Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Благодаря на Исус, за новия живот, който ми дава.

На 14-15 годишна възраст започнах да проявявам интерес към наркотиците, не че имах нужда от това, просто беше нов начин да се забавлявам.

В началото беше тревата и то само от време на време, после вече исках да опитам и нещо друго. В компанията, която бях имаше хора, който вече пласираха хероин и аз исках да опитам, за да видя какво е. Мислех си, че аз съм този, който контролира нещата в живота си.

Не след дълго започнах и аз да пласирам, изкарвах си доста "добри" пари, но също започнах и доста повече да се дрогирам. Вече исках да спра хероина, но не исках да спирам да продавам, много пари си изкарвах, но нямаше как да стане, ако исках да спра да се друсам трябваше да спра и да продавам. Така и направих, отказах се макар и трудно, и това ми отне време.

Лошото беше, че успях само да спра да продавам, но не и да вземам наркотици. Започнах да търся изход от проблема. Говорих с родителите си, ходих при различни лекари, постъпвах в болници и нямаше резултат, ставах все по-зле. Вече не виждах смисъл, мислех, че така ще си умра, бях се оставил по течението - лъжи, кражби, борчове, дела, присъди. Родителите ми искаха да ми помогнат, направиха невъзможното, но те не можеха да вземат решение вместо мен. Един ден правейки поредния опит да спра, отидох при един частен лекар, който ми предписваше нужните лекарства, той ме попита защо не замина за комуна, аз не исках, вече бях чувал за тези комуни, там само говорели за Бог, сутрин имали събрания, на които пеели разни песни и пляскали с ръце и си казвах тия са луди, но все пак взех номера, който ми даде. След един от поредните опити да спра, реших все пак да се обадя и да видя за какво става дума.

Срещнах се с момчетата от този център, те ми обясниха, че е християнски център и наистина говорят за Бог, но все пак това си е мое решение, никой не ме задължава да приемам тяхната вяра. Просто вече бях опитал всичко, беше ми все едно мислех, че това ще е поредното лечение без резултат. Когато влязох в този център разбрах, че хората, който са там са били също наркомани като мен, че някой от тях и доста по-зле от мен. Виждах нещо различно в някой от тях, помагаха ми, без да искат нищо в замяна, говореха ми за Исус и за това, че имам нужда от Бог. Казвах им, че съм наркоман и искам само да се излекувам, да запазят Бог за себе си и да не ме занимават с глупости, но колкото по-зле се държах, толкова по-голяма любов виждах, че имат към мен и просто се чудех защо правят всичко това? Сутрин слушах на събранията пасажи от Библията, момчетата говореха какво Бог прави в живота им и просто аз исках да имам това, което те имаха - тази любов, този мир, това смирение и всеотдайност.

Започнах да чета Библията, да се интересувам и да слушам това, което ми говореха. Не беше лесно, колкото повече четях, толкова повече разбирах, колко грешен всъщност съм аз. В началото исках да се боря със собствени сили - просто е невъзможно. Разбрах, че проблема не е в наркотиците, а в самия мен, в начина ми на мислене, в начина ми на живот, имах нужда от промяна. Малко по-малко Бог започна да ми открива истината, започнах да се моля, започнах да Го търся. Не беше усещане, нито някаква свръхсила, просто вяра. Сега знам, че ако не бях повярвал в Исус или по-точно ако Исус не беше повярвал в мен и не беше дал живота си заради моите грехове - едвали щях да пиша сега.

Благодаря на Исус, за новия живот, който ми дава.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови