Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Под значката

Под значката

(От: Ралф Детуилър)
превод: Роза Саронова
Източник: Precious Testimonies (Безценни Свидетелства)


Под значката

Под значката!

Приех Христос за свой личен Спасител още като дете. Обичах Го и исках да Му служа. Но когато навърших 19 аз влязох в редиците на военноморските сили - Marine Corps. Така, далеч от дома аз започнах да върша неща, за които дори не ми беше минавало през ума, че ще мога да правя. Не отхвърлих Христос; просто някак си Го поизгоних докато се забавлявах.

След като отбих четиригодишната си военна служба, аз се присъединих към Beaufort County Sheriff's Department – окръжната полиция на Бофорт. Патрулирах и обикалях из окръга цели 7 години. Израснах до чин Сержант. Работех най-вече нощно време.

Видях толкова много смърт и тежки физически осакатявания, че претръпнах към това и станах жесток, нечувствителен и много груб. Видях как мъж беше застрелян от собствения си брат, защото се прибрал късно в къщи и изял една пържола, а пържолите били приготвени за вечерята на следващия ден. Станах свидетел и на това как един баща застреля малката си дъщеря, защото се държала нахално с него. А една майка застреля собствените си деца (момченца на 2 и 4 години), защото решила, че щом децата не могат да живеят с нея, то няма да живеят с никой друг. Да не ви казвам що народ съм видял загинал при пътно-транспортни произшествия и на колко самоубийства съм ставал свидетел. Хора на най-различна възраст се самоубиваха, защото за тях живота нямаше смисъл и не си струваше повече да се живее. Рискувал съм живота си, за да спася хора, които ме мразеха само защото бях ченге. Опитвал съм да предотвратя самоубийства с ясното съзнание, че ако направех грешка, тези, които искаха да отнемат живота си щяха първо да убият мен и после да се самоубият. В 3 часа посред нощ съм съобщавал на майки, че синовете им са убити ...

Но не само аз преживявах тези ужасии. Всички полицаи се сблъскваха с това. Няма начин човек да вижда тази жестокост и насилие ден след ден, и да не бъде повлиян от тях. Някои не издържаха и скоро след като бяха станали полицаи напуснаха. Други се обърнаха към алкохола, за да удавят болката. Трети се опитваха да грабят от живота с пълни шепи и да живеят на бързи обороти – секс, алкохол, бързи коли ... каквото ще да е, само да ги караше да се чувстват живи. Аз, като много от моите колеги, живеех за работата си. Работех дори през почивните си дни (без да ми бъдеше заплащано). Работех допълнителни часове. Докато работех в редовете на полицията, процента на самоубийствата при офицерите беше най-висок сред всички останали професии, а алкохолизма сред полицаите се нареждаше на второ място само след лекарите.

Никога обаче не обвиних Бога. Всъщност, аз изобщо не се замислях за Него. Осъзнах, че хората правеха изборите си – те се убиваха един друг само, защото искаха да се убиват. Мислех си, че трябва да бъда силна личност, да не отстъпвам, да не показвам страх, никога да не се колебая или самият аз щях да се превърна в жертва.

Безценни свидетелства

Единствените невинни жертви, които съжалявах бяха децата, защото те с нищо не бяха заслужили нещата, които преживяваха. Извън обкръжението на полицаите аз нямах други приятели. Никой не можеше да ме разбере и да осъзнае какво преживявах.

Семейният ми живот едва се крепеше. Чувствах се така сякаш бях на 80 години. Чашата преля когато една нощ се опитах да дисциплинирам един полицай. Той се ядоса страшно много и заплаши, че ще ме убие. Отстраних го от длъжност и му казах да предаде оръжието си. Той отказа и фучейки напусна офиса. Можех да го задържа на сила, но пък бях виждал престрелки между колеги полицаи в офиса. За това го оставих да си тръгне, но един от детективите, който го познаваше отиде и поговори с него. След часа детективът успя да го убеди да предаде оръжието си и да се прибере у дома. На следващият ден Шерифа го уволни. Едва успях да понеса случилото се. Приемах, че всеки друг от улицата можеше да ме мрази и че се опитваше да ме убие, но не можех да преглътна това от колега-офицер.

Прекарах следващите шест месеца в полицията, но реших, че трябва да напусна. Отново се записах в армията. Тъй като бях прекарал 7 години извън нея, аз отново трябваше да мина през тренировъчен лагер. В петък напуснах полицията като офицер, а в понеделник прекрачих прага на лагера като най-обикновен новобранец. До този момент аз издавах заповедите, а сега на мен ми нареждаха кога да ида да се изпикая. Живота буквално се сгромолясваше под краката ми. Чувствах се толкова самотен както никога до сега.

В неделя отидох на църква. Преди да започне службата аз прелиствах Библията и тя се отвори на книгата на пророк Исая. Единственият стих от цялата страница, на който се закова погледа ми беше: „Не бой се, защото Аз съм с тебе; Не се ужасявай, защото Аз съм твой Бог; Ще те укрепя, да! ще ти помогна. Да! ще те подпра с праведната Си десница.“ (Исая 41:10)

Следващите 10 години от живота си прекарах в армията, след което бях освободен, защото имах проблеми с кръста си – 10% инвалидност. Бог ме благослови с втори брак, който беше изграден на Христовата любов. Компютрите винаги са ме привличали. Обичах да работя с тях и много бързо схващах нови неща и програми. Никога преди това не се бях замислял сериозно да работя с компютри докато пастора на нашата църква не изнесе серия от лекции върху духовните дарби. Той обясни, че какъвто талант или дарба ти е дал Господ, те трябва да бъдат използвани за Негова слава. Осъзнах, че Бог ми беше дал дарбата да работя с компютри и пожелах да я използвам за Него.

Днес работя като компютърен инженер за Gordon Food Service. Поддържам този уебсайт сам. За първи път публикувах свидетелството си преди 7 години. Не очаквах дори да бъде забелязано от някого. Но почувствах, че Бог ме водеше да го пусна в мрежата, така че се покорих. Израснах във вярата си, защото трябваше да я защитавам. Бог е добър с мен и е до мен винаги.

„Повярвай в Господа, Исуса [Христа], и ще се спасиш, ти и домът ти.“ (Деяния 16:31)Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови! Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Бъдете част от развитието на християнски портал - hristiqni.com. За повече информация - КЛИК

Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус умря за ТВОИТЕ грехове, ДА, ТОЙ ГО НАПРАВИ!!! Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исус Христос на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови