Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Мика'ел Бен Давид - помазан музикант-служител, изпратен до Израел и народите по света.

Превод Роза Саронова за християни.ком

mika

Мика'ел Бен Давид, който преди бил известен с името Майкъл Морис, чул гласа на Бога през март 2001 г.:
„Когато се върнеш от това пътуване в Русия, Аз ще закрия твоето работно място и ще те заведа в земята, която ще ти покажа.“

По това време той служел като лидер в Time Square Church и се подготвял за пътуването си до Санкт Петербург, Русия, за да служи в един държавен лагер, където почивали деца.


И понеже проповядването било забранено от руското правителство, църквата се опитвала да достигне до децата чрез музика, танци, изкуство и спорт.
Докато бил в Русия, природните дарби и огромното желание на Майкъл да служи, били толкова очевидни, че някой от екипа му предложил да си помисли да започне служение в Израел. Въпреки, че тази идея се сторила на Майкъл повече от чудесна, неговото желание било да отиде там, където Господ го изпрати.
Само няколко седмици след завръщането си в Ню Йорк сити, той бил информиран от шефа си, че тяхната компания съкращава персонала и че много скоро той ще остане без работа( неговото място ще бъде закрито).

Вместо да се отчая от тази огромна промяна в живота си, Майкъл се зарадвал, защото словото, което Бог изговорил се потвърдило и той бил уверен, че Бог работи в живота му, за да изпълни волята Си.
Две седмици след като изгубил работата си, настъпил 9.11. и се случило ужасното зверство със Световният търговски център.
И както много други, Майкъл доловил гласа на Бога, Който го призовавал да се събуди и да остане буден до края на живота си.

Да разбереш кой си

Господ открил на Майкъл, че трябва да отиде в Израел и да работи като нощен пазач, караул.
През ноември 2001 той отпътувал за Хайфа - голям град в северен Израел. ИзображениеТам той преживял ново начало в живота си, буквално влюбвайки се в страната и хората. Майкъл научил основите на еврейския език и само за един месец написал четири песни на иврит.
Докато Майкъл служел със съкрушение, ходатайствена молитва и музика, Господ започнал да му разкрива неговите еврейски корени и произход, които той с радост прегърнал.
Младият мъж намерил своята истинска идентичност, а сърцето му преливало от любов към народа на Израел. Първото пътуване на Майкъл до Израел продължило 8 месеца, през които той преживял няколко лични срещи с Бога.

Да станеш живо послание

Откривайки Израел, това вдъхновило Майкъл до такава степен, че той приел напълно своя еврейски произход и променил името си на Мика'ел Бен Давид. Реалността на Светата Земя, където Библейските събития са се случвали преди векове, отворила очите му и той започнал да осъзнава, че май не познава Бог толкова добре колкото си мислил.

Той научил Господните пътища като ежедневно поглъщал Божието Слово и като се срещал с Него по особен личен начин.
Мика'ел казва, че не е призован да проповядва с думи, но изявявайки се, като живо послание на Евангелието, като живее според Божиите заповеди и носи живото присъствие на Бога в живота на евреите и на онези, които среща.
„Вярвам, че една от моите задачи спрямо Еврейският народ и Християните е да бъда чист глас, който подготвя пътя на Господа в духовната пустиня или из сухите места.“, споделя Мика'ел.

Бог го научил да не се смесва и да не си присъединява към никоя от многобройните деноминации, но да стои твърдо върху основата на Писанието - Библията.

„Надявам се да помогна на Евреите и на Християните да преосмислят традициите си и да видят истинският Еврейски Месия, като четат и Тората. Тората не е била унищожена, защото Бог уважава и почита цялото Си Слово, от Битие до Откровението. Цялото Му Слово е изпълнено в Йешуа (Исус).“, казва Мика'ел бен Давид .

Завръщане в Ню Йорк

През лятото на 2002 г. Бог отново изпратил Мика'ел в Ню Йорк. Там продължило неговото пътешевствие към духовна промяна, по време на което той бил освободен от много духовни окови и робства. Неговото християнско семейство и християнската общност, в която се движел, отхвърлили факта, че той се е завърнал към еврейските си корени.
По този начин Бог му показал как света ще изразява своето отношение към служението му.

Скоро обаче, Святият Дух го насочил към една ортодоксална еврейска общност в западната част на града.
Но след като им разказал свидетелството си за Месията Йешуа, а и на всичкото отгоре отказал да се отрече от Него, той бил отхвърлен и от тях.

През есента на 2004 г., след 2 години и половина прекарани в Ню Йорк, Бог най-сетне разрешил на Мика'ел да се върне в Израел.
Той обмислял да тръгне на път само с няколко чифта дрехи и китарата си, без да имал къде и при кого да отседне.
Но само два дни преди полета му, получил неочаквана покана за работа, осигурен транспорт и временно жилище в Израел.
Бог по чуден път снабдил всичко от което се нуждаел, за да може да изпълни това, за което Той го бил изпратил там. Бог го пази и закриля верно до ден днешен без да го разочарова, опазва го дори сред невероятни трудности и недоразумения.

Да служиш с музика

След като се завърнал в Израел Мика'ел бързо създал много контакти и веднага започнал да изнася концерти. Сърцето му било разбито, като виждал и осъзнавал, че голяма част от евреите не познават своя Бог. Със смазано от скръб сърце той плачел и се застъпвал за тези хора. Така, съкрушеното му и сломено сърце родило много песни, които той използва, за да служи сред евреите в Израел.

С Божията намеса, Мика'ел, заедно с Фил Роджърс, записал два диска в Канзъс Сити, в RFM & AirDigital Recording.
Първият е двоен диск и се казва For Your Peace Jerusalem (За твоят мир Йерусалиме), а вторият е Say to Zion: “Your God Reigns” (Кажи на Сион: Твоят Бог царува!) и е вдъхновен от Исая 52:7. Вторият диск все още е в процес на запис.

От Израел Бог изпраща Мика'ел до народите, за да им служи с музиката си:
Обединеното Кралство, Англия, Уелс, Шотландия, Германия, Австрия, Швейцария, Сингапур, Белгия, Хонг Конг, Китай, Италия, Франция, Холандия, Полша, Тайланд, Австралия, Порт-о-Принц, Хаити, САЩ

Видение за бъдещото

Бог издига много гласове с тяхно собствено индивидуално призвание и повик. За Мика'ел Бен Давид и служението му, може да се каже ,че в по-голямата си част е било неправилно разбирано.
Той не е свързан с никоя организирана християнска деноминация или юдаизъм.

Според самият него, се стреми да накара хората да преосмислят традицията и да осъзнаят, че Йешуа е нашето Изкупление и че Тората е нашето указание как да живеем праведно пред Бога.

„Всички можем да разберем кой е Бог в Неговата пълнота. Евреите и Християните са призвани заедно да прославят и да се покланят на Бога в Дух и истина.
"Аз не се опитвам да похристиянчвам евреите или да поеврейчвам християните, но да доведа всеки в Божият път.“, споделя той.

Да пееш песента на Моисей и Агнето

Мика'ел пояснява:
„Ако само пеем песента на Моисей, както я пеят евреите или песента за Агнето, като християните, няма да имаме победа над звяра. Двете песни трябва да станат една!“

Песента на Агнето - Откровение 15:2-4 (и Песента на Моисей - Второзаконие 32:1-43):

„И видях нещо като стъклено море, размесено с огън, и че тия, които бяха победили звяра и образа му и числото на името му, стояха при стъкленото море, държейки Божии арфи. И пееха песента на Божия слуга Моисея и песента на Агнето, казвайки: Велики и чудесни са Твоите дела, Господи Боже Всемогъщи; праведни и истинни са Твоите пътища, Царю на вековете. Кой няма да се бои от името Ти, Господи, и да го прослави? Защото само Ти си свет; понеже всичките народи ще дойдат и ще се поклонят пред Тебе, защото се явиха Твоите праведни съдби.“

Източник: http://www.examiner.com/

Тук представям някои от песните на Мика'ел бен Давид
Тази е написана по Притчи 30:4
4 Кой е възлязъл на небето и слязъл?
Кой е събрал вятъра в шепите си?
Кой е вързал водите в дрехата си? Кой е утвърдил всичките земни краища?
Как е името му, и как е името на сина му?
Кажи, ако го знаеш!

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови