Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Вярвам в Бог още от петгодишна! Свидетелство на Христена

12360138 160137804343647 7910045757348436584 n

Здравейте ! Аз се казвам Христена Андреева и съм родом ( а също и живея ) в китното планинско градче Трявна .

В момента съм вдовица и майка на три вече пораснали деца - две момчета и едно момиче .

Струва ми се , че вярвам в Бог още от петгодишна , когато имах изключителното свидетелство на вяра от баба ми , която редовно ме водеше на православна църква . Нейните всекидневни молитви пред кандилцето със запалената свещичка и делата й на милост към ближните наоколо , пуснаха благодатни корени в душата ми . . . Всъщност , кръстена съм в Габровската адвентна църква преди 12 г. От четири - пет години насам живея с един човек , с когото съм делила и добро , и зло , но , поради причини , които не бих желала да изтъквам , не сме обвързани с брак . Може да се каже , че това е моето СГРОМОЛЯСВАНЕ понастоящем , и сега отново карам библейски курс и очаквам пак да бъда кръстена . Не знам за другите деноминации как стои въпросът за безбрачните връзки , но адвентистите се ръководят само и единствено от Божия Авторитет - Библията

. . . Дъзнавам , че живеем в последните времена , когато " рикаещият лъв " дебне усилено за плячката си . . . Никой не е застрахован от евентуално падане . Въпросът е да намерим сили ( чрез Христос ) да се изправим и продължим напред . . . Но , стига за това . Иска ми се да ви споделя обаче една чудна , насърчителна моя опитност : Преди 12 г. аз бях " запалена тютюнджийка " и давах мило и драго да направя така , че да не оставам без цигари . Тогава не бях кръстена у много неща не ми няха ясни . Обаче се случи така , че се разболях много тежко от анемия във висша степен . Имах страшно " кекав " хемоглобин , освен това ми предстоеше операция от миома . Докторът , който се занимаваше с мен беше страхотен човек и аз започнах да се срамувам от себе си , от това , че с моите " колежки " по легло при първа възможност се криехме някъде , за да пушим .

И тогава ме осени мисълта , че с Божията помощ е твърде вероятно да се откажа от този лош порок . Помня как коленичих в болничната стая и от сърце се помолих на моя небесен Създател да ми даде сили да преодолея тази зависимост към цигарите . . . Отговорът бе светкавичен бих казала , понеже малко след това дойде колежката по чегло и ме извика да пушим . Уйдисах и , и запалих една цигара , но , каква бе изненадата ми когато я усетих като отвратителна трева ! Прославих Бог за това и подарих кутията на един мой комшия . . В по - късни времена , когато усърдно изучавах Словото на Бог , научих най - убедителния довод от всички други доводи : Тялото ни е " храм " на живия Бог и не бива да му внасяме отрови , понеже всички ние сме били с цена купени - с цената на скъпоценната Христова кръв ! Това е много важно да се асимилира от всеки " вярващ пушач " , за да има положителен ефект върху него .

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови