Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ЕДНА НОЩ В ПУЩИНАКА

ЕДНА НОЩ В ПУЩИНАКА

ЕДНА НОЩ В ПУЩИНАКА

Превод: Роза Саронова за hristiqni.com
за връзка с Роза e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

От: Джон Масър

Само онези, които наистина са познавали Джон Масър преди Исус Христос да стане Спасител и Господ на живота му, могат наистина да разберат и оценят невероятната промяна, която настъпи у него. Ако някой някога се е съмнявал, че Бог има силата да променя и трансформира животи, то този човек е трябвало да познава Джон преди той да беше предал живота си на Исуса Христа.

Косата му беше дълга и сплъстена, толкова заплетена, че гребен не можеше да мине през нея; дрехите му - окъсани и дрипави. Джон обичаше наркотиците. Обичаше ги в големи количества. Особено LSD. Той се дрогираше, за да можеше да импровизира джазови мелодии с аверите си; дрогираше се, за да стане едно цяло със струните на китарата си; дрогираше се, за да можеше да избяга в други вселени – вселените на бъдещето, защото според него настоящето било монотонно, скучно, неинтригуващо и с нищо не го вдъхновявало.

Джон беше израснал в много бедно семейство. Трябвало е да ходи да помпи вода, за да може да се изкъпе в старото метално корито за пране. През най-студените месеци на зимата вледеняващият вятър нахлувал през пролуките на бараката, в която живеел. Плъховете били постоянни гости на двете мизерни стаички, които той и семейството му обитавали.

Семейната среда, в която Джон израснал не била здрава и стабилна. Един ден бащата на Джон дори заплашил, че ще пръсне мозъка си с пушката, защото жена му искала да го напусне заради друг мъж. Тя успяла да го укроти и да го разубеди да не отнема живота си, но въпреки всичко си заминала от него. Бащата на Джон изпаднал в дълбока депресия и със всеки изминал ден все повече се затварял в себе си. Джон опитвал да се справи със ситуацията по свой си начин, давейки мрачното си настроение и меланхолията с алкохол и наркотици. Обаче точно тогава се случило нещо неочаквано. Бащата на Джон предал сърцето си на Исуса Христа и станал нов човек. Буквално само за една нощ, Джон видял как баща му се превърнал от един окаян пияница в едно новородено създание на Бога. Но Джон изобщо не се впечатлил от този факт; не искал да има нищо общо с това. Нощ след нощ обаче, той чувал молитвите на баща си, които долитали от неговата стаичка: „Господи – спаси Джон.”

Джон живеел в другата стая, която се намирала над тази на баща му. Той предприел нова стъпка – потопил се в забвението на опиатите. Духовна тъмнина го давела и измъчвала. Поради някаква необяснима причина Джон боядисал цялата си стая в черно, а щорите на прозорците били постоянно спуснати. Единствената светлина идвала от запалените свещи разпръснати по пода. Наркотици, алкохол, ярки пулсиращи светлини и рок музика – ето за какво живеел Джон. Неговата най-голяма мечта и амбиция в живота била да бъде рок звезда.

Джон определено не се вслушвал в съвета на баща си: „Тези наркотици, които приемаш са еднопосочен билет за Ада. Така ти даваш място на демоничните духове в живота си. Направо си спичаш мозъка! Сине, трябва да позволиш на Исус Христос да поеме контрола на живота ти в Свои ръце преди да е станало твърде късно.” На Джон изобщо не му пукало какво казвал баща му. Зли сили го държали в схватката си младият човек, но той бил толкова заслепен, че дори не го осъзнавал.

Бащата на Джон започнал да казва на всеки Християнин, с който се срещал: „Ще се молиш ли за сина ми? Моли се Бог да го спаси.” Безчетни молитви летели към Бога, разклащайки по този начин самият трон на дявола. Джон все повече и повече затъвал в демоничните практики без да го осъзнава. Веднъж, докато той и приятелят му били така зверски напушени и чели книга, посветена на магьосничеството, един зъл дух влязъл в приятеля му и го обладал. Той зпочнал да говори със съвсем различен глас от собствения си и да маниерничи странно. Приятелят му несъзнателно се бил предал на влиянието на падналите духовни същества. Въпреки че се уплашил до смърт, Джон все още не искал да излезе от пътя, по който вървял и който водел към дълбините на Ада. Не и докато една съдбовна нощ не се оказал в тресавището в пущинака.

А сега Джон ще ви разкаже със свои думи какво е преживял:

„Бях се надрусал здравата през онази нощ. Бях си направил коктейл от наркотици, който можеше да убие три или четири души. Озовах се при железопътните релси. Едно много необичайно на глед куче се приближи към мен ... ей-така изникна от нищото и аз тръгнах заедно с него в неизвестна посока. Около полунощ, без каквато и да е явна причина, кучето и аз навлязохме в блатото на пустошта. Беше толкова странно – мозъкът ми тотално спечен – аз буквално започнах да се държа като кучето, с което бях, свличайки се на четири крака, лазейки и държейки се като него. Мина известно време, а аз се опитвах да ходя и да тичам като кучето, с което бях. Тогава в главата ми започнаха да звучат думите: „ВЕЧНО ПРОКЛЯТИЕ! ВЕЧНИ МЪКИ В АДА!” Чувах ги отново и отново сякаш излизаха от развалена грамофонна плоча. Думите не спираха и аз най-накрая енергично се изправих и отпраших към къщи, бягайки далеч от тресавището. Домът ми се намираше на мили от това място. Прибрах се, но не можах да заспя. Думите продължаваха да отекват в главата. Не спираха – ВЕЧНО ПРОКЛЯТИЕ! На следващата сутрин аз казах на баща си: „Татко, заведи ме при свещеник. Искам да оправя взаимоотношенията си с Господа.”

Джон наистина се помири с Бога. Бог по чуден начин го освободи от алкохолната и наркотичната му зависимости, както и от всичките му безбожни и възмутителни навици. Само в рамките на няколко месеца по-късно, Джон проповядваше Благата Вест на Евангелието из улиците на квартала си. Година и половина по-късно, Бог го призова да служи, искайки Джон да Му посвети цялото си време. Така Джон стана пътуващ евангелист.

Днес Джон Масър е основател и директор на GOSPEL REVIVAL MINISTRIES, едно многостранно евангелско служение. Служението, най-близко до сърцето на Джон е A.I.M. (Associated International Ministries – стратегическа мисионерска програма насочена към гражданите на страните из целия свят). Християни по целият свят, които са призовани да бъдат учители и да основават църкви пишат до GOSPEL REVIVAL MINISTRIES, желаейки да получат основни материали (например, помагала за изучаване на Библията), за да помагат на Христовите ученици в своите страни. Джон и съпругата му Тереза, с помощта на доброволци, с радост дават всичко от себе си, за да задоволяват невероятно голямата нужда от Християнска литература в тези части на света където Бог мощно излива Святият Си Дух (и места, на които е невъзможно да откриеш такава.)

На всичко казано до тук някой може и да се изсмее: „И какво от това? Голяма работа! На кой му пука? Да не би да е забогатял от това Християнство? Да не би да е станал известен? И какъв ти е келепира, ако Християнството не те направи богат или известен?”

Ако зададете същият въпрос на Джон, аз мисля, че той ще ви отговори, че всъщност Християнството го е направило и богат, и известен. Богат – в Божиите неща. Богатствата, които Рич притежава са вечни, а не временни. Известен – да, защото на Небето Бог знае кой е Джон Масър и името му е записано в Книгата на Живота на Агнето. В този живот, тук на земята – не, той не е известен. Но за него това не е важно. Джон само иска да бъде служител на Бога, който помага за изграждането на Божието Царство в сърцата и живота на тези, които също вървят по пътя, водещ към Ада; пътя, по който някога и той беше тръгнал.

Ако желаете да се свържете с Джон Масър, може да му пишете на следният и-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


{xtypo_sticky}Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови! Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. {/xtypo_sticky}

Всеки, който желае да ни помогне в развитието нека последва тази връзка като кликне ->ТуК<-

{xtypo_info}Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус умря за ТВОИТЕ грехове, ДА, ТОЙ ГО НАПРАВИ!!! Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исус Христос на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!{/xtypo_info}

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #1 Oleg 14-01-2013 08:25
господи Исусе,нека се свети името ти,както на небето така и на земята вовеки веков.Амин!
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови