Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ВИДЕНИЕ ЗА АДА – ИСУС ХРИСТОС МЕ СПАСИ

ВИДЕНИЕ ЗА АДА – ИСУС ХРИСТОС МЕ СПАСИ

От: Ричард Кенсли

PreciosTestimonies


Свидетелството достига до вас с любезното съдействие на Precious Testimonies

Превод и редакция: Роза Саронова

Отхвърлян, тормозен и нараняван – това накарало Ричард да се изолира от хората. Обаче видението, което имал за Ада го разтърсило до такава степен, че той изповядал Исус Христос за свой Господ и така бил освободен от тъмните сили, които нахлули и завладели живота му.Видение за АДАПрез целият си съзнателен живот (аз съм на 28 г.) съм бил наскърбяван и потискан. Положението ми се влошаваше все повече и повече. Постепенно започнах да се самоизолирам от заобикалящите ме. Беше ми трудно да се сприятелявам. Не можех да се доверявам на никого; не можех да изпитвам любов, нито пък можех да си намеря място в средата, в която живеех. В училище постоянно ме тормозеха, дразнейки и биейки ме. През всичките 8 години прекарани в началното училище и прогимназията не минаваше и ден без същите тези мои съученици да ме малтретират. Но аз знаех за Бога и това много ми помогна да простя на тези, които ме нараняваха. Прощавайки им, аз бях освободен от яда, омразата, горчивината и желанието да им отмъстя. Всичко това ми помогна да осъзная по-добре жертвата, която Исус принесе за нашите грехове и как с Негова помощ ние можем да отблъснем и победим злото; не чрез физическо насилие, псувни и клетви, но чрез силата на Исуса. Когато навърших 18, реших да залегна над уроците по-усилено и така станах отличник на класа.

Сатана се навърта около живота на всеки един от нас, опитвайки се да открие нашите слаби места, карайки ни да се препъваме и съгрешаваме. Той знае, че ние можем да се обърнем към Исуса и да станем войници на Бога, и за това ни вижда като потенциална своя заплаха. С Бога всичко е възможно! Сатана беше взел на мушка семейството ми. Той доста се потруди докато накара родителите ми да започнат да се карат, да си крещят и да спорят. Баща ми се превърна в абсолютен егоист, мислейки само за себе си, но не и за децата си. Баща ми не излизаше навън да поиграе с мен и не се занимаваше с мен както другите бащи правеха със синовете си. Така семейството ми започна да се разпада.
Аз бях изключително уязвим ... лесно раним и Сатана се възползва от случая. Той започна да ме изкушава да открадна пари от кутията, в която баща ми държеше спестяванията си. Изкушението беше толкова силно ... Сатана ми представи истината, но примесена с много лъжи, за да ме накара да посегна към греха.

„Хайде вземи парите. Той ти дължи джобни пари за изминалите три седмици. Не виждаш ли, че нищо не ти е дал. Другата седмица ще му ги възстановиш.”

Първият път отказах, казвайки си: „Не! Това значи да открадна. Да крадеш е лошо. Няма да го направя!” Тогава чух Божият глас да казва: „Добре направи! Толкова се гордея с теб ... постъпи правилно. Кражбата не е начина!”

Но през следващите няколко седмици аз чувах гласа на дявола все по-силно, опитвайки се да ме убеди да открадна парите. Знаех си, че ако го направя нямаше да постъпя правилно, но той продължаваше да настоява и да ме побутва докато най-накрая аз се предадох ... вече нямах воля да го отблъсквам. Разбира се, родителите ми разбраха какво бях направил и ме конфронтираха. Вината, която остана в мен започна да яде душата ми. Чувах гласа на дявола, който дни наред ми се смееше и подиграваше. Можех да видя и изкривеното му ухилено лице където и да идех.

Почувствах се изгубен ... сякаш нямаше никаква надежда за мен. Сатана ми каза: „Ричард, ти постъпи ужасно, но е време да продължиш напред ... вече няма какво да направиш, за да поправиш стореното. Бог те кара да изпитваш вина. Но всъщност Той е виновен за всичко.”

Осъзнах, че следващото нещо, което щеше да се случи беше въпрос на живот и смърт. Така че отговорих на Сатана: „Не! Няма да обвиня Бог! Той не е виновен за нищо! Няма да обвиня Бога, че ме кара да се чувствам виновен, защото аз извърших деянието! Ще продължа да ходя на църква; ще продължа да нося този товар до края на живота си (вината). Дори и Бог да ме запрати в Ада аз никога няма да Го обвиня и никога няма да Го намразя!”

Зная, че това беше един момент, който промени живота ми – момент, в който аз избрах да не отстъпя от Бога и да не вярвам на лъжите на Сатана. Това наистина накара вторият да побеснее и да зачака удобният момент, в който да ме изкуши да съгреша против Бога.

ЖИВЕЕЙКИ В ПОХОТ, ПРИСТРАСТЕН КЪМ ПОРНОГРАФИЯТА

Най-големият грях, който погълна живота ми беше похотта и с нея пристрастяването ми към порнографията. Не осъзнавах какво вършех. Исус ни предупреждава: Чули сте, че е било казано: "Не прелюбодействувай". Но Аз ви казвам, че всеки, който гледа жена, за да я пожелае, вече е прелюбодействувал с нея в сърцето си.” (Матей 5:27-28)

Исус знае, че действията ни са породени от мислите ни ... те започват с мислите ни. Той ни обича и за това не иска да изпълваме мислите си с разврат и блудство. Исус иска най-доброто за нас. Мислите могат да бъдат породени от Бога, от дявола или от самите нас. Ние трябва да „ ... пленяваме всеки разум да се покорява на Христа.” (2 Кор. 10:5)

Толкова много души в нашето общество са оплетени и впримчени от похотта и порнографията. Аз се моля те да разберат, че Исус може да ги освободи от тази унищожителна мания.

След като родителите ми се разделиха настъпи момента, в който аз започнах мечтаната от мен работа. Преместих се да живея от Лондон в Единбург. Сатана обаче беше скроил още един план, с който да ме нарани. Обстоятелствата се стекоха така, че родителите ми се събраха отново, но ... в този процес дявола направи така, че и майка ми и баща ми напълно да пренебрегнат и нехаят за децата си – сестра ми и мен. Ние двамата преживяхме много болка и страдания. Реших да конфронтирам баща ми за неговото отношение спрямо майка ми и нас.

Взех си няколко почивни дни и отлетях за Лондон. Отседнах при сестра ми. Бях много зает на работното си място и наистина имах срок да завърша някои дела, но почувствах, че трябваше да направя нещо. Реших да отида в апартамента на майка ми и да разговарям с нея, като от там се обадя на баща ми по телефона. Наистина му спретнах такава реч, казах му всичко право в лицето; всичко, което беше причинил на майка, сестра ми и мен. В отговор баща ми ми каза най-ужасното нещо, което ме нарани много: „Хич не ми пука дали си депресиран или не, или как се чувстваш по отношение на майка ти и мен, но ние искаме да се съберем. Ти си такъв егоист – мислиш, че живота се върти само около теб ... винаги! Не ме интересува дали ти и сестра ти харесвате идеята, но ние с майка ти ще се съберем отново. Просто приеми факта!” Родителите ми бяха най-близките ми хора. И като дете аз бях зависим от тях и се осланях на тях когато целият свят беше срещу мен. Но Сатана направи така, че те се обърнаха срещу мен.
Когато се приготвях да се преместя в Единбург родителите ми искаха да ми помогнат с багажа, но понеже отношенията с баща ми не бяха добри, майка ми се погрижи той да не може да ми се обажда или да ми се меси. Но ден преди да тръгна тя ми се обади и каза: „Баща ти би искал да те види преди да заминеш и да си вземе довиждане с теб. Ще бъде добре да му благодариш, че помогна при преместването на багажа ти.”

Не желаех да се срещам с него, но някак си каза: „Добре.”

Малко по-късно обаче аз се обадих на майка, понеже бях размислил – „Не, не мога да го направя.” Не съм готов да се срещна с него след всичко, което се случи. Но на следващият ден, когато бях в обедна почивка Бог ми проговори:

„Време е да им простиш, да се помириш с баща си и майка си за всичко, което се случи през последните 3-4 години. Не се тревожи, защото Аз Съм с теб! Не можеш вечно да живееш, изпълнен с омраза и горчивина. Готов си да го направиш!”

И така аз се срещнах  с родителите си пред един магазин; поздравих баща ми и за първи път се здрависах с него. Седнахме в едно кафене пред магазина. И двамата бяхме много нервни и напрегнати, защото ситуацията, в която се намирахме не беше лесна. Бяхме имали толкова много конфликти. По-късно когато се приготвях да си тръгна баща ми ме хвана за двете ръце и каза: „Много ти благодаря, че дойде да ме видиш. Знам, че ти беше много трудно да го направиш. Постъпи смело. Благодаря ти още веднъж.”

Отговорих: „И аз ти благодаря, че ми помогна с преместването на багажа.”

Баща ми се усмихна: „Беше удоволствие да го направя за теб.”

Вече мога да кажа, че взаимоотношенията с баща ми са по-здрави и добри. Бог беше Този, Който ни събра отново. Бог знаеше, че трябваше да простя на баща си, но аз не бях готов. Минаха точно 6 месеца и Бог ми каза, че вече съм готов, въпреки че аз Му отговорих: „Не, не съм.” Не можех да го направя, но Бог знаеше по-добре.
Минаха няколко месеца, а майка ми продължаваше да се тревожи за това как се чувствах когато след толкова дълго време се бях срещнал с баща ми. Тя ми се обади и попита: „Една от моите приятелки в колежа – тя е пасторка – много е духовна. Разказах ѝ цялата история и тя попита дали може да ти звънне.”

Отговорих: „Разбира се.”

Пасторката казала на майка ми: „Господ ми каза да не разговарям с Ричард докато самият той не ми каже кога да му звънна.”

Минаха няколко дни и тя ми се обади. Разговаряхме известно време и тя ме попита дали не искам да се срещнем когато се прибера в Лондон. През Април 2010 г. за Велик Ден се прибрах у дома и се срещнахме през уикенда.

Очаквайте Продължение...


{xtypo_sticky}Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови! Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. {/xtypo_sticky}

 

 

Благодарим на всички, които помагат в развитието на сайта чрез молитви или по финансов път. Всеки, който желае да ни помогне по някакъв начин може да последва тази връзка като кликне ->ТуК<-

{xtypo_info}Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус умря за ТВОИТЕ грехове, ДА, ТОЙ ГО НАПРАВИ!!! Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исус Христос на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!{/xtypo_info}

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
+1 #1 anah_su_namun 21-09-2012 16:41
Gospodi Isuse Hriste, o4istvai sarcata ni ot vsiqko, koeto ne ti haresva v nas! Blagodarya Ti za milostta i tarpenieto; za novite 6ansovete, koito ni dava6 vseki den; za bezkrainata Ti lubov kym nas, koyato ne moga da razbera i shvana! Хвалете Господа, всички народи; Славословете Го, всички племена; Защото милостта Му към нас е голяма, И верността Господна трае до века. Алилуия.
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови