Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

КАПАНЪТ НА ЛОВЕЦА - Свидетелство на Тим

От: Тим Лафлин
www.restorationtrainingcenter.org


В наши дни не се говори много за залагането на капани и клопки, защото този начин на ловуване е доста поостарял. Дори всеизвестният капан за мишки е в забвение. Речникът на Уебстър от 1828 г. определя клопката като инструмент за хващане на животни, най-вече като се впримчи кракът им. Клопката се състои от шнур или въженце с приплъзване и когато нищо неподозиращата жертва стъпи в нея, то се затяга около кракът ѝ.От самото начало Сатана е оплел и уловил в капана си милиони нищо неподозиращи души. Този майстор-ловец, който ловува из необятните гори на човечеството, е изключитилно опитен, изобретателен и умел в изкуството, наречено "лов". Въпросът не е дали той ще успее да ви улови, ами кога самите вие ще станете плячка в капана му. Силни Божии люде, описани в Библията, са били улавяни от него, примамвани и пленявани от този страшен враг. Бог иска от нас да познаваме врага си, така че да можем да го побеждаваме, да отблъскваме и разрушаваме пъклените му планове срещу човека.

За да бъде заложен капанът ви успешно, вие трябва да имате подходяща стръв. Ловци и рибари се гордеят с колекциите си от примки, кукички, стръв и свирки, за да примамват жертвите си. Сатана не постъпва по-различно от тях. Той използва това, което е в сърцето ти, за да те съблазни и примами в капана си. Той изучава и познава плячката си, чете езика на тялото ѝ, за да може да я унищожи чрез собствените ѝ слабости.

Умелите ловци и рибари изучават дивата природа, за да разберат начина на живот на плячката си; да научат как се хранят животните; какви са техните навици и така ловът им да бъде колкото се може по-успешен. От гледната точка на Сатана, ловът на души също е много просто нещо. Ако ти имаш проблем с похотта, той знае как да те примами в капана си. Библията казва, че това, което е в сърцето на човека, то излиза от устата му. Така че Сатана само трябва да слуша и наблюдава жертвата си, за да разбере какво я възбужда например, какво разпалва пламъчето вътре в нея и после ... всичко е въпрос само на време.

ЕСТЕСТВОТО НА ХИЩНИКА

В Библията Сатана е сравнен с лъва, поради злата си, жестока природа и способността си да атакува безмилостно жертвата си, като в крайна сметка я убива. Голяма част от Християните не го разбират, както не разбират и неговите тактики, за това правят фатална грешка като не вземат под внимание каква е неговата цел, а именно да открадне, убие и унищожи. Дивите животни не могат да бъдат опитомявани, въпреки че докато са малки те изглеждат много сладки, мекички и пухкави. Но когато пораснат, в тях е заложен смъртоносен инстинкт, който се активира и ги кара да убиват.

Нещата, на които позволяваме да пуснат корени в сърцата ни - гордост, алчност, гняв и горчивина - по-късно се превръщат в стръв, с която Сатана ни улавя и ни унищожава. Запомнете - зверовете не могат да бъдат опитомявани и укротявани. Същото се отнася и за греха. Той може да започне като едно безобидно изкушение, но ако започнете да го подхранвате, то - изкушението - ще се превърне в жесток звяр, който ще ви убие. Ако вие доброволно и съзнателно влезете в клетката на лъва, той ще ви убие инстинктивно; когато позволите на греха да живее в сърцето ви, той ще направи същото с вас. "Не го подхранвайте!"

"И тъй, да не царува грехът във вашето смъртно тяло, та да се покорявате на неговите страсти. Нито представяйте телесните си части като оръдия на неправдата; но представяйте себе си на Бога като оживели от мъртвите, и телесните си части на Бога като оръдия на правдата. Защото грехът няма да ви владее, понеже не сте под закон, а под благодат. Тогава какво? Да грешим ли, защото не сме под закон, а под благодат? Да не бъде!" (Римл. 6:12-15)

Преди няколко години в Лас Вегъс, един известен илюзионист, излезе на сцената с бял тигър, който бил отгледал още от бебе. Той бил изключително уверен в себе си и обучението на тигъра, че изобщо не се страхувал за безопастността си. Но когато звярът бил изведен пред зрителите, нещо се пообъркало. Може би илюзионистът се спънал или просто направил някакво непознато за животното движение, но ... нещо вътре в звяра задействало древният му инстинкт и той с пълна сила (бел.пр. - тежал около 600 паунда, което е около 273 кг.) се нахвърлил върху мъжа, сграбчвайки го за шията, като го затътрил по сцената и извън нея.

Илюзионистът оцелял, но никога повече не участвал в представления, поради жестоките поражения от нападението на хищника. Хубаво е да вземем този илюзионист за пример. Той попаднал под силата на див звяр. Запомнете - нито Сатана, нито грехът могат да бъдат опитомени и обуздавани, без значение колко сладички и милички ни се струват. С тях трябва да се разправяме, да се борим!Живота ви зависи от това!

Много от нас са постъпвали така, както и илюзионистът. Позволявали сме на нещо, за което сме си мислили, че можем да контролираме, да порасне, да се развие докато ... то ни атакува. Тайните грехове, скрити дълбоко в сърцата ни, все някога ще излязат на повърхността и ще започнат да ни контролират, и водят по път, по който не ни се иска да сме тръгвали.

"Бъдете трезвени, будни. Противникът ви, дяволът, като рикаещ лъв обикаля, търсейки кого да погълне." (1 Петър 5: 8)

В началото на 70-те години на миналият век, аз започнах да употребявам първо трева, после хапчета и накрая кокаин. Всичко беше под контрол и можех да спра да се дрогирам винаги когато пожелаех ... или поне така си мислех. Бях позабравил, че като бях на 20 имах друга страст - цигарите и алкохола, и продължавах да си играя с огъня - наркотиците. Те приличаха на Царица Кобра, която нападаше жертвата си без предупреждение. В продължение на 3 години, аз се самозаблуждавах, че я бях дресирал, като не осъзнавах, че тя щеше да забие отровните си зъби в сърцето ми. И така, на 30 годишна възраст, бях безнадеждно пристрастен към дрогата.

"Красивата, бяла жена", която в началото беше толкова нежна и мила, в крайна сметка си показа зъбите и се превърна в звяр буквално за една нощ. Тя ме разболя и събори като ранена плячка, и в продължение на три години, изсмукваше живота от мен. Цели четири дена аз седях буден, наливайки се с уиски, тъпчейки се с хапчета, пушейки опиум и хашиш, като се опитвах някакси да уталожа страстта си. Но когато на петият ден слънцето изгря, казвам ви - настъпи истински ад!

Моят живот се контролираше от трапера ... ловеца и аз бях безнадеждно оплетен в смъртоносният му план за унищожението ми. Нощ след нощ в ума си крещях за помощ, като в същото време продължавах да тровя тялото си с наркотици и алкохол. Стигнах до там, че вече нямаше какво да продам, за да си набавя дрогата. Бях разпродал всичко по-ценно, което притежавах само и само да се сдобиех с една торбичка наркотик. Изгубих приятелите си, пропилях фамилното си наследство си, а малкото уважение, което изпитвах към себе си и то се изпари. Мамех, лъжех и крадях, за да можех да поддържам порочният си навик. Нищо не беше долно и отвратително, ако можеше да ми осигури кокаин.

Бях оставен на "милостта" на смъртта, с порок, който ми костваше 2000 долара на седмица. Носът ми беше тотално повреден от смъркането на тази ужасна отрова. Бях смъквал 50 паунда и приличах на жив мъртвец. Единственото подобие на мир настъпваше в 3-4 часа сутринта, когато пласьорите на наркотици и тези от кредитното бюро не ме заплашваха, че ще ме убият и не искаха пари, за покриване на дълговете ми. Да не споменавам възможността, че можеше да ме окошарят за нелегална продажба на наркотици.
Не забравяйте - всичко започна само с една цигарка с марихуана; само с един вонящ джойнт и целият ми живот отиваше на кино, а аз глупакът си мислех, че държах всичко под контрол. Дяволът е много търпелив. Той не бърза. Той само захранва веригата от изкушенията, а ние вършим останалото сами. Стръвта е заложена и жертвата попада в плен на нов демоничен план.
Но една нощ всичко се промени. Един мъж дойде в дома ми, докато аз се опитвах да сключа сделка за наркотици, на стойност 500 000 долара. Никога преди това не бях виждал този човек. Оказа се, че бил приятел на един, който преди това беше работил за мен. Непознатият се приближи към мен, разказвайки ми за Исус Христос. После ме попита дали вярвам, че Той може да ме спаси ... да спаси един нещастен, окаян грешник, една отрепка, пристрастена към смъртоносната отрова, която бавно изтискваше живота от мен. Паднах на колене и предадох живота си на Исуса. Мигновено бях умит в Неговата кръв и освободен от веригите на греха.
Тази нощ дяволът изгуби битката за душата ми. Бях освободен от наркотичната си зависимост и станах ново създание в Христа - новороден и умит в кръвта. Исус ме освободи от примката на ловеца.

"и да изтрезнеят, като се избавят от примката на дявола, (от когото са уловени живи), за да вършат Божията воля." (2 Тим. 2:26)

През последните 31 години (към 2011-та) аз служа на Бога в най-различни области и съм ставал свидетел на безброй чудеса, както и на атаки от страна на врага върху нищо неподозиращите. Целта на моето свидетелство е даде представа на читателя за живота на обикновеният вярващ, който е преживял капаните и клопките на дявола и да разкрие плановете му на църквата. В хода на историята човека е попадал в капаните на Сатана и е ставал жертва на унищожителните му цели.

Исус каза, че ние имаме власт над врага и че нищо не може да ни повреди и нарани. Обаче хиляди са били измамени чрез лъжата, че Сатана е по-силен от Бога. Дяволът е наречен "баща на лъжата". Той е коварен измамник и интригант, и ще ви каже всичко, което искате да чуете. В него няма абсолютно никаква истина. Всеки човек, описан в Библията е бил съблазнен и изигран от машинациите му, а много други е накарал да вярват на една лъжа, отколкото на истината.

Наскоро, един известен проповедник-харизматик, епископ и пастор на църква, в която паството наброява 6000 души, направи потресаващо изявление. Той каза, че повече не вярвал, че хората се нуждаели от спасение и че ада не съществувал. Ада бил тук на земята. Ако тези думи бяха излезли от устата на някой водач на култ - щях да го разбера, но да ги чуя от добре образован човек, който произхожда от фамилия, в която поколения наред е имало Петдесятни проповедници - просто нямат смисъл. Той беше в съвета на управителното тяло, на един от най-уважаваните Християнски колежи в Америка. Звучи така, сякаш някой го е излъгал!
И тъй като новините за новата доктрина на този човек, която той нарекъл "Евангелие на приобщаването" се разпространили бързо, Християнската общност го изхвърлила от редиците си като горещ картоф и го обявила за еретик. Няма нужда са казвам, че той изгубил всичко и изпаднал в дълбока депресия, но продължавал да вярва, че това, което дяволът му прошепнал било истината. Една от големите телевизионни станции излъчи интервю с него и той разказа една история за неговите дядовци, които и двамата били Петдесятни проповедници, но и двамата отпаднали от вярата като извършили прелюбодеяние и така се върнали към греха.
Семейството на този проповедник му казало, че и двамата дядовци са отишли в ада, поради делата си, и са получили справедливото Божие наказание за вечността. За един млад човек, който чул такива неща за тези, които обичал и най-вече, че били осъдени на вечни мъки, било повече отколкото можел да проумее и схване. Как така любящият Бог на когото те били служили вярно години наред, ги осъдил вечно, само защото се били подхлъзнали? Този въпрос преследвал младият човек през всичките години на обучението и пасторството му, докато най-сетне, една нощ дяволът прошепнал нещо в ухото му: "Бог не би направил това. Той обича човечеството и никога не би изпратил някого на вечни мъки, особено твоите дядовци."
Прозвучало толкова справедливо. Младежът бил наранен и търсел отговор. Тогава Сатана видял, че подходящият момент настъпил и го излъгал, завличайки го в блатото на измамата. Точно както гладните хищници в джунглата търпеливо изчакват ранената жертва да изгуби силите си, за да я нападнат и убият, така и дявола се възползва от състоянието на тези, които са били наранени и ги погубва веднага щом му се отдаде възможност. Не му се налага да убива; той просто ги изважда от строя ... от битката. Когато посланието на младият проповедник било компрометирано и разводнено до такава степен, че изгубило силата си, Сатана спечелил поредната битка.
Добре е да вземем за пример гореописаното и да разберем как врага може да ни заблуди и да се възползва от нараненото ни сърце. Важно е да търсим изцеление и възстановяване от болката и раните, така че да не станем плячка на този невидим враг, който никога не се уморява да търси начини да ни унищожи. Врагът може да види раните ви и какво ги е причинило; може да чуе това, което излиза от сърцето ви; може да види непростителността и горчивината във вас. Той ще ги използва срещу вас, когато сте се отпуснали и бдителността ви е намалена. С вас ще се случи това, което станало и с младият проповедник, който бил наранен от падението на дядовците си. Врагът само изчаквал и наблюдавал, докато не се появил подходящият момент.

"И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел; тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата им." (2 Кор 11: 14,15)

Превод: Роза Саронова
Източник: Precious Testimonies

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #1 Mrs Farida Stephen 13-12-2015 01:35
Добър ден, аз съм регистриран частен кредитор пари. Ние даваме заеми за подпомагане на хората, фирмите, които имат нужда да се актуализира финансовото им състояние по целия свят, с много ниска годишна лихва от едва 2% в рамките на една година, до 30 години погасяване продължителност период до всяка точка на света. Ние даваме заеми в диапазона от 5000 евро до 100.0 милиона евро. Нашите заеми са добре осигурени, за максимална сигурност е наш приоритет. Интересува човек трябва да се свържете с нас чрез имейл: ()

Били ли сте били отказали от толкова много банки
ви е необходимо финансиране за разширяване на бизнеса ви,
имате нужда от личен заем

Кандидатствайте за заем, изсипваме подробностите по-долу:
1. Пълно име
2. Адрес
3. Размер
4. Срок Период
5.Phone Номер
6. Професия

Г-жа Фарида Stephen
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови