Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Елинес- чудото на моя Бог

ИСТИНА Е, ЧЕ БОГ ВЪРШИ ЧУДЕСА...
ДА ВИ ПРЕДСТАВЯ ПОРЕДНОТО:
ДЪЩЕРЯ НИ ЕЛИНЕС
(„Божие чудо“ в превод от иврит)

space
Здравейте приятели,
Бих искала да споделя с Вас моето свидетелство, защото то е истинско чудо и изявява огромната милост и сила на нашия невероятен Бог!!!

Омъжена съм от шест години и през това време съм имала две несполучливи бременности едната през 2010, другата през 2013 година. Това беше сериозно изпитание за нашето упование и доверие в Бога.


Ако и ти желаеш да прославиш Бога, СПОДЕЛИ СВОЕТО СВИДЕТЕЛСТВО ИЛИ ИСТОРИЯ ОТ ТУК: ПУБЛИКУВАЙ


Аз се молех усърдно Бог да не допусне това да остави рани в душата ми и негативни последствия в тялото ми, но въпреки това имах скрита болка в душата си и също се наложи да ми се правят две хирургически операции, последствията от които бяха, че и двете ми маточни тръби се запушиха и докторите ми казаха, че вече нямам шансове за естествено забременяване и че единствената ни възможност за дете е инвитро. От горе на всичко резултатите от цветната снимка даваха основание да се смята, че имам хидросалпингс на дясната тръба - това е инфекция на маточната тръба, при която се събира токсична течност, която при евентуална бременност 99% убива плода независимо дали е настъпила естествено или чрез инвитро. Докторката настояваше да ми се направи операция за премахване на тръбите и изчистване на инфекцията и за премахване на други установени проблеми. Но дори и да изпълнехме всички тези условия пак не ни даваха повече от 8-9% успеваемост за инвитро процедурата поради възрастта ми и хормоните ми – тогава бях на 39.

Може да си представите как се чувствах, но желанието ми да имаме детенце не си отиваше и аз продължавах да се моля, да се надявам и да търся помощ от Бог. Мина една година, станах на 40 и нищо не се случваше. Аз се питах дали Божията воля не е все пак да се подложа на тази операция и да опитаме с инвитро. Наши вярващи приятели бяха благословени с деца чрез инвитро, затова не го изключвах напълно. Накрая решихме да кандидатстваме за финансиране на инвитро, защото процедурата е скъпа. Чакането на ред е обикновено към 9 месеца. Записахме се юни 2014, редът се очакваше да дойде през април 2015. Междувременно аз се борех с мисълта дали наистина трябва преди това да се подложа и на операцията, дали това няма да влоши нещата, вместо да ги оправи, както стана предишните пъти. Също си задавах въпроси дали инвитрото не е излизане от Божията воля и вид бунт срещу това, което ни е дадено като изпитание. Дали Бог не беше този, който е затворил утробата ми или наистина имаше битка да се роди един нов живот и дете със специален призив, както има някои примери в Библията.

Тогава на първи март отидохме на едно християнско събитие и там прекарахме няколко дни в молитва, хваление, дискусии и в това време Бог много силно докосна сърцето ми и аз извиках към Него с цялото си същество: „Боже, помогни ми, покажи ми каква е Твоята воля, дай ми да открия правия път. Ако трябва ме спри да не ходя на това инвитро. Ако трябва ме насърчи да отида“.Тогава ми дойде желание да споделим нашата история с едно от вярващите семейства там и заедно да се помолим.Те не ни дадоха готов отговор дали да ходим на инвитро или не, но ни окуражиха, че Бог ще намери начин да ни говори и да ни води. В молитвата мъжът каза, че по-скоро усеща, че Бог има план и ще имаме дете, но не знае дали по естествен начин или с инвитро. После каза, дори ако се роди момиченце спокойно може да го кръстите Радост, защото много радост е била открадната от живота ви през тези години на изпитание. На другата сутрин вярващ човек, който въобще не знаеше нищо за нашата история ни каза, че има слово за нас и то беше, че Бог ще ни води чрез неочаквани специфични знаци, които само ние ще разбираме, точно както мъдреците разпознаха звездата на Спасителя и отидоха да му се поклонят, а за останалите хора това си беше просто звезда.

След това се върнахме в София доста по-спокойни и насърчени. Аз продължавах да се моля всеки ден и да се боря със страха от операцията и предстоящите процедури. Накрая успях да преодолея страха, повярвах, че Бог може да ме упази от докторски грешки и реших да се подложа на това, което докторите казваха, че е задължително. Моята операция беше насрочена за 24 март 2015 г. Но 4 дни преди операцията изведнъж се сетих за словото относно специфичните знаци и се насърчих да помоля Бог да ми даде небесен знак дали наистина това е правилната посока. Защото всичко до този момент се случваше само в ума ми, не съм имала никакво външно потвърждение как да постъпя. Пуснах си кръвен тест на най-важния женски репродуктивен хормон ФСХ (ако той е извън нормата дори за инвитро не те взимат) и казах: „Господи, ако този хормон излезе в нормални граници отивам на операция, ако излезе извън границите ще го приема за знак и ще откажа операцията.„ И познайте какво се случи, хормонът излезе извън нормата!!! Направо не можех да повярвам, бях толкова шокирана, естествено толкова се бях настроила, че ще мина през това, че може би това е последният ми шанс, само преди месец този хормон си беше нормален, а сега...

Започнаха да ми минават мисли, че може да е станала грешка и сигурно трябва да се тествам в още някоя лаборатория, опитвах се да се успокоя, че е само три пункта над нормата и може да се каже, че е почти нормален....но изведнъж ме удари едно прозрение: „Аз сякаш се пазаря с Бога и се опитвам да се измъкна от думата, която дадох?!“. Ако Бог с глас ми беше казал: „Не, не ходи на операция!“ Щях ли да се покоря? Тогава си поплаках, защото си мислех, че отговорът на Бог най-вероятно е „не“ и явно няма смисъл да минавам през тези процедури, но избрах да се покоря въпреки че цялото ми естество искаше да опитам и да не пропусна шанса си. Обадих се в болницата и отказах операцията ...до няколко дни след това съм забременяла естествено или по-скоро свръхестественона 41 години! Това се е случило малко след 25 март датата на която православните християни празнуват Благовещение, на връх Великден разбрахме, че съм бременна, за Рождество Христово очакваме да се роди нашето бебенце. Бог имаше по-превъзходен план, от всички планове, които си правехме, план с който да се прослави! Милостта Му беше огромна към нас. Ако не бях послушала небесния знак и бях послушала докторите, това бебенце нямаше да съществува! Щях да съм срязана, на антибиотици, въобще нямаше да правим опити за бебе. Не мога да ви опиша колко много означава това за мен и Марио, колко много Бог привдигна вярата ни, вдъхна ни нова надежда и ни даде радост. Бременността ми беше лека, имах голяма благодат и се наслаждавах на всеки миг, нито един ден не ми се е повдигало и не съм повръщала.Разбрахме, че очакваме момиченце и вярвахме, че Бог ще ни подари едно съвършено детенце за Негова слава. Така и стана.На 15 декември 2015 получихме нашия безценен подарък. Кръстихме дъщеричката си Елинес – в превод от иврит „Божие чудоили Чудото на моя Бог“.

Няма да се уморим да разказваме нашето свидетелство на всеки, който е готов да го чуе. Благославяме Ви и вярваме, че Бог е верен и ще се прослави в животана всеки от Вас по уникален начин на правилното време.


Марио и Евелина Чилови

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
+1 #1 bojida 08-03-2016 19:38
Znaite che bog varch veliki dela o slava na vilikiq bog o slava na teb boje moi eto tova e nachiq bok bratq i sestri badete blagosloveni i vqrvate v bog
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови