Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

В Божията къща с огледалата

В Божията къща с огледалата

(От: Роналд Кокс)
превод: Роза Саронова
Източник: Precious Testimonies (Безценни Свидетелства)


В Божията къща с огледалата

В Божията къща с огледалата

Бих могъл да ви разкажа всичко за детството си и какво съм преживял, но свидетелството ми не е за това.

Бих могъл и да ви кажа колко много изгубих заради греховете си, но свидетелството ми не е и за това.

Мога да ви опиша как стигнах дъното на адската яма, но то не засяга и този въпрос.

Обаче искам да ви кажа, че когато бях на 8 годинки аз предадох живота си на Христа и другите вярващи ми обясниха, че Той никога няма да изостави и да ме забрави.

Когато чукчето на съдията удари за последен път по масата и чух думите „Виновен!“ ... помислих, че живота ми е свършил. Край ... Бог ме е забравил.

Докато седях в затворническата си килия, в Оукланд Сити, щата Мичигън и си се самосъжалявах, мислейки, че живота ми, такъв какъвто го познавах, беше вече тотално приключил, един мъж се приближи до мен и ме попита дали знаех кой е Исус. Първата мисъл, която мина през ума ми беше: „Само туй ми липсваше сега – проповедник в затвора!“

Така че отговорих с колкото се може по-саркастичен тон: „Да – знам кой е Исус.“

На секундата той възкликна възбудено: „наистина ли?! Аз винаги съм се опитвал да намеря някой, който познава Исус. Би ли ми разказал за Него, ако обичаш?!“

Шашнах се. Не знаех как да му отговоря този път.

И така, започнах да му разказвам за Исус. Сякаш на секундата Бог ме „включи“ отново към Себе Си.

Разказах му за Исус и за любовта Му към него. Казах му, че Той умря точно заради ситуацията, в която се намираше сега, така че да го очисти с кръвта Си от греховете му и да му подари вечен живот.

С този разговор Бог започна да ми говори, че живота ми не беше свършил. Всъщност това беше само началото!

Същият този ден и аз, и моят съкилийник казахме молитвата на грешника за поканяние!

По-късно Бог ми разкри, че беше довел този мъж при мен, за да ми помогне да се върна при Него. А пък аз си мислех, че спасявах неговата душа! Бог обаче го беше изпратил да спаси моята! Скоро след това ме трансферираха в Джаксън, Мичигън. Там в килията си, аз просто не можех да се наситя на Исус. Четях Библията (Неговото Слово) отново, отново и отново.

Всички ми казваха, че поради възрастта ми няма да се задържа на това място, така че ме прехвърлиха в друг затвор. Беше добре за мен, защото жена ми беше подала молба за развод. Когато настъпил момента да подпише документите пред съдията и така да сложи край на семейният ни живот ... тя просто не могла да подпише. Съдията ѝ предложил друго решение – да се разделим официално, но само временно, което щяло да ѝ даде повече време за размисъл.

През първата година, която прекарах в затвора Бог започна да работи с мен много усилено. Той ми каза, че се намирам в къщата на огледалата. Трябваше да гледам и да се уча. В тези огледала аз видях: гордост, арогантност, невъзможност да се себевладея, стоварване вината върху другите, бунт срещу властта. Олеле – това бях аз!

Докато Бог работеше с мен в затвора се оказа, че в същото време Той е работил и със съпругата ми. Бог ѝ показал мъжа по Неговото сърце, който се формирал вътре в мен.

„Сякаш Бог ми казваше да чакам.“, разказва тя и ... Го послушала.

Един ден брат ми и жена му се метнали на колата си и карали 8 часа само, за да дойдат и да ме видят. Познайте кой ги придружавал. Съпругата ми!

Те прекараха с мен два дена. На връщане брат ми казал на жена ми: „Знаеш ли, никой няма да шофира 8 часа, за да се срещне с някой, за който изобщо не му пука.“

След тази среща всичко запозна да се променя.

Аз израснах във вярата. Нейната вяра също растеше, защото вече и двамата се намирахме в една и съща градина, напоявани от един и същ Господар.

Зная, че не описах събитията, които ме бяха довели в затвора. Защо? Защото моето свидетелство не е за това. Моето минало не е моето бъдеще. Миналото ми няма да определи моето бъдеще! То е минало и е простено от Бога. Свидетелството ми не е за това, което аз извърших и какви грехове ми бяха простени, ами за всичко, което БОГ направи за мен!

Исус искаше да роди покорство и послушание в живота ми. Много пъти преди това бях казвал: „Туй което виждаш е туй, което получаваш.“ Тези думи означаваха, че аз не исках да се променя. Но Христос ни учи: „Който има Моите заповеди и ги пази, той Ме люби; а който Ме люби ще бъде възлюбен от Отца Ми, и Аз ще го възлюбя, и ще явя Себе Си нему.“ (Йоан 14:21) Вече разбрах, че щом казваме, че истински обичаме Бога, ние трябва да показваме и засвидетелстваме любовта си към Него като се покоряваме на Словото Му.

Примера, който трябва да следваме са взаимоотношенията, които Исус имаше със Своя Отец.

Трябва да бъдем уверени, че правим това, което казваме; че постъпваме според това, което говорим.

Трябва да си напомням, че дори без Рон, Бог все още е Бог, но че Рон е нищо без Бога и че е осъден да прекара вечността в ада.

Сега когато се обърна и погледна назад, осъзнавайки какъв съм бил когато греховете ми ме изпратиха в затвора, аз мога да кажа – душата ми се чувства добре. Когато ми взеха всичките дрехи и трябваше да облека униформата на затвора, и да изглеждам като всички останали; когато отнеха правата ми, пак мога да кажа – душата ми се чувства добре.

Сатана ме атакува всеки ден, опитвайки се да упражнява контрол върху живота ми, така както прави и с другите Християни. На него много му харесва да ми напомня защо съм в затвора – защото не послушах Господа и не правех това, което ми казваше чрез Словото Си. Въпреки че дявола е прав и че аз не мога да променя нищо от миналото си, аз си напомням всеки ден, че миналото ми, заедно с всичките му грехове е умито чрез пролятата кръв на Исуса и ... душата ми се чувства добре.

Защо? Защото извиках към моя Господ. Извиках към Христа със съкрушеното си, разбито сърце и с каещата си душа. Тогава Исус дойде в живота ми и прости всичките ми грехове. Сам Бог дойде и ми даде такъв мир, който не мога да схвана. Отново внесе любов в живота ми; върна ми неща, които мислех, че съм изгубил за винаги. Приюти ме по един невероятен начин. Завърна ме при Себе Си чрез безусловната Си любов, която питае към мен. Когато ти се нуждаеш от този вид любов, тогава Той ще те научи и как да даваш. Никога повече няма да вървя сам и ... душата ми се чувства добре.

Само когато в теб царува Божият мир, ти ще можеш да го споделяш с останалите. Кой си ти когато казваш, че живота ти е свършил когато паднеш в греха? Аз обичам своя Спасител толкова много и знам, че няма нищо невъзможно за Него. Да, дори и още да съм в затвора (2012 г.) и да съм далеч от семейството си и ... така душата ми се чувства добре.

Старият човек“ в мен умря и аз вече съм ново създание в Христа. „Новият човек“, който Бог изгради в мен е от значение сега. Аз се чувствах изоставен, с неосъществени мечти и разбито сърце, но Бог вложи в мен нови мечти. Той ми даде и ново сърце! Не просто едно позакърпено и поправено от тук и там сърце, но ЧИСТО НОВО СЪРЦЕ!

Свободен съм – свободен да мечтая отново. Свободен съм и жена ми ме обича отново. Свободен съм и цялото ми семейство ме обича! Свободен съм да бъда този, който Бог ме сътвори да бъда. Не – никога повече няма да вървя по пътя на живота си сам! И ...

Душата ми се чувства добре!Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови! Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Бъдете част от развитието на християнски портал - hristiqni.com. За повече информация - КЛИК

Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус умря за ТВОИТЕ грехове, ДА, ТОЙ ГО НАПРАВИ!!! Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исус Христос на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови