Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Да живееш в тъмнина 4част

Добави в Svejo

Да живееш в тъмнина 4част

precious-testimonies

Достига до Вас с любезното съдействие на Precious-testimonies.com

Превод и редакция: Роза Саронова | Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


Да живееш в тъмнина 4част

Едно от последните неща, които направих докато се наслаждавах на „духовното си възраждане“ беше да привлека и „вържа“ едно момиче, което харесвах и исках да бъде мое.

Бях отчаян, защото се чувствах изключително самотен. Изобщо не се замислих за моралната страна на това, което щях да извърша. Трябва да ви кажа, че магията подейства и тя ми беше гадже в продължение на няколко години. Но си признавам – това бяха най-лошите и гадни години от живота ми. Магиите за вързване или обвързване с някого също имат две страни – не само, че тя беше вързана към мен, но и аз бях вързан към нея. Ние се превърнахме в това, което психолозите наричат „codependent“ (бел.пр. – проблемни, неадекватни взаимоотношения между двама души, при които единият е физически или психологически пристрастен към алкохол или хазарт, да речем, а другият е психологически зависим от първия по един много нездрав, болезнен начин). Постоянно се карахме, спорехме, изневерявахме си, но не можехме да скъсаме връзките, които ни обвързваха; винаги прибягвахме един до друг. Ние си вредяхме. Тази нездрава връзка продължи някъде докато навърших 25 години.

По време на един от поредните ни скандали аз напуснах града, карайки на посоки, безцелно. После отидох у леля си и поприказвах с нея. Тя също си падаше по Будизма и духовните неща, и ме насочи към един будистки манастир, в който прекарах няколко седмици. Там, времето ми мина четейки за и изучавайки Будизма, като медитирах пред огромна, златна статуя на Буда. Монасите от манастира бяха много бедни, не притежаваха нищо и се хранеха само с това, което някой им предлагаше като дарение. Опитах се ревностно да им подражавам и в крайна сметка се оказа, че се хранех съвсем малко. Започнах много бързо да свалям килограми, понеже постоянно постех и медитирах, за да „се развържа от плътските си страсти и самсара (бел.пр. – в Будизма това е вечният кръговрат на раждане, страдание, смърт и прераждане. Буквалното значение е „скитам се, лутам се през).

будизъм

След като прекарах известно време в манастира аз реших да отида на едно друго духовно място, за което също леля ми ми беше казала. Еее, тук определено се чувстваше някакво присъствие! То се намираше буквално в центъра на един голям град, но в момента, в който влезеш в рамките на този имот, ти сякаш биваш транспортиран в друг свят. Беше невъзможно да откриеш това място, ако не знаеше съвсем точно къде се намира. Повечето хора в това „убежище“ казваха: „Само тези, които са избрани могат да дойдат тук.“ и „Много хора живеят в този град вече дълги години, и то тук близо до центъра, но никога не са имали възможността да влязат в обителта.“ Тези думи веднага ме накараха да се почувствам специален.

Тази обител беше посветена на Meher Baba, гуру от Индия, който твърдеше, че е преродило се божество, каквито повечето гуру-та твърдят, че са. Времето си тук прекарвах също както в манастира – медитирах, хранех се много малко и се молех на един гуру-покойник. Доста време правех това, но пък започнах да се дразня и нервнича, защото въпреки, че усещах силно духовното присъствие на това място, духовете не се проявяваха както аз исках. Така изкарах няколко дена, но парите ми започнаха да привършват и аз реших, че е време да си вървя. И точно тогава ... започнах да виждам проявленията им.

Когато пристигнах в обителта се оказа, че има само една свободна койка, тъй като някой отказал визитата си. Всеки път когато решавах да остана за още една нощ, се оказваше, че имам късмета да наема единствената незаета койка или колиба, в която да спя. Когато вече нямах пукната стотинка и реших да си тръгна, един човек с когото разговарях доста докато живеех тук, ми каза, че Bhau Kalchuri, последният жив ученик, щял да идва на посещение и просто не можело да си тръгна все още. Meher Baba имал дванадесет ученика, също както Исус, и само един от тях бил все още жив, и на всичкото отгоре идваше да ни посети. Трябваше да се срещна с него.

Когато Bhau пристигна в града, всички, с изключение на няколко души между, които и аз, напуснаха обителта и отидоха да го посрещнат на летището. Реших, че на летището щеше да бъде голяма блъсканица за това отидох до частната резиденция в чертите на имота, в която той щеше да отседне. Аз и още двама-трима се настанихме на верандата, чакайки търпеливо неговото пристигане. Не след дълго шест коли спряха пред резиденцията и в едната от тях седеше слаб, дребен индиец. Чувствах как той беше впил поглед в мен из зад тъмните си, слънчеви очила. Това беше Bhau.

(следва продължение)

От: Д. Коуди

Да живееш в тъмнина Iчаст

Да живееш в тъмнина IIчаст

Да живееш в тъмнина IIIчастАко това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови! Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Бъдете част от развитието на християнски портал - hristiqni.com. За повече информация - КЛИК

Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус умря за ТВОИТЕ грехове, ДА, ТОЙ ГО НАПРАВИ!!! Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исус Христос на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови