Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Заварчикът Златан Давидов от Ихтиман: Клошар ми донесе 2 Библии от боклука! Посланието е – не изхвърляйте думите Му, а ги съхранете в сърцата си

Библията спасила войник от сигурна смърт през втората Световна война, куршумът се забил в Псалм 91:7 – „Хиляда ще падат от страната ти и десет хиляди — отдясно ти, но до теб няма да стигне, разказва вярващия от дете ихтиманец

Златан Давидов от Ихтиман е заварчик по професия, но е силно вярващ в Бога още от дете. Казва, че така се е родил – с вяра в сърцето. Златан разказа необикновена история с поука как Бог ни обича и как не бива да изхвърляме думите Му, а да ги пазим в сърцата си:

„Днес ми се случи нещо интересно! Дойде пред вратата един клошар, който ме познава. Знае, че съм вярващ и ценя Библията. Извади две Библии (които са на снимката), подаде ми ги, усмихна се и каза: „Знам, че ти трябват, намерих ги в контейнера. Вземи ги и дай там… да се почерпя“. Споделям това с вас, защото съм… ужасен! Как може Библията да бъде изхвърлена, и то на боклука? Още по-силно бях потресен, като отворих едната от Библиите. В началото на едната пишеше: „…Подарявам ти този Божествен дар от все сърце, чети и се просвещавай и не забравяй, че и да ме мразиш, аз не те мразя. Това е най-хубавият дар…“
Библиите са били явно подарък, но уви – се озовават в контейнера.

ТЕЗИ БИБЛИИ СА БИЛИ С ПОСЛАНИЕ ЗА ПОМИРЕНИЕ! Голям пример за нас! Бог ни обича. Нека да приемем Словата Му, не изхвърляйте думите Му…! А ги съхранете в сърцата си”.

В този дух Златан разказа още една интересна история, свързана с Библията.
Това станало на фронта по време на Втората световна война. Рота червеноармейци тръгнали в настъпление. Много паднали в сражението от куршуми и снаряди. След сражението над един от падналите в боя се надвесил негов другар и открил, че е жив. Куршумът пробил шинела и ризата на гърдите, но нямало кръв. Каква е тази броня, която защитавала войника? Когато пъхнал ръката си в джоба на ризата, другарят на падналия войник открил, че спасеният имал в джоба на ризата си малка Библия, която винаги носел със себе си. На корицата имало обгорена по краищата дупка. Куршумът пробил половината от Книгата на книгите и заседнал в Псалмите, точно по средата на Псалм 91:7, където пише: „Хиляда ще падат от страната ти и десет хиляди — отдясно ти, но до теб няма да стигне“.
Спасеният войник бил вярващ християнин.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови