Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Самоубийството не е начинът

Самоубийството не е начинът

От: Дъг Бъндж

Превод с разрешение от Precious Testimonies: Роза Саронова за hristiqni.com
за връзка с Роза e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Самоубийството не е начинът

Чувстваш ли се безпомощен и безнадежден? Чувстваш ли се така сякаш си в капан, от който не можеш да се измъкнеш?

Отчаянието и безизходицата до такава степен ли са те завладели, че не можеш нито да се храниш, нито да спиш?

Раната дълбоко вътре в теб боли ли? Може би е рана от детството ти? Или може би това са обстоятелствата, които те обграждат в момента и те карат да се чувстваш депресиран?

Не винаги може да промениш обстоятелствата в живота си, но можеш да промениш мирогледа си ... начина, по който гледаш на тях.

Ако мислиш за самоубиийство – моля те, изгони тази мисъл от ума си. Познавам някого, който се чувстваше толкова депресиран, че не можеше да намери нито една причина, заради която да живее. Чувствата, които му причиняваха болка просто не си тръгваха. Какъв е смисъла да живее? На никой нямаше да му пука дали е жив или мъртъв. Струваше му се, че утре щеше да бъде като днес ... едно усещане, че нямаше да види светлина в края на тунела.

Този някой бях аз и това се случи някъде преди около 30 години. Сега всичко е различно, но дори и когато ми се струваше, че за мен няма надежда и че се намирам в пълна безисходица, аз намерих светлината в края на тунела. Или по-скоро бих казал, че Светлината намери мен.

Разбира се, тази Светлина е Исус Христос. В Евангелието на Йоан са записани Неговите слова: „Аз Съм Светлината на света.” Не ви говоря за религия, а за живият и любящ Бог с когото и вие можете да имате лични взаимоотношения. Това е основната разлика между религията разгледана като институция и личните взаимоотношения със Създателя. Той е Някой с когото можеш да разговаряш. Бог ще те изслуша и ще те успокои, и дари с мир в най-трудният ти и мрачен час, без значение колко безрадостен и суров може да ти се струва, че е.

Ако ти, който четеш написаното в момента, не познаваш Исус трябва да направиш първата стъпка, за да можеш след това да изградиш взаимоотношенията си с Него

Веднъж щом посветиш живота си на Христа и отвориш нараненото си сърце за Него, Той ще започне процеса на изцеляването му. Казах „процес”, а не на минутата. Ние живеем в едно забързано общество, което обича всичко да се случва на момента, но обикновено в живота не е така. Отнело е време да бъдеш наранен, ще отнеме и време да бъдеш изцелен. Казвам ви това от личен опит. Дори и когато вече бях посветил живота си на Христа и се бях отвърнал от греховният си начин на живот към живота за Бога, аз все още имах проблеми с депресията. Процеса на изцеление на вътрешното ми същество отне време, а не се случи за една нощ.

Един от начините, чрез които можеш да победиш депресията е да се откажеш от себе си. Сега, след като вече си Христов последовател, ти вече не си господар на себе си и това е нещо добро. Уверявам те, че Исус е къде-къде по-състрадателен, мил и добър към теб, отколкото си ти самият към себе си. Ето какво казва Исус в Евангелието на Матея: „Дойдете при Мене всички, които се трудите и сте обременени, и Аз ще ви успокоя. Вземете Моето иго върху си, и научете се от Мене; защото съм кротък и смирен на сърце; и ще намерите покой на душите си. Защото Моето иго е благо, и Моето бреме е леко.” (Матей 11:28-30)

Искам да те насърча без значение дали си млад в Христа или Го познаваш от дълго време. За съжаление и Християните се депресират! Но ти иди при Бога в молитва, търси Го и вземи игото Му. Така ще намерите мир и спокойствие за своята уморена душа. (бел.ав. – думата „иго”, която се използва тук означава и „хомот”, „ярем”. Това е дървено приспособление, което се поставя на шията на волове когато се впрягат, за да работят заедно.) Чрез символа на хомота, Исус илюстрира как ние хората носим товара и бремето в живота си. Ти може и да се опитваш да носиш теготите и товара си сам, и повярвайте ми – тежки са; непосилно и трудно е. Но може и да вземеш игото на Исуса, позволявайки Му Той да поеме и носи целият ти товар, получавайки така необходимите покой и мир за душата си.

Искам да споделя с теб още няколко много важни стиха: „Благословен Бог и Отец на нашия Господ Исус Христос, Отец на милостивите и Бог на всяка утеха. Който ни утешава във всяка наша скръб, за да можем и ние да утешаваме тия, които се намират в каквато и да била скръб, с утехата, с която и ние се утешаваме от Бога.” (2Кор.1:3-4) и „Защото желаем да знаете, братя, за скръбта, която ни сполетя в Азия, че се отеготихме чрезмерно вън от силата си, така щото отчаяхме се дори за живота си; даже ние сами счетохме, че бяхме приели смъртна присъда в себе си, - за да не уповаваме на себе си, но на Бога, Който възкресява мъртвите. И Той ни избави от толкоз близка смърт, и още избавя, и надяваме се на Него, че пак ще ни избави, като ни съдействувате вие чрез молитва, тъй щото, поради стореното на нас чрез мнозина добро, да благодарят мнозина за нас.” (2Кор. 1:8-11)

В гореспоменатите стихове дори Павел – Апостола казва, че се е отчаял. Как може някой като Павел да се отчая и да бъде депресиран! Това е така, защото и Павел беше човек като теб и мен. Бог знае, че ние сме просто човеци и че изпадаме в депресия. Важното обаче е какво правим когато сме в състояние на депресия? Ние просто трябва да протегнем ръка към Бога и да Го помолим за мир и успокоение. Много често ние биваме успокоявани чрез Неговите деца. Така се случи и с мен. Бог ме срещна с добри Християни, които ме изслушаха докато изливах болката и мъката си без да ме осъждат, и които ми помогнаха през трудните и усилни моменти в живота ми. Да, има такива хора! Просто протегнете ръка за помощ.


Запомнете, че чрез Исуса Христа Бог не ви укорява и осъжда за вашите борби и страдания. Прочетете Римляни 8 където в 37 стих се казва: „g Не; във всичко това ставаме повече от победители чрез Този, Който ни е възлюбил.”, wants to comfort and ............eal your wearing soul. В Псалмите също откриваме стихове свързани със страданията и борбите на тези, които са ги писали. Например Псалом 6: „Също и душата ми е твърде смутена; Но Ти, Господи, до кога?” (стих 3); „Уморих се от въздишането си; Всяка нощ обливам леглото си, Със сълзите си измокрям постелката си.” (стих 6); „Господ е послушал молбата ми. Господ ще приеме молитвата ми.” (стих 9)

За съжаление понякога ни наляга депресията и в ума ни нахлуват мисли за самоубийство, но запомни – Бог никога няма да те изостави. Той ще ти покаже начина, по който може да излезеш от това състояние и ще изцели нараненото ти сърце, ако Му позволиш. Направи го сега, веднага; говори с Него чрез името, което е над всички имена – Исус Христос. Той е добрият, състрадателен Пастир, който чака, за да те успокои да ти даде Своя мир. Иди при Него такъв какъвто си, Той никога няма да те отхвърли, да те изостави или да забрави за теб. Ти си Негово дете – безценно дете в очите Му! От личен опит зная, че е така!


{xtypo_sticky}Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови! Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. {/xtypo_sticky}

Благодарим на всички, които ще решат да помогнат в развитието на сайта чрез молитви или по финансов път. Всеки, който желае да ни помогне по някакъв начин може да последва тази връзка като кликне ->ТуК<-
С извършването на дарение ще покажеш, че оценяваш полезността на сайта и хората, които се трудят над него, като така ще помогнеш hristiqni.com да продължи да се развива.

{xtypo_info}Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус умря за ТВОИТЕ грехове, ДА, ТОЙ ГО НАПРАВИ!!! Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исус Христос на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!{/xtypo_info}


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови