Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Продадох душата си на дявола

Продадох душата си на дявола

(От: Гормън Уудфин)
Превод и редакция: Роза Саронова
свидетелство от КЛУБ 700
Продадох душата си на дявола

Гормън Уудфин

CBN.com – Тод Бийзли имал самотно детство. Още при раждането си бил диагностициран с остеропороза и за това голяма част от детските си години прекарал из болниците. Той чупил 70 кости няколко пъти и лежал 28 пъти в болницата. Болестта, в крайна сметка, деформирала малкото му крехко телце. Тод не изживял училищните си години с връстниците си.Учител идвал в неговата къща и това продължило от 1-ви до 6-ти клас. После от 7-ми до 11-ти клас на Тод помагали неговите съученици.В дома му била прокарана двустранна телефонна линия, свързваща къщата му с училището. Така приятелите му от неговия клас разнасяли малък микрофон от стая в стая, включвали го в контакта на телефонната линия и по този начин Тод успявал да чува за какво говорел преподавателя.

Но по време на един от самотните му престои в болницата живота на Тод се променил. Поел към тъмната му страна.

„Чух как доктора казваше на майка ми, точно преди операцията в Милуоки през далечната 1959 г. , че не бил сигурен дали с екипа си ще успеят да спасят крака ми. Доктора мислел, че не ги чувах.“ Тод се отчаял. Бил направо смазан, но точно тогава друг пациент му казал, че всъщност има разрешение за неговият проблем. „Едно 13 годишно момче, което беше настанено на съседното легло ми каза: „Всичко ще бъде О‘кей с твоя крак. Само трябва да станеш член на моя клуб.“ Попитах: „И какъв е този клуб?“ Отговори: „Клуба на дявола. Трябва да си на ясно обаче, че веднъж присъединиш ли се към нас – няма излизане и не можеш да кажеш на никого за това!“ Християснкото възпитание на Тод не го било подготвило за такава ситуация, но той отчаяно искал да спаси крака си. „Съгласих се да се присъединя към този клуб. През онази нощ се почувствах така сякаш бях продал душата си и я бях загубил за винаги. Болката, която изпитвах вътре в мен, агонията на този момент беше неописуемо ужасна!“, споделя Тод.

И о, чудо – кракът му започнал да оздравява!

„Шест седмици по-късно костта на крака ми израстна по-права и по-здрава отколкото беше тази на десния ми крак и която никога не бях чупил.“, обяснява Тод.

И така, годините минавали. Вината, която Тод изпитвал растяла и го разяждала. Той отчаяно започнал да търси начин да се измъкне от обета ... клетвата, която бил дал.

„По онова време дори потърсих в Библията какво се казваше по този въпрос, но всичко, което успях да видя на нейните страници беше „горко вам лицемери“, разказва Тод. „Мислех си, че Бог ме мразеше. Всяка неделя едвам се дотътрях в присъствието на един ядосан и сърдит Бог, треперейки, глътнал езика си от страх.“ И така, той отхвърлил Християнското си възпитание.

Тод Брийзли споделя: „Бягах от Господа колкото можех по-надалеко. Исках да се измъкна сам от цялата тази ситуация. Желаех да Го изхвърля от ума си и да се наслаждавам на земния си живот докато съм тук на този свят. Мислех си, че така и така ще свърша в Ада, защо тогава да не се кефя максимално. Ето защо, започнах да употребявам наркотици и се отдадох на други грехове. Просто исках да избягам от Бога.“

Но поглеждайки назад в миналото,Тод казва, че Бог обаче не се отказал от него. „Бог продължи да ме преследва, да ме търси. За три години аз претърпях 8 катастрофи, от които се измъкнах без драскотина. Веднъж когато бях в Джаксънвил, Тенеси едно торнадо мина на 10 фута (бел.пр. – около 3 метра) над колата ми. Това беше най-страшният момент от живота ми.“ Тези близки до смъртта преживявания накарали Тод отново да потърси Бога – същият Този Бог от Когото бягал. „Не знаех къде да Го намеря“, признава Тод. „Толкова дълго бях бягал от Него.“

Личният живот на Тод обаче, вървял напред. Оженил се за прекрасна жена, с мило и добро сърце, която се казвала Шери. Той имал и прекрасен глас, с който направил кариера в местна радио станция.

„Аз бях не само водещ, но и директор на продукцията. Аз записвах предварително рекламите и религиозните предавания, които щяха да се излъчват в ефир всяка неделя. Веднъж дойде един пастор, за да запишем проповедите му. След записа той ме попита: „А ти приел ли си Христа за свой личен Спасител?“, спомня си Тод. До този момент той никога и с никого не бил споделял своята тъмна, сатанинска тайна. Но този ден признал всичко на пастора.

„Отидохме да пием кафе и той ми показа в Писанието, че дявола е лъжец и е баща на лъжата, и че Исус все още ме обичаше, че все още имаше надежда за мен и аз мога да се спася.“, разказва Тод. „Той сякаш ми хвърли въже, а аз като един потъващ удавник протегнах ръка и го сграбчих. Така приех Господа за свой Спасител.“

Тод казва, че като взел това решение да приеме Христос, тежък товар бил вдигнат от раменето му. „Така успях да кажа на съпругата си в какво бях въвлечен. Признах и пред родителите си.“, добавя той.

Години по-късно на Тод и Шери им се родил син – Джошуа. Радостта на Тод била помрачена когато разбрал, че новороденото му дете също било диагностицирано с остеропороза. Той и Шери започнали да се молят за изцеление. До днес, Джошуа, който е вече на 10 години, никога не си е чупил дори и една единствена костичка.

Тод казва: „Радостен съм, че Бог го изцели. Познавам болката, която изживях като дете, чупейки костите си. Най-голямата милост, която мога да си представя и за която съм се молел е тази, че сина ми беше пощаден от болестта.“

Тод насърчава всеки, който чуе неговото свидетелство да приеме Исуса Христа за свой Спасител. „Исус дойде да ни освободи от греха и да ни даде надежда, без значение в какво сме били и сме въвлечени. Няма значение дали си продал душата си на Сатана. Няма значение дали си слязъл до дълбините на окултизма; няма значение дали си вещица или каквото и да е друго нещо. Има надежда за теб! Исус те обича и Той може да те освободи. Той го направи за мен. Ще стори същото и за теб.“Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови! Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Бъдете част от развитието на християнски портал - hristiqni.com. За повече информация - КЛИК

Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус умря за ТВОИТЕ грехове, ДА, ТОЙ ГО НАПРАВИ!!! Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исус Христос на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #3 RAHEL 17-06-2017 18:53
priqtelio, ma4no mi e za teb,,,,pone pro4eti za ob6ta kyltyra Bibliqta,,,,i togava 6te razbere6, 4e Bog ne e izverg, kakto vie go nari4ate,,,a e edin prekrasen, milostiv, dalgotarpeliv i lybq6t otec,,,,,,toi e dopysnal vsi4ko tova s tozi maj,,,zada se proslavi Bog,,,i naro4no go e dopusnal,,,zada 4yem vsi4ko tova,,,,,,,i ako naistena misli6 vsi4ko tova za Boga,,,ima6 seriozen problem priqtelio,,,,no az o6te sega 6te se pomolq na Bog da dokosne sarceto ti, da ti se izqvi v jivota i edin den da stane6 moi brat v Hrista,,,,blago slavqm te s bojiqta lybov,,,i potarsi Bog, do kato ima6 6ans za tova,,,,
Цитиране
 
 
0 #2 Gro 18-04-2015 00:29
Diavola ne spaqva, zashoto toi e lujec i chovekoubiec...
Цитиране
 
 
+1 #1 Фуркас 17-03-2015 10:49
Защо си мислите,че този който го е спасявал толкова пъти е бил "бог" ?
Дяволът се грижи за своите и при една такава уговорка (пакт) не би допуснал да се случи нещо лошо с тях.
Защо бог му е дал остеопороза тогава ?
Какво е това извратено чувство за хумор ? -" Ето ти остеопороза, да се гърчиш цял живот , но разбира се аз ще те пазя и няма да умреш, че да се наслаждаваш по-дълго на недъга си !" Няма по жесток бог от вашия християнски изверг !
И моля ви без изказвания от сорта на :"Неведоми да пътищата божии"
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови