича Алис Грейс (бел.пр. Алис Благодатна). Така че, сега имам ново име – Алис Грейс Круз. Бях също като жената, за която се говори в Езекил 16: „ ... И когато минах край теб и те видях,
че се валяше в кръвта си,
ти казах, както беше в кръвта си: Да си жива.”

Причината поради, която отидох три пъти в Свещената Земя – Израел – беше, че исках да се осветя, да стана свята. Но вместо това ставах още по-непокорна и с нова сила започвах да мразя мъжете понеже те не ме обичаха по правилният (според мен) начин. Бях изгубена в царството, в което аз посрещах само собствените си нужди и в което не служех на Моят Цар. Не обичах душите на мъжете. Аз само ги „консумирах”, задоволявайки похотта си и в същото време ги проклинах, че гледаха на мен като на обект за задоволяване на собствените си страсти. Аз определено не бях принцеса и не носех одеждата, с която трябваше да посрещна своя принц. Бог ме постави на едно място където ми казаха истината с любов. Там ми говореха заради душата ми. Дълбоко в сърцето си знаех, че ако Господ се завърнеше в този момент, Той щеше да ме намери като една от глупавите девици, които не бяха взели масло за лампите си. Бях като съд, като чаша – чиста отвън, но мръсна отвътре. В мен нямаше чиста вода! Обичах да жертвам ... но  ДА СЕ ПОДЧИНЯ ... НЕ И АЗ!

Трябваше да си задам въпроса дали съм подходяща, дали съм каквато трябва за нуждите на Господаря; къде се намираше моето съкровище; дали щях да приема белега на звяра когато времето настъпеше, за да мога да си набавям храна? Моят бог беше търбуха ми, а ума ми беше предаден на земните неща. Трябваше да се изправя срещу греха си и да викам към Бога, за да ме спаси от самата мен и разрушителният ми начин на живот. Това беше доста разтърсващо пробуждане за мен!
Бях ли подходяща за нуждите на Господаря? НЕ! Къде беше съкровището ми, защото там където е то, там беше и сърцето ми! ПАРИ, ето там беше сърцето ми! Строях къща на пясъка, търсейки нечестивия Мамон ... парите, в които намирах спасение! И последният въпрос беше: щях ли дас приема знака на звяра? ДА, за да оцелея. Аз посещавах една църква, в която ми се казваше, че просперирам и благоуспявам материално, защото бях тоооооолкова свята. Те ме галеха в греха ми, казвайки ми неща, които гъделичка слуха ми, но това, от което се нуждаех да чуя бяха думи на изобличение, които да ме изтръгнат от лапите на враговете на душата ми. Обичах лъжата! Трябваше да се стигне до там, че да се отвратя от това каква ОГРОМНА ДЕБЕЛА ЛЪЖА бях и самата аз! Дебелеейки и дебелеейки – това не беше живот, който да провъзгласи свободата в Исус. Плащах на хората, за да ме лъжат, докато всъщност лъжех самата себе си; търсех и исках похвалата на хората, обаче най-накрая ми призля от нея!
Благодаря на Господа за това, което е направил и прави за мен; толкова съм щастлива, че избрах тесния път! Моля, не ме разбирайте погрешно, пътя не никак не е лек и лесен. Трудно е отначало, но става по-лесно към края, а и наградите са вечни. Моята плът не искаше да загуби живота си, но духът ми да! Духът ми победи! Осъзнах, че отхвърлянето на плътта е благословение, а не проклятие!

Семейството ми понесе вестта, че напускам тази така хубава работа, доста тежко. Казаха ми, че съм полудяла. Мислеха си, че съм се присъединила към някакъв религиозен култ. По онова време не ми казваха нищо, но по-късно аз разбрах какво са си мислили.
До 4 декември 2000та година единственият ми брат не ми говореше. Вече причината няма значение, но аз се молех на моят Господ Исус Христос за подобряването на нашите взаимоотношения и за неговото спасение – молех се на на същият този Христос, Който ме измъкна от бездната на моето самосъжаление, безнадежността и задоволяването на личните ми страсти. Няма значение дали си пристрастен към храна, алкохол, раздори или работата си. Когато си пиян например, ти си заспал духовно и се намираш точно в това положение, в което дявола иска да те види. Така живеех и аз със съпруга си. Оковите на пристрастяването и унищожението бяха познати и на брат ми, и на който и да е член на моето семейство. Всички ние бяхме покорени от една или друга похот. Ако не бяха парите-беше секса; ако не беше властта-беше храната.

На 3 декември 2000, аз отидох в Калифорния, за да изненадам майка си по случай празненството за нейното пенсиониране. След нейното парти, семейството ми пък ме изненада с парти организирано специално поради моето завръщане, тъй като не ги бях виждала цели 10 години. Те бяха изключително изненадани като видяха как изглеждам (половината аз), но два пъти повече жената духовно. Тогава една от сестрите ми ми призна, че си е мислела, че тя е станала причината аз да напусна семейството. Тя ми каза, че моят бивш съпруг е блудствал с нея преди аз да си замина и за това си мислила, че това ме е откъснало от семейството ми. Написах и споделих с вас какво Господ направи за мен, но когато се намираш в тъмнината, а и искаш да си останеш в нея, ти  е много трудно да схванеш и разбереш светлината. Когато напусках ѝ казах, че с излизането ми от семейството проклятието над него ще бъде преустановено. Най-сетне започнах да получавам отговори на лъжите, които семейството ми криеше и не искаше да извади на яве.

При посещението си в Калифорния разбрах, че брат ми се намираше в един рехабилитационен център и че състоянието му е много лошо. Дяволът беше завладял живота му, крадейки, убивайки и унищожавайки го с алкохол и наркотици. Той не се беше обърнал към Исус, за да се освободи от семейното проклятие, но аз знаех, че неговото вътрешно естество викаше и крещеше към Господа. Изненадах го като го посетих в клиниката. Тогава и разбрах защо той не искаше да разговаря с мен и защо никога не отговори на нито едно от писмата ми. Той го е правил, защото не е искал да разобличи бившият ми съпруг пред мен и за да не ме нарани. Не е искал да ми каже, че зависимостта на съпруга ми от наркотиците и тайният похотлив живот, който е водел когато аз не съм отсъствала от в къщи. Словото, за което се сещам в момента е: „Вие ще познаете Истината и Истината ще ви направи свободни.” Ако Синът ви освободи, вие наистина ще бъдете свободни.

Аз видях съвсем ясно от какви окови съм се отървала, но имам и голяма мъка в душата си, понеже семейството ми все още не разбира от какво Исус иска да ги освободи. След 10 години раздяла ние с брат ми си прекарахме страхотно. Той се казва Стийв и се съгласи да чуе свидетелството за Исус в живота ми и се радваше заедно с мен; времето отлетя толкова бързо. Преди две седмици ми каза, че е приел Исус. И точно защото наистина беше приел Исус, той прие и мен след 10 години. Той може да ви разкаже как Господ поднови младостта ми и възстанови това, което гъсеницата изпояде. Той се зарадва когато видя, че съм развързана от веригите на греха и че не бягам от проблемите си, завирайки главата си в пясъка на лакомията.
Аз не осъзнавах какво всъщност ми казваше брат ми докато не се завърнах в къщи от пътуването си. Даже се съмнявах дали наистина беше спасен, защото се бях молила тооооооолкова дълго за него та ми се струваше, че е твърде хубаво, за да е истина.
Наистина ли Господ отговаря на молитвите ми ... аз се чудех дали наистина имаше значение да се молим за нашите не спасени роднини? До брат ми бяха изпратени служебни духове пряко от Тронната зала на Бог и на мен ми беше трудно да го повярвам! Месец по-късно, ми звънна леля ми, за да ми каже, че брат ми има рак на дробовете. Всичко, което исках да зная, без капчица съмнение, беше, че брат ми познаваше мира на Господа, който надхвърля всяко разбиране и че щях да го видя отново в Небесата при Исус. Обаждах му се винаги когато имах възможност; той ме увери, че също познаваше моят Спасител. Десет дни по-късно брат ми се прибра при Господа.

Няколко пъти майка ми ме посети. Когато е с мен аз виждам, че сърцето ѝ плаче за свобода. Тя се изпълва с трепет когато вижда какво Исус е направил за мен, но някак си не може да го проумее. Аз се моля все пак майка ми да го осъзнае някой ден.
Най-съкровеното желание на сърцето ми е да видя цялото си семейство спасено от веригите на пристрастяването. Получих писмо от майка си, в което заявяваше, че е споделила с брат ми, че нарича семейството на Алис (моето семейство от вярващи) свое семейство! Брат ми ѝ отговорил: „Те са и мое семейство!” Толкова съм благодарна, че чух гласа, който ми каза: „Ела и Ме следвай.” Широк е пътят към смъртта, но тесен е пътят, който води към Живот.
Вие трябва да изберете между живота и смъртта, благословението или проклятието. Знаете ли какво мисля сега? Много по-трудно е да избереш проклятието. Избирайки живота – това може да донесе промяна на другите някой ден! Парите не могат да ти купят любов! Храна, секс, дрехи… – това никога не ни стига!
Когато имаш в сърцето си Божият мир и когато си направил Господа свой Пастир, ти няма да бъдеш унищожен от покварата и безпътността! Господ е Моят Пастир. Той ме е създал, за да почивам на зелени пасища и ме води до тихи води. Той възстанови душата ми. Това, което Исус направи за мен, може да го направи и за вас, защото Той не дели хората.
Благодаря ви и Бог да ви благослови, че отделихте от времето си, за да прочетете моето свидетелство. Моля се то да ви окуражи по някакъв начин. Ако бихте искали да поговорите с мен за това, което споделих с вас, моля свържете се с мен.

e-mail за връзка
Алис Грейс
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


Този материал е под лиценз - Creative Commons Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 2.5 България License.

Криейтив Комънс договор


Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови!

Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус или умря за твоите грехове, или не (НО ТОЙ ГО НАПРАВИ!!!). Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исуса Христа на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!

За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
+1 #1 Sharon Berger 03-04-2015 19:09
Внимание :::::

Ние сме сертифицирани, заслужаващи доверие, надеждност, ефективност,
динамична и бързо надежден и сътрудничи финансист за недвижими имоти и всички видове финансиране на бизнеса
ние издаваме дългосрочен заем
Максималният размер на кредита ще отпускат заеми е 500 милиона.
Ние предлагаме тези видове заеми и много други:

Лични заеми (необезпечен кредит)
Бизнес кредити (необезпечени кредити)
Консолидация Кредити
Комбинацията от кредит
Подобрение на дома
Моля, ако обичате и интерес към нашата финансова оферта,
Моля, свържете се с нас
по електронна поща
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови