Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ОТ УЛИЧЕН ГАНГСТЕР ДО ПРОПОВЕДНИК

ОТ УЛИЧЕН ГАНГСТЕР ДО ПРОПОВЕДНИК

(От: Виктор Кинг)
Преводач: Роза Саронова
Достига до вас с лобезното съдействие на Precious TestimoniesВиктор Кинг

Виктор Кинг

Растейки, преминах през няколко етапа – от „създаващ неприятности“, през „лошо момче“, до „отвратителен“. Когато навърших 17, аз спрях да ходя на училище, за да стана гангстер. Бях пристрастен към алкохола, цигарите, порнографски материали, всякакви вулгарни и просташки неща, водейки престъпен начин на живот. Един ден се запознах с младо момиче, което ме покани да ида на църква. Там предадох живота си на Господа Исуса Христа. От този момент нататък, аз вече не съм себе си, тъй като живота ми продължава да претърпява невероятна промяна.

Роден съм в Сингапур през 1980. Израснах в Християнско семейство. Въпреки че мразех да ходя на църква, родителите ми ме задължаваха да го правя. Дори ме изпратиха да уча в Християнско училище, но и това не помогна. През гимназиалните ми години моите приятели оказа огромно влияние върху мен и така аз се забърках с една банда, пушех и бягах от училище. Всичко в живота ми вървеше от лошо към по-лошо, тъй като аз буквално станах роб на този начин на живот.

Започнах и да крада; повреждах и чупех обществената и личната собственост на хората; напивах се; участвах в побоища. Моето семейство разбра в какво съм се забъркал и се опита да поговори с мен, умолявайки ме да не продължавам да живея по този начин. Аз обаче се отнасях към тях изключително грубо и цинично. Бях сприхав и избухлив. Учителите ми, училищното настоятелство, родните и добрите ми приятели, се опитваха да ми обяснят по какъв пагубен път вървях, но без успех.

ЖИВОТА НА УЛИЦАТА

Изключиха ме от училище поради неприличното ми поведение и поради многото ми отсъствия от учебните занятия. Бях само на 17 и вече ... провален. На мен обаче не ми пукаше изобщо. Това стана и причина да се превърна в гангстер „на пълно работно време“.

Ежедневно посещавахме барове и кръчми с бандата ми. Пушех като комин, а и започнах да пия още повече. Бях изпълнен с мръсотия, сквернословия и се пристрастих към порнографията. Ходех с много жени и почти не се прибирах у дома. Няколко пъти участвах и във въоръжени грабежи. Повечето от моите така-наречени приятели бяха бивши затворници и наркомани. Този изпълнен с „вълнения“ живот взе контрол над мен. Изгубих се в греха си. Станах най-ужасният и отвратителен човек в семейството си. Никой не можеше да ме промени; дори и армията не успя.

След като влязох в редиците на Сингапурските Въоръжени Сили, много хора си мислеха, че ще се променя към по-добро, но за съжаление, грешаха. Бутнаха ме зад решетките на армейският затвор заради това, че се държах лошо и че напусках гарнизона без разрешение. Няколко пъти бях задържан и в полицейският участък. Начина ми на живот стремително ме водеше към затвора, но някак си все успявах да се измъкна.

Бях пълен роб на дявола. Бях освободен от веригите на това иго само преди няколко години. Повечето от гаджетата, които имах през всичките тези години не бяха вярващи в Бога. Но преди 5 години (към 2008 г.), аз се запознах с едно момиче, което беше Християнка. Тя ме заведе в нейната църква. Господ Исус ме докосна и аз бях сломен. Изведнъж почувствах, че съм толкова обичан и че обичам също толкова силно, но не знаех от кого и как. Единственото нещо, което разбирах, че тази любов беше отвъд всяко човешко преживяване. На този ден аз приех Исус Христос за мой Господ и Спасител.

ПРОМЕНЕН ЖИВОТ

След този ден, живота ми повече не беше същият. С времето Исус ме освободи от толкова много неща: 9 години пушех като комин – край; 6 години на алкохолна зависимост – край. По свръхестествен начин Бог ме измъкна от бандата; освободи ме от вулгарния живот, гнева, многото жени, порнографията, мръсната похот и много други лоши навици, които имах. Бог ми помогна да гледам на жените по нов начин.

В Христа станах ново създание. От 10 години имах здравословен проблем с пикочният мехур. Невероятна благодат – бях изцелен! Това, което човека не можа да стори, Исус го направи. Хората, които ме познаваха от преди, бяха шокирани от промените настъпили в мен. Библията казва, че за човека много неща са невъзможни, но когато си с Бога – всичко е възможно! Словото още ни учи, че греха няма да има власт над нас, защото ние не сме под закона, а под Божията благодат.

Господ все още работи в живота ми. Аз чувствам силата и виждам проявяващата се слава на Исуса в промененият ми живот.

Има надежда в Исуса Христа! Аз съм живото доказателство за това!

Виктор Кинг

Сингапур

Служение: TGIF Ministry

Видео


Всички права запазени © 2014. Препечатвания и препубликации само с разрешение:
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


Венци ТоневскиРоза Саронова е учител по английски език и преводач. Превежда статии и свидетелства за християнски уеб портал - християни.ком от 2011-та година. Реалното и обръщане към Бог става през 1992-ра година в гр. София, при пастор Ангел Пилев. Допреди това посещава Методистка църква в гр. Шумен, още от дете. За връзка с Роза Саронова: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .


Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови! Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Финансова подкрепа за християнски портал - hristiqni.com. За повече информация - КЛИК

Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус умря за ТВОИТЕ грехове, ДА, ТОЙ ГО НАПРАВИ!!! Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исус Христос на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови