Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Бях болен от рак! Свидетелство на Пламен.

Здравейте скъпи братя и сестри! От много дълго време се каня да пиша тук, защото Господ е велик и Той направи много за мен и семейството ми!

В Англия съм от Октомври 2012. Януари 2015 ми поставиха диагноза рак на тестиса, но не бяха сигурни на 100 %. Трябваше час по-скоро да ме оперират и да премахнат засегнатия тестис, за да установят какво е. Не съм мислил и не съм искал и да мисля, че това е рак.

Около две седмици след операцията получих обаждане от лекар, който ми съобщи това, което не съм очаквал- хистологията показа смесен тип тумор, несемином. Бях абсолютно спокоен и не исках да повярвам, че имам рак. Но тепърва се сблъсквах с действителността. Правиха ми скенер в началото на февруари 2015, както и кръвни изследвания. Скенера не показа никакви разсейки, кръвните изследвания бяха нормални, освен единия от туморните маркери- все още беше леко висок. Онколога реши да ме остави под стриктно наблюдение, редовни прегледи веднъж месечно през първата година. Следващите 2 месеца при направените кръвни изследвания нивото на въпросният туморен маркер започна да се понижава, което бе добър знак.

Исках със съпругата и сина ни да се приберем в България през Април 2015, защото бяхме минали през много големи трудности в Англия, а и тази диагноза ми дойде в повече. Но Бог не ни остави и направи много за нас, благословил ни е много, направи от невъзможното за нас- възможно. Юни 2015 ходих за скенер в Англия и се установи, че имам уголемен задкоремен лимфен възел, между аортата и вена кава. Но за това ми бе съобщено чак, когато ходих на прегледа Август месец, понеже Юли трябваше да ходя пак на преглед, но не можах. А и след като не ми бяха казали нищо, не ми е минавало през ума, че нещо не е наред. Трябваше да започна химиотерапия, но поискаха да си заплатя лечението в Англия понеже вече не съм живеел там...сума от над 10 000 паунда.

Същата схема химиотерапия ми направиха в България, в Стара Загора. Започнах лечение в началото на Септември, 4 курса химиотерапия, които продължиха до началото на декември 2015. Не беше никак лесно, имаше дни в които ми беше ужасно тежко. Но Бог ми даде сили да изтърпя това. След като лечението с химиотерапия приключи, ми направиха скенер, за да видят резултата. Лимфния възел не беше смалил размерите си, а даже беше увеличил размера си малко.

Това ме разочарова много, бях шокиран, изтощен от химии...Но разсейки нямах другаде, Бог не допусна това. Аз се молех на Бог Той да ме излекува, Той да ме изцери. Много църкви в България се молеха за мен, някой братя и сестри са били в пост и молитва.

Ходихме в Турция, правиха ми скенер и кръвни изследвания. Там ми казаха, че туморът бил активен и е растял бързо. Трябвало съм да почна лечение с химиотерапия, по- силна от предишната, след което най- вероятно операция за премахване на лимфни възли, а накрая според зависи от резултатите може би още химиотерапия. Казаха ми, че ще струва около 100 000 лева...Бях се отчаял, притеснявах се много, защото сумата бе огромна.

В Англия можех да се върна, но всичко щеше да коства време и усилия. Братя и сестри започнаха да събират средства за лечението ми.

Благодаря от сърце на тези, които помогнаха. Нека Господ им върне стократно това, което са дали.

Когато събрахме една малка част от парите, Бог се намеси чрез един от братята от църквата в Англия и чрез моя брат, който настояваше да се върна в Англия. Въпросният брат беше се свързал с лекарката по онкология, която ме наблюдаваше. Господ докосна сърцето й и тя се съгласи аз да се върна в Англия и да бъда под нейно наблюдение. Само да отбележа, че е много трудно да си запазиш час за онколог директно, а и винаги се чака.

Аз бях много уплашен, понеже ми бяха казали в Турция, че имам най- много 2 седмици време и трябва да започна химиотерапия колкото може по- скоро. Всичко това се случва в началото на януари 2016. Опитвах се да мисля трезво, човешкият разум казваше, че имам само 2 седмици време и в Англия няма как всичко да стане за толкова кратко.

Молех се, съветвах се със съпругата и близките си. Моята съпруга ми каза да отида в Англия. Съвременната практика е наблюдение 5 години от поставянето на диагнозата, а Турция беше алтернатива само за лечение. А след това? Колкото и трудно да ми беше аз тръгнах за Англия. Чаках около 2 седмици докато се срещна с докторката. Тя ме посъветва друго и нейното мнение беше, че трябва да се направи операция за премахване на задкоремни лимфни възли. Но въпреки това докторката се консултира с един професор в специализирана клиника по онкология в Манчестър. Имах запазен час с него в началото на март 2016. Аз бях пристигнал в Англия на 12.01.2016.

Времето си минаваше, две седмици бяха минали отдавна. Но Бог ми даде голям мир в сърцето. Аз се молех на Бога и поставих доверието си в Него, оставих всичко в Неговите ръце. В началото на март бях в Манчестър и се видях с професора, който ми обясни за операцията и ми каза защо трябва да се направи и как ще мине всичко. След това чаках за писмо със запазена дата и час за операцията. Чаках около месец и половина.

Тази операция не се прави често, води се голяма операция и сложна поради изискването на голяма сръчност и техника. Получих писмо с дата за операцията 25.04.2016. От 8 декември 2015 - последния ден химиотерапия до 25.04.2016 г. си е доста време. Но както вече казах, не знам как...но Бог ми беше дал мирът в сърцето. Минах и през тази операция, която продължи между 8 и 9 часа. Не ми беше никак лесно първите дни. След това се чувствах по- добре, но възстановяването бе много дълго време. Който е по- запознат с медицината, знае за каква операция иде реч. Господ ми помогна много, дори мисля, че бързо се изправих на крака. Дойде време за резултатите от операцията!

Бог направи най- доброто за мен, тумора е бил доброкачествена остатъчна маса, нямам никакви разсейки! Бил е засегнат само един единствен лимфен възел, другите лимфни възли около него са си били нормални и не е имало разсейки по тях.

Господ не допусна нищо лошо да се случи с мен, подари ми живота отново и не остави сина ми без баща, нито съпругата ми без съпруг! Алелуя! Бог е велик! Даже минах на скенер 6 месеца след тази операция и всичко е нормално! Благодаря на Бог, защото Той е велик и чудесен, милостив и грижовен, както никой друг!

Пламен Антонов

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
+1 #4 Tinka 24-12-2016 02:02
Да си жив и здрав още дълги години, нека Бог е винаги с теб
Цитиране
 
 
+1 #3 Стоянова 24-12-2016 01:26
Брате, има работа за теб и семейството ти! Бъдете благословени!
Цитиране
 
 
+1 #2 фехс 24-12-2016 01:26
Слава на Бога :)Бог да ви благослови
Цитиране
 
 
+1 #1 iliq32 24-12-2016 00:17
Slava na Boga bratko za teb
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови