Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Моят живот и изкупление - Свидетелството на Каруанг Йохксен

Свидетелството достига до вас с любезното съдействие на truthsaves.org,

Оригинален източник: My Life & Redemption

Превод и редакция: anah_su_namun


Моят живот и изкупление

Каруанг Йохксен


„Аз съм пътят, истината и живота”, каза Исус Христос. Истина е. Ето моето свидетелство.

Роден съм в бедно семейство, което се състоеше от майка ми, баба ми и дядо ми. Ние живеехме в едно отдалечено селце в Уонгду Дистрикт, в Бутан. Когато бях на 10 майка ми почина и така аз заживях с баба си и дядо си.

След три месеца, покосена от скръб, баба ми последва дъщеря си в отвъдното. Дядо ми трябваше да се грижи самичък за мене, така че ме записа в началното училище. Той не живя и година.

След всичко, което се случи аз бях останал напълно сам в една бамбукова барака, изпълнена със призраци и спомени. Тогава се появи чичо ми – брата на майка ми. Той ме заведе в къщата си и аз си мислех, че ще ме осинови. Той никога не ме прати на училище.

Три години по-късно, дъщерите на чичо ми бяха достатъчно големи, за да се оправят сами в живота. През цялото това време, чичо ми се опитваше да намери начин да се отърве от мене. Все още помня разговорите, които се водеха със съседите. Един от нашите съседи имаше двама сина, които бяха монаси. За съжаление, те бяха на почивка когато чичо ми се опитваше да ме разкара, но пък предложиха да ме изпрати в манастира. Казаха, че той не трябваше да плаща нищо, понеже манастира ще се грижи за мен, осигурявайки ми дрехи и храна.

Чичо ми се въодушеви много и запита: „Можете ли да ми дадете някакви дрехи втора ръка? Аз самият ще го заведа още утре в манстира.” Те му дадоха едни ... парцалаци, които в никакъв случай не можеха да се нарекат дрехи и не бяха в състояние да се носят, от което и да било човешко същество, но той ги прие и три дни по-късно аз бях приет в Уондуфодранг Дзонг, за да стана монах ... Бях облечен със същите стари парцали ...

По онова време нечовешкото отношение към нас послушниците в манастира беше нещо нормално. Учителите винаги се радваха когато налагаха някого с пръчка. по-възрастните монаси с нищо не се различаваха от по-младите. Аз плачех по три-четири пъти на ден. Никога повече не видях чичо си.

Обикновено един монах трябва да прекара най-малко 7-8 години, за да може успешно да премине най-ниското ниво на обучение. След това можеше да постъпи в институт. Аз обаче преминах курса на обучение за година и половина. После се прехвърлих в Ша Чунггоен Шедра и започнах да уча най-високото ниво. След пет години аз завърших

успешно и трябваше да ида в Пунтанг Сеченфодранг в Пунака (манастир от особено важно значение), където да изкарам курс по тибетска граматика. Аз бях само едно захвърлено сираче, но успях да уча и взема бакалавърска степен в NNI Center for Tibetan Buddhist Studies в Индия (институт, в който се изучава тибетски будизъм).

В същото време нещо много странно започна да се случва с мен- преживях неконтролируемо душевно разстройство. Полудявах. Държах се много странно и мразех всичко и всички. Така изкарах няколко години. Докторите бяха безсилни. Дори и великите лама ми действаха както маслото на огъня. Нито ритуалите, нито лекарствата ми донесоха успокоение и облекчение.

Все още надявайки се, че мога да бъда излекуван, аз потърсих спасение при един лама, който беше изоставил и отхвърлил всичко на този свят, с изключение на дрехите на гърба си. Той ме научи на специален вид медитация и ме изпрати в един манастир, в близост на който нямаше нито село, нито колония. През следващите три години аз продължих да медитирам, изтощавах тялото си и практикувах всичко, което се изискваше от мен. Но въпреки усилията ми, моето душевно състояние стана дори по-лошо от преди.

Най-накрая един прочут лама, който имаше видения каза: „Проблемът ти няма да се реши докато не се върнеш в манастира, в който си учил. Защото едно божество обитаващо същият този манастир винаги те следва.” Бях наистина много объркан от едно такова налудничаво обяснение, за това реших да се допитам до едни Hindu pandits. Питах трима различни Hindu pandits. И тримата ми казаха същото, което и ламата беше видял във видението си. „Какво по дяволите иска това божество от мен?”,мислех си аз.”Как е възможно едно такова адско, пъклено божество, което би трябвало да е мой спасител и да спаси душата ми, да ми причини такова страдание във физическият ми живот?” Реших да спра това така наречено божество веднъж за винаги.

Срам ме е когато разголвам душата си пред вас, разказвайки какво съм преживял преди да срещна истинският Исус Христос, Спасителя на живота и душата ми. Прословутият лама и тримата индуси ми пророкуваха, че ще те трябва да подам, да раздам храна на 300 монаха от същият манастир, а също и да жертвам, да отслужа литургия (mass puja) на нея – богинята от манастира. Това щеше да ми струва 30-40 000 рупии.

В същото време из Бутан се носеха слухове, че ако някой се присъедини към Христянството ще получи голяма сума пари. Реших да се присъединя към група Християни в Тимфу заради парите разбира се, но също и със страха, че тяхното божество – Христос също може да реши да ме последва. Обаче ... който не рискува, не печели, си мислех аз,като се опитвах да открия църкви и Християнски групи. Най-сетне намерих една. Месеци по-късно разбрах, че на този, който е повярвал в Исус Христос не му се дават никакви парични компенсации. Обезкуражен и разтревожен, аз се опитвах да намеря сумата, която ми трябваше, за да отслужа литургията и да жертвам на богинята. Точно тогава великият Спасител, КОЙТО Е ИСТИНАТА И ЖИВОТА, ми се разкри. Всичко това се случи преди около 6 години.

Сега, дори и да се опитвам да намеря някакво душевно смущение в себе си – няма такова. Слава на Господа Исуса Христа! Исус Христос е истинският Спасител на душата и живота ми, истинският изцелител на всяка болест и само Той дава благоденствие и спасение!


За връзка с мен посетете моят блог:

http://lahksam.blogspot.com

Този материал е под лиценз - Creative Commons Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 2.5 България License.

Криейтив Комънс договор


Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови!

Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус или умря за твоите грехове, или не (НО ТОЙ ГО НАПРАВИ!!!). Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исуса Христа на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!

За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови