Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Истории за силата на молитвата..

how to pray 833 460 80 c1

Споделено от Жулиян Томов

С молитвата ние преобразяваме нашата околна среда.
Старият дядо лежи болен. Но е закоравял атеист. Строго забранява всякаква молитва в дома си. Не иска и да чуе за духовен разговор. Младата му внучка го гледа. Но в сърцето ѝ трепти жива вяра към Бога и тя се моли в душата си Бог да даде случай, да стори нещо за душата на болният си дядо. Внезапно болките на страдащият стават нетърпими. Той започва да стене и казва със слаб глас: "Аничке, моли се за мен." О, с каква радост пада на колене младата християнка и се моли за прошка и милост. След няколко дена небето приема още една душа, изтръгната като главня от огъня ...
Молитвата за ближния строшава веригите на злото. Тя движи ръката, която движи света. И в сърцето нахлуват радост, мир, спасение. Нова свежа небесна атмосфера прогонва задушаващото влияние на греха.

В една църква настъпило радостно съживление. Души се каели и намирали мир чрез вяра в Христа. Проповедника бил много щастлив и приписвал успеха на църквата на своята вярна служба. Веднъж сънувал сън. Видял се пред Господ Исус Христос, с Когото разговарял за съживлението в църквата. Осмелил се да запита Господа каква награда да очаква за своята успешна служба. "Но Аз вече дадох наградата." - отвърнал Господ Исус. "На кого?" - изненадано попитал проповедника. "На онази скромна жена, която винаги сяда на края на третата пейка. Тя, с усърдната си молитва, причини съживлението."

Молитвата ............ ! Едно момиченце имало по-голям брат, който тръгнал по лош път. Употребявал лоши думи, пиел, играел на карти. Сестричката му започнала да се моли за него. Един ден, той надникнал в стаята ѝ и чул, че тя се моли. Вслушал се и чул името си. Като чул съдържанието на молитвата, сърцето му било пронизано. Той я прегърнал и казал: "Мила сестричке, Бог чу твоята молитва." И наистина Бог му дал още тогава ново сърце.

Бащата в едно семейство престанал да се моли. И малкото му момиченце го запитало: "Татко бе, Бог умрял ли е?" "Не, не е." - отговорил бащата изненадано - "Но защо питаш?" "Защото ти вече престана да Му говориш."

Споделете и вие вашето преживяване <3

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови