Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Животът ми си отиваше

Животът ми си отиваше

(От: Дора Вълкова)


Животът ми си отиваше

Животът ми си отиваше

В моя живот 1999-та беше една много тежка година. Още в началото на годината откриха, че съм болна от рак и като хиляди мои събратя по съдба тръгнах по болниците. Така на 11-ти март ме оперираха 12 см карцином на яйчника, 3 см. карцином на дебелото черво и множество метастази по обментума (булото). Направиха ми 6 курса химиотерапия, но нещата не вървяха на добре. Живеех с мисълта, че изтичат последните дни от живота ми. През февруари 2000 г. отново бях в онкологията и за пореден път ми преливаха кръв.

Един ден на вратата се почука и влезе една моя позната Ганка. Не бяхме се виждали много отдавна и аз се учудих как е разбрала, че съм в болницата. Тя дойде, приседна кротко и каза: "Много ми е мъчно, че те виждам тук, но аз имам една добра вест за теб. Исус Христос, преди 2000 години, те е изкупил от смъртта. Искаш ли да Го повикаме да се моли за теб?" В стаята бяхме две жени и единодушно казахме "Да!". Тя започна да се моли, а в мен нещо започна да трепти и заплаках. Не зная защо плачех за простичките думи, които тя редеше и които, като че ли събаряха крепости в мен или затова, че животът ми си отиваше. Тогава си казах: “Господи, аз искам да бъда при Теб. Ще отида в тази църква. "Знаех за Ганка, че е евангелистка. Тя на няколко пъти преди това ми беше свидетелствала за Господа, но аз не разбирах доктриналните различия между протестанти и православни и си мислех, че едва ли не, ще извърша предателство, ако отида в евангелска църква. На нейните покани отвръщах, че Бог е навсякъде и предпочитам да ходя в православна църква. И аз наистина ходех от празник на празник палех свещи, молех се на иконите, но най-често заставах пред иконата на Исус Христос и се молех: “Исусе, покажи ми как да стигна до Теб! Боже, покажи ми пътеката! Господи, страхувам се да не попадна на лъжеучители. Изпрати ми Твой учител".

Излязох от болницата и още първата неделя отидох на църква. Няма да забравя 13 февруари 2000 г., защото на тази дата поверих сърцето си на Исус. Толкова впечатляваща беше тази среща, толкова осезателно открих, че Той е при нас. Пяхме песни, хвалехме Бога, пасторът чете и коментира Божието Слово. Никога не бях чувала така да се разисква Словото. Самата аз на няколко пъти се бях опитвала да чета Библията, но много неща не разбирах и така не я прочетох. Този паметен за мен февруарски ден слушах проповедта и плачех, разбирах, че съм на правилното място, че тук е моя Бог. Сърцето ми ликуваше. Исках да Го познавам все повече и повече. Четях по 3-4 книги едновременно, слушах касети с проповеди, гледах филми - едно чудесно време за общение с Исус Христос. След седмица в църквата дойде брат Илия Миланов. Слушах Словото и всяка дума се врязваше в съзнанието ми. Чух го да казва: “Той е, Който прощава всичките ти беззакония, изцелява всичките ти болести; Който изкупува от рова живота ти, венчава те с милосърдие и благи милости. Който насища с блага душата ти, тъй щото младостта ти се подновява като на орел" (Псалом 103:3-5). Призоваха болните за да се молят за тях. Станах и аз, помазаха ме, и се молиха за мен в Господното име.

След една седмица ми гостува приятелка от София и аз я заведох в църквата Евангелската Педесятна Църква Бургас. Имаше молитвено събрание. Питаха за нуждите, които да издигнат пред святия олтар на Бога. Тя ми прошепна: “Стани и кажи твоята нужда!” Аз се чувствах неудобно да ангажирам цялата църква с моя проблем, но тя настоя и тогава станах и казах: "Братя и сестри, болна съм от рак. Имам сериозен проблем със здравето, молете се за мен. “Църквата започна да се моли, а през мен като че ли преминаваше 220 волта ток. Към мен дойдоха и пророчески думи: "Да служиш на твоя Господ и Той ще благославя хляба и водата ти и ще отмахва всяка болест от теб!" (Изход 23:25). Тогава за втори път се врекох на Господ, казвайки: "Благодаря Ти Господи! Животът, който Ми връщаш го подарявам на Теб! На Теб ще служа! Оставям се в Твоите ръце, Ти си Грънчарят, аз съм глината, направи ме съд за почтена употреба за слава на Твоето Име." В този момент забравих, че съм била болна от рак. Бях пълна с енергия, жадна за Божието Слово, пеех и хвалех Бога. След около месец си направих изследвания. Туморните маркери от 125 бяха паднали на 4, 23. След още няколко месеца те бяха 0, 50. На много хора съм свидетелствала за чудото, което Бог направи в моя живот, някои от тях получиха изцеление, а други не. Плачех и питах Исус, защо?

Един ден Бог благоволи в ръцете ми да попаднe книгата на д-р Пол Йонги Чо "Четвъртото измерение". Чрез тази книга Бог отговори на много мои въпроси. В нея прочетох, че "изцелението на физическото тяло, не е най-висшата цел на Духа… Най важната цел на Бога е преди всичко изцеление на душата. Когато Той има работа за нас, за каквото и да е било, това означава, че Неговото върховно намерение е да се докосне до душата на всеки един от нас. Ако не сме изправни пред Господа, нито многото молитви, нито викането биха помогнали. Първо трябва да оправим отношенията си с Бога. Да изповядаме греховете си! Да призовем Исус да ни измие, чрез кръвта Си, за да ни осигури вечен живот. Едва след това Святият Дух може да докосне сърцата ни с дадена част от Свещеното писание, говореща за Божественото изцеление, ще ни въодушеви и ще ни даде нужното Слово.

Има Божието обещание лично за всеки от нас. И ние трябва да скътаме това обещание в душите си и да го изповядаме чрез вяра в Исус. Този, Който е в нас е по-силен от този, който е в света. И днес искам да окуража всички, които са обременени от болести и страдания да се отпуснат с вяра в прободените ръце на Исус. Не се оставяйте да ви завладее страхът, вържете демоничните сили, които се опитват да съборят вярата ви! Страхът не е от Бога. Той ни е дал дух на сила, любов и себевладеене. Съпротивете му се! Нужно е да облечете Божието всеоръжие и да се борите за вашето изцеление!Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови! Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Бъдете част от развитието на християнски портал - hristiqni.com. За повече информация - КЛИК

Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус умря за ТВОИТЕ грехове, ДА, ТОЙ ГО НАПРАВИ!!! Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исус Христос на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
+2 #1 lilid ivanova 18-06-2013 15:20
слава на Исус той е наш лечител и закрилник.Благо даря ти боже от сърце ;че чуваш молитвите ни и ни даряваш с всичките си милости. Бъди благословен.
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови