Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ОСВОБОДЕН ОТ ХОМОСЕКСУАЛИЗМА

ОСВОБОДЕН ОТ ХОМОСЕКСУАЛИЗМА

(Историята на Робърт Къран)
превод: Роза Саронова
Източник: Precious Testimonies (Безценни Свидетелства)


ОСВОБОДЕН ОТ ХОМОСЕКСУАЛИЗМА

ОСВОБОДЕН ОТ ХОМОСЕКСУАЛИЗМА

Бях впримчен в капана на хомосексуализма.

Водех този начин на живот и много ми харесваше. В живота бях постигнал много. Преуспявах. Жънех успехи или поне това, което света наричаше "успех". Имах страхотна работа, голяма и хубава къща, карах Lexus! Какво повече му трябва на човека? И ... О, да. Всяка събота вечер прекарвах с различен любовник. но всичко това се промени през есента на 1995 година. Нека ви разкажа.

Забелязах един много сладък и готин младеж, който живееше на моята улица. Той караше малка камионетка, на която имаше залепен стикер с надпис: Harvest Crusade (бел.пр.- Акция-Жътва). Вече 25 години аз се числях към Мормоните, но пък не бях активен в изповядването на тяхната религия. Бях чувал за служението Harvest Christian Fellowship и Пастор Грег Лори.

То беше част от църквата Calvary Chapel. Всяка година на стадиона Anaheim Stadium те имаха такава служба, акция или "поход" както го наричаха, на която много хора ... тези с дългите коси, които нямаха за какво да живеят, предаваха живота си на Исус.

Мислех си, че ако този младеж, когото така силно харесвах, вярваше в такива работи, аз щях много лесно да "покръстя" и да го накарам да промени мирогледа си, спечелвайки го за хомосексуализма. Дори му изпратих бележка, която обаче не подписах. Както и да е, все някак си щях да се запозная с него и той щеше да ме хареса.

Тъй като той се оказа "новороден Християнин" аз реших, че ще е по-добре да взема да понауча това-онова за религията му. Понеже имах сателитна чиния взех, че потърсих някои Християнски музикални канали като " Z " music channel и Christian Music MTV Style network. Купих си и дискове с Gospel музика на Michael Card, Wayne Watson, Gary Chapman и Maranatha Music praise.

През 1995 г. поканих съседите си на вечеря, за да отпразнуваме заедно Деня на Благодарността. Нещо продължаваше да ме привлича силно към този "Пич и жътвата му", както го бях "кръстил". И така, Денят на Благодарността настъпи и аз разбрах, че той се казваше Джо, но не можеше да дойде на организираната от мен вечеря. Оказа се, че не бил женен и че щял да прекара празника с родителите си, но пък щял да се отбие и да ми благодари за поканата.

Вместо Джо, Рубен - неговият съсед се отзова. Жена му го била напуснала и той нямаше с кого да прекара празника.

Тери ( разведена), съседката, която живееше срещу мен, също дойде на вечерята. Рубен и той се оказа новороден Християнин, който ходеше в Harvest Christian Fellowship. По това време Тери не ходеше на църква, за това Рубен покани нея и мен да идем с него. Вечерта мина прекрасно и се уговорихме следващата неделя Тери, Джо (той разбра по-късно), Рубен и аз да идем заедно на църква.

Църквата се оказа шок за мен! Изобщо не очаквах да видя такова нещо. Имаха група, която свиреше на живо (дори и в най-развинтените ти фантазии такова нещо в църквата на Мормоните не можеше да се случи); хората бяха облечени така сякаш щяха да ходят на плаж; а пастор Грег беше плешив, четирдесет годишен мъж, а не "някакво си ненормално хипи с дълга коса" както чух да го наричат. Хвалебната музика беше звучна и силна. Пееха се песни от рода на Lord, I Lift Your Name On High, Awesome God и I love Your Grace. А присъстващите ... изглеждаха така сякаш пееха на Бога, а не просто гръмогласно. Пастор Грег прочете от Библията не само един стих, ами цяла глава! След това той я обясни на съвремен език, та чак дори ме разсмя! Службата беше започнала в 18:00 часа и вече беше 20:00! Бяхме прекарали в църквата цели два часа?! Пастор Грег призова хората към покаяние и 50-60 човека излязоха пред амвона. Спомням си, че си помислих: "Аз съм Мормон и понеже знам всичко за Исус, няма нужда да изляза напред."

Следващата седмица беше истински ад. Бойлерът у дома гръмна в 2 часа посред нощ. В работата си започнах да имам проблеми, та дори и Лексусът ми започна да прави номера. Току-що бях скъсал с един любовник и докато вкарвах колата в гаража си мислех дали да не надуя радиото до дупка и да оставя двигателя включен, за да се задуша от изгорелите газове и така да заспя за винаги. Но нещо ме възпря.

Следващата неделя отново отидох на църква и почти излязох напред. Обаче отново си казах: "Глупаво е. Аз познавам Господа ... " или поне си мислех, че е така.

Следващата седмица мина добре. Наближаваше понеделник - Рождество, а днес беше събота. Тъкмо си бях взел душ и излизах от банята когато изведнъж започнах да плача. Не просто да подсмърчам ... а неудържимо да плача. Заля ме едно такова чувство на осъждение. Отидох в спалнята си и коленичих до леглото. Започнах да се моля така както никога преди. Казах на Бог, че съжалявам; казах Му, че знам, че хомосексуалния начин на живот е лошо нещо - грях против Бога.

Мина известно време. Вече не ми бяха останали сълзи. Никога до сега не се бях чувствал толкова зле. Тогава изведнъж в ума ми изплуваха следните думи: "Сине Мой, Аз те обичам. Аз ти прощавам."

УМИТ И БЯЛ КАТО СНЯГ

Не мога да ви опиша радостта и любовта, която почувствах!

Когато се изправих на крака след тази молитва, всичкото желание вътре в мен да живея в грях се беше изпарило. Вече не изпитвах похот и страст да бъда с мъже! Слава на Бога!

В Рождествената нощ, службата в Harvest Christian Fellowship започна в 21:00 часа. Там, пред всички, предадох живота си на Исуса Христа.

По-късно признах на Джо и Рубен за писмата, които им бях пратил. Джо каза: "Слава на Бога, вече имам нов брат в Господа!" Рубен също прослави Бога.

И така, измина година без в мен да се появят хомосексуални мисли и желания, но един докато седях в църква, пейки хвалебствена песен, един мъж облечен в шорти и потник, мина надолу по пътеката, за да си намери място. Точно в този момент из ума ми запрепускаха мисли толкова извратени и покварени, с такава сила, че трябваше да се огледам, за да видя дали случайни тези, които седяха до мен не бяха чули тези отвратителни мисли!

За момент помислих, че изгубих спасението си. Казвах на всички как Бог ме освободи от хомосексуланоста. А сега, година по-късно, старите ми пошли желания и мисли се завърнаха! При кого можех да ида и да споделя? Мислех, че всички мои нови приятели Християни ще побягнат от мен.

Но Господ е толкова верен и търпелив към нас. Той постави на пътя ми Свои, Божии мъже, които никога не бяха се отдавали на този грях. Те ме увериха, че не съм изгубил спасението си, но че трябваше да взема кръста си и всеки ден да следвам Исуса.

Това продължи две години (1997-1999). През януари 2000 г. един от членовете на църковния съвет ме попита дали не бих проявил интерес към нещо, за което Господ иска да ме използва, а именно да започна служение с бивши хомосексуалисти. Съгласих се и така поставихме началото на Rainbow Cross Ministry. Започнахме с група, която се молеше по телефона и чрез и-мейли, а шест месеца по-късно сформирахме и група за изучаване на Библията. Бог остана верен и ме свърза с брат, силен в Господа, който ме насърчаваше и помагаше, и който също беше изтръгнат от лапите на хомосексуалния грях.

Бог да ви благославя докато вървите с Него!Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови! Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Бъдете част от развитието на християнски портал - hristiqni.com. За повече информация - КЛИК

Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус умря за ТВОИТЕ грехове, ДА, ТОЙ ГО НАПРАВИ!!! Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исус Христос на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови