Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

СРЕЩА С АНГЕЛ В ЗАТВОРА

Свидетелството достига до вас с любезното съдействие на Precious Testimonies,

Оригинален източник: "ENCOUNTER WITH AN ANGEL IN PRISON?"

Превод и редакция: anah_su_namun

СРЕЩА С АНГЕЛ В ЗАТВОРА

By: George W. Dreachslin

От: Джордж У. Дречлин


двор в затвораБях затворник в един от затворите на щата Мичигън. Беше Юли 2003. Бях осъден на 6 години затвор. Понеже свиря на хармоника се включих към Християнският състав на затвора. Нашата група се казваше God’s Country и ние често се събирахме в двора на затвора, за да свирим.

Обикновено сядахме на тревата. Имахме си наше място, но през този хубав юлски ден бяха разпънали маса за пикник.

Докато групата ни си настройваше инструментите, един по-млад затворник се приближи към масата и ме заговори: „Бих искал да поговоря с теб ей там ... за минутка.” Той посочи едно място на около двадесетина крачки от масата където няколко от неговите приятели се мотаеха. Отговорих му, че ще поговоря с него след като си настроя инструмента. Няколко години в училище бях помощник-учител и си помислих, че той вероятно искаше да ме попита нещо, свързано с GED.

Оставих хармониката и песнарката на масата. Преметнал през рамо китарата, която току-що бях настроил, аз се отправих към мястото където ме чакаше по-младият ми съкилийник. Неговите приятели се бяха отдалечили на няколко крачки с изключение на един, който крачеше напред-назад близо до нас. Младият затворник каза: „Това е нашата маса”, посочвайки с ръка към масата, на която хвалебствената група беше седнала. „Трябва ни, защото ще правим нещо на нея.”, продължи той. Казах му, че всичко е наред и че ще се дръпнем от там. Моят състав чу за какво ставаше въпрос и започна да прибира инструментите от масата. Без проблем, щяхме да седнем на тревата, където обикновено сядахме. Отправих се към масата, за да прибера хармониката и песнарката.

Младежът и този, който крачеше напред-назад около нас ме последваха. Когато стигнахме до масата, вторият ме запита: „Ти тук ли седеше?”, посочвайки мястото където бях седнал преди малко. „Да”, казах аз.

Той отговори: „Седни. Искам да ти кажа нещо.” Седнах. Младежът стоеше от дясната ми страна, а този другият беше пред мен. Останалите от тяхната група наблюдаваха от близо какво ставаше.

В момента, който седнах и погледнах към мъжа пред мен, той замахна с юмрук, в който държеше тежък, твърд предмет и го стовари върху носа и челото ми. В същото време младежа от дясно ми ме удари силно в ухото и дясната половина на главата ми. Паднах напред с такава сила, която беше достатъчна да пробие гърба на китарата, която държах в скута си.

От носа ми шурна кръв, а аз полудях от ярост. Погледнах към мъжа пред мен, а той се надигаше от масата. Исках да го унищожа! В миналото не можех да сдържам гнева си и се палех много бързо. Никога не отстъпвах когато ставаше дума за бой ... Докато се изправях забелязах, че някой беше седнал до мен на масата за пикник. Това беше стар мъж, с дълга посребрена брада. Той постави ръката си на рамото ми и ... с лек натиск ми подсказа, че трябва да си седна на мястото. Изведнъж ме заля такова спокойствие, такъв мир и когато погледнах към него той каза: „Не. Недей.”

Не знам колко време останах седнал на мястото си, но не беше за дълго. Отново вдигнах поглед, но мъжа който ме удари и разби носа ми вече не беше там. Видях, че той беше отишъл на мястото където моята група седеше и сега беше заел отбранителна гард позиция, предизвиквайки друг член от групата ни. Скочих от пейката и се втурнах натам. Посочих към моят приятел и казах: „Не. Недей!” – същите думи, които ми каза старият човек.

Моят приятел моментално отстъпи назад, а мъжът който ме удари се обърна към мен и злобно каза: „Искаш ли да получиш още едно парченце от мен?!”

Отговорих: „Не. Просто искам да се махнеш.”

За моя голяма изненада той и неговата банда си тръгнаха. Някои от мъжете, които наблюдаваха сцената запомнили номерата от затворническите дрехи на тези, които ме атакуваха. Оказа се, че това са номера на затворници, които много отдавна бяха напуснали затвора. Цялата атака е била инсценировка, запланувана от доста време.

По-късно разбрах, че никой друг освен мен не беше видял мъжа с посребрената брада, който ми каза да не отвръщам на удара. Надзирателите в затвора ми казаха, че ако аз се бях сбил с другия е щял да избухне бунт в двора на затвора. Казаха ми още, че тези които ме нападнаха са членове на бойна група, която не обичала Християни.

Надзирателите ме заведоха в лазарета и там ми се оказа първа медицинска помощ. Отделиха ме от останалите затворници и след шест дни ме преместиха в друг затвор. Не ме наказаха, защото за първи път в живота си аз постъпих правилно. Зная, че човекът или личността, която ми проговори ... която ме усмири и успокои, там на масата за пикник, беше изпратена от Бога.

Въпреки че бях спасен по онова време, това, което се случи в двора на затвора ме приближи още повече до Бог. Дори сега разбирам по-добре и по-добре Писанията когато ги чета! Този юлски ден на 2003 наистина преобрази живота ми. Цялата слава принадлежи на Господа!

{xtypo_rounded4} Бележка на редактора:Не забравяйте гостоприемството, понеже чрез него някои, без да знаят, са приели на гости ангели. Помнете затворените, като че сте с тях заедно затворени, страдащите, понеже и самите вие сте в тяло. „ (Евреи 13:2-3){/xtypo_rounded4}

Можете да пишете на Джордж на следния адрес:

George Dreachslin

4218 Maple Street

P.O. Box 276

Brown City, MI 48416


Бъдете благословени!

Този материал е под лиценз - Creative Commons Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 2.5 България License.

Криейтив Комънс договор


Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови!

Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус или умря за твоите грехове, или не (НО ТОЙ ГО НАПРАВИ!!!). Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исуса Христа на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!

За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!

ENCOUNTER WITH AN ANGEL IN PRISON?

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
+1 #1 raina georgieva 15-12-2011 19:51
SLAVA NA BOGA AKO NQKOI TE UDARI OT ENATA STRANA OBARNI I DRUGATA SI STRANA TOVA E CITAT OT BIBLIQTA NO SE6TATA LI SE BRATQ I SESTRI 4E AKO NE POZNAVA6 BOG ILI SI OTDELEN OT NEGO NE BI IMALA TOVA POKORSTVO NO KAKTO VINAGI NA6IQT BOG SE NAMESVA TOGAVA KOGATO SME NAI SLABI I NI VDIGA S MO6TNATA SI DESNICA ZA6TOTO E MO6TEN BOG
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови