Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ДА СЕ ПРИГОТВИМ ЗА ВЕЧНОСТТА IIчаст

ДА СЕ ПРИГОТВИМ ЗА ВЕЧНОСТТА

ДА СЕ ПРИГОТВИМ ЗА ВЕЧНОСТТА

Превод: Роза Саронова за hristiqni.com
за връзка с Роза e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

От: Хедър Банмайер

(превод със съкращения)

ОТНЕ МИ НЯКОЛКО ГОДИНИ ХОДЕНЕ ИЗ ПУСТИНЯТА

За да науча какво значи да имаш истински взаимоотношения с Бога и до какво водят те, аз трябваше да прекарам няколко години ходене из пустинята след като преди около 4 години (към 2012) бях предала живота си на Исус. Мога да опиша накратко този период по следния начин:

Пълно, 100 процентово предаване на Исуса (Лука 9:23). Бог е ревнив Бог и иска ние да Му служим и да се прекланяме пред Него (Изход 20:3-5). Бог желае това, защото Той ни създаде точно за тези неща. Те са единственият начин, по който ние хората можем да бъдем щастливи. Това е най-доброто за нас (Лука 4:8, Пс. 102: 18-22 и Пс. 100:1-3) Аз трябваше ден след ден да продължавам да се предавам в могъщата ръка на Бога. Трябваше да Му дам мислите си, чувствата и желанията си; мненията си и отношението си към хората. Трябваше да предам на Бога работата си, връзките с останалите, мечтите и навиците си, ВОЛЯТА си. Факт е, че никой не може да стъпи с единият крак в света и с другия да се намира в Божията воля. Християнството „функционира“ само тогава когато човек искрено и напълно започне нов живот в Христа т.е. се остави тотално в десницата на Бога. Ние можем да служим само на ЕДИН господар (Матей 6:24 и Исус Навин 24:13-16).

Любов. Аз трябваше да обичам Бог с цялото си сърце и душа, с всичкия си ум и с всичката си сила (Второзаконие 6:5 и Матей 22:37). Без да Го обичам нямаше как наистина да вярвам в Него, да Му се доверя и напълно да Му предам живота си. Ако не обичах Бога нямаше как и да Му служа, принасяйки плодове.

Като казвам „любов“ нямам предвид емоцията. Емоциите са краткотрайни и мимолетни. Много често те са измамни и лъжовни. В края на краищата не сме ли се „влюбвали“ в младежките си години и не сме ли осъзнавали, че този вид любов никога не продължава дълго (но един ден когато отидем на Небето при Бога тази любов ЩЕ бъде вечна!) без значение колко много ни се иска? Като казвам „любов“ аз имам пред вид дълбоко сърдечният, искрен избор, който ние правим, за да прекараме време с Него в молитва; да поговорим с Бога и да изучаваме Словото Му – Библията, колкото ни е възможно по човешки. ЛЮБОВТА Е ДЕЙСТВИЕ, а не просто едно чувство (Йоан 14:15, 1 Йоан 3:18 и Рим. 3:8-10).

Ние показваме любов когато говорим с Бога, дори когато сме в колата си на път за работа да речем; когато пазаруваме, работим или говорим с някого. Разкриваме любовта си към Него четейки, слушайки, дискутирайки, размишлявайки и разсъждавайки върху Словото Му колкото се може по-често. Засвидетелстваме любовта си към Бога като служим на другите, всеки път когато ни се отдаде възможност. „Господи, позволи ми да Те благославя днес като благословя другите. Нека и аз бъда благословена директно от Теб или чрез някой друг.“ Това е то. Толкова е просто. Две неща - пълна капитулация и любов. Да капитулираш, да се предадеш на любовта – на Божията любов. Любовта на БОга; любовта от Бога, любовта на другите.

Забележете, че аз не споменах детайлно „нещата“, които съм извършила или не съм извършила в миналото. Причината е, че те не са важни. Никой не знае как Моисей е пораснал в дома на Фараона или как е прекарал 40 години скитайки или в дома на тъста си като овчар.

Библията не ни казва нищо и аз живота на Павел и Петър преди те да срещнат Исус. Ние дори не знаем как е живял Христос, как са минали детството и младежките Му години, преди да е настъпил момента, в който е бил призован да започне служението Си. В живота на всички хора има и добри и лоши неща. Но това, което има значение е момента на спасението и непрекъснатият процес на изкупление след като сме приели спасението. Всъщност, истинският ни живот започва след като приемем спасението, след като се новородим духовно.

Днес аз зная неща, които преди да преживея спасението си не съм знаела. Научих колко разнообразни са лъжите на сатана. Ето ви няколко от тях: „Аз не съм достатъчно добър/а.“ „Никога няма да бъда достатъчно добър/а.“ „Не мога да имам служение, защото все още не съм достатъчно добър/а.“ Или: „Той/тя не е достатъчно добър/а.“ „Той/тя не бива да се захваща с това служение точно сега, защото все още не е достатъчно добър/а.“ Това са само няколко от заблудите и лъжите на дявола (1 Петър 5:8, Йоан 8:44, 2 Кор. 4:4 и 2 Кор. 11:3). Важното в този случай е, че мнението (било то добро или лошо) на който и да е за вас (или мен) изобщо не е важно! Какво мисли Бог – това е от значение! Обратното също е валидно – вашето (или моето) становище за другите също не струва нищо. Бог обича и теб, и мен повече отколкото бихме могли да си представим (Ефес. 3:16-19, Ефес. 2:4-5 и Йоан 3:16). Вече знам, че аз не мога да контролирам нищо в живота си. Бог е Този, Който държи под контрол всичко (притчи 16:9). Така, че повече не се тревожа и притеснявам за нищо, което не мога да поправя или оправя сама. Ако нещо се нуждае от поправка, аз знам, че Бог ще го поправи по Своя Си начин и на Своето Си време. За това, аз просто предавам на Бога в молитва всички негативни обстоятелства и проблеми в живота ми и „наострям слух“, за да чуя Неговата воля какво (ако се наложи) трябва да направя (Матей 6:25-30).

(следва продължение)Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови! Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Бъдете част от развитието на християнски портал - hristiqni.com. За повече информация - КЛИК

Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус умря за ТВОИТЕ грехове, ДА, ТОЙ ГО НАПРАВИ!!! Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исус Христос на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови