Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ПРОСТО ... ЧУДЕСЕН!

Откъс от книгата "ИСТИНСКИ ИСТОРИИ ОТ ЖИВОТА"

Предоставена ни от Precious Testimonies /Безценни Свидетелства/. Превод Роза Саронова, специално за Hristiqni.com.

Истински Истории от Живота

РЕАЛНИ ХОРА, С РЕАЛНИ ПРОБЛЕМИ, ЖИВЕЕЩИ В НАШИЯ РЕАЛЕН СВЯТ, ТЪРСЕЩИ РЕАЛНИ ОТГОВОРИ.

ТЕЗИ ХОРА СА ТОЛКОВА РЕАЛНИ И ИСТИНСКИ, ЧЕ МОЖЕ ДОРИ ДА ГИ ПОЗНАВАТЕ!!!

ГЛАВА 2

ПРОСТО ... ЧУДЕСЕН!

Историята на Кен Гадбоа

 

Преживявах ужасен период от живота си. Изведнъж, годините на изобилие и имане бяха тотално съсипани от една мрачна действителност– финансова катастрофа – безнадеждно положение.

 

Една солидна и успешна кариера в областта на покупко-продажбата наКен Гадбоа недвижимо имущество, градена години наред, се сгромоляса и умря със сриването на пазара. Трябваше да затегна колана.

Беше 1972. Току-що бях станал баща; тъкмо бях купил нова къща и две коли и ... бях затънал до шия в дългове. Тях бях натрупал заради социалния статус и положението в обществото, които исках да имам. От годишен доход 40 000 долара аз отидох да работя като управител на универсален магазин за 2 долара и 10 цента на час.

Бях тотално депресиран, смазан, съкрушен и претърпяващ поражение. Като съпруг също се провалях. Не можех да споделя със съпругата си нашите финансови проблеми, защото тя беше толкова щастлива, бидейки млада майка, а и живееше в къщата на своите мечти.

Не исках да се изправя лице в лице с провала, който приемаше застрашителни размери. Предпочитах да умра. Този избор, който направих - да умра, беше нещо повече от идея. Той имаше особена притегателна сила над мен. Аз го подхранвах, чертаейки план, който включваше да заема солидна сума от моите сватове и да я инвестирам в голяма застрахователна полица. После да се самоубия и така да направя жена си богата вдовица, а сина си богат сирак...

С настъпването на Рождество парченцата от мозайката започнаха да се подреждат. Любящите баба и дядо платиха самолетните ни билети, за да можем да ги посетим по празниците. Знаех, че ще имам предостатъчно време да остана насаме със свекъра си, за да го зарибя, след което щях да осигуря финансовото бъдеще на съпругата и детето си.

Е, поне си мислех, че така щяха да се развият събитията. Да, ама не. Дядо беше станал новороден Христянин, здраво стъпил върху Писанията, изпълнен с добросъвестна ревност и жар. Той беше започнал да ходи на църква 3-4 пъти седмично; даваше десятък и следваше Божиите служители, апостоли и учители. Беше се превърнал в същински фанатик.

Тъй като в младежките си години бях учил за католически свещеник и имах що-годе някаква духовна подготовка и познания, семейството ме натовари със задачата да му представя доказателства колко глупави и безсмислени са всички тези религиозни „неща”. Приех, за да го вкарам в пътя, защото виждах, че ако продължаваше да живее с тези си убеждения плана за самоубийство, който чертаех можеше и да се провали.

Подходих към него по въпроса и той ме покани да ида с него на църква, за да разбера какво толкова беше грабнало вниманието му с такова силно посвещение. Трябва да призная, всеотдайността му беше достойна за завиждане.

И така, ние се присъединихме към една неголяма “Bapticostal” (баптистко-петдесятна) сбирка в източната част на Чикаго, за да изучаваме Библията. Проповедника беше един огромен мъж и се казваше Уин Уорли. Той поучаваше върху посланието до Тит, задавайки въпроси към вярващите и така се заформи дискусия. Пред мен се очертаваше една нарастваща възможност да предизвикам и оспоря този селянин. Бях напълно уверен, че мога много лесно да разклатя и разколебая изложението на вярата му, отправяйки към него няколко простички забележки и коментари свързани с действителността. Вече съм забравил за какво точно исках да започна спора, обаче си спомням много добре как със физическият си слух, а не вътре в мен, чух един глас, който каза:

„Седни и млъкни, Гедбоа!”

Седнах на мястото си втрещен. Никой от присъстващите тук не знаеше как се казвам. Гласът на свекъра ми не звучеше толкова твърдо, уверено и въздействащо. Дланите ми започнаха да се потят. Заоглеждах присъстващите, за да разбера кой беше дръзнал да ми говори по този начин. Докато се оглеждах единственото, което забелязах около себе си бяха щастливи хора. Вълни от усмихнати лица се разливаха из залата и изпълваха твърдите пейки, които отразяваха блясъка на варосаните стени, украсени с внимателно изрязани букви, изписващи стихове от Писанията: „Защото Бог толкова възлюби света ...”; „Ако на някой му липсва мъдрост ...”; „ чрез Неговите рани ние се изцелихме ...” Усмивките им наистина ми направиха дълбоко впечатление. Знаех, че поради икономическата криза фабриката на „Форд” беше затворила врати, внасяйки много трудности в живота на тези хора. Откъде тогава намираха сили да са толкова щастливи? Какво разпалваше тяхната радост? Бях изгубил кариерата и доходите си, и изобщо не бях щастлив, ама изобщо! Защо тогава те бяха щастливи?

Уорли помоли всички, които имаха някакви нужди да излязат напред. Не можах да се въздържа и станах от мястото си. Застанах пред него с достойнство разбито на пух и прах. Той ме попита нежно: „Какво искаш?” Отговорих: „Искам това, което имат всички тези хора. То от къде идва?” Отговорът му на въпросите ми беше много простичък: „Приел ли си Исус Христос за свой личен Спасител?” През следващите три най-удивителни секунди в живота ми, всеки ритуал, в който бях участвал или който бях изучавал, мина пред очите ми и аз осъзнах, че никога не ми е била предоставяна възможността да направя Исус свой личен Спасител. „Не”, отговорих аз. „Но определено искам да го направя.”

След като казах молитвата на грешника за покаяние ме заля море от радост. Започнах да се смея: първо се подсмихвах; после лекичко захихиках, след което избухнах в неконтролируем силен смях, от който чак ме заболя устата. Изведнъж разбрах колко е просто и лесно да си радостен; толкова лесно колкото когато кажеш: „Вярвам.”

Това се случи преди 39 години и аз все още нося и имам в душата си тази радост в Господа. Когато това се случи ние не знаехме, че жена ми беше бременна с второто ни дете. А от двете си деца, вече пораснали, имам 7 внучета, които внасят в живота ми още по-голяма радост. Днес, за мен е чест и привилегия да поддържам гладните и бедните с храна, с храната, която Бог им дава от нашият кухненски килер в Еджуотър, щата Колорадо. Каква ирония само? Някога и аз бях гладен и без пукната пара. Бог ми даде дара на спасението и сега аз мога да предам благословенията Му на тези, като които някога бях и аз.

Животът с Исус е просто чудесен!

Кен Гадбоа


Благодарим на всички, които ни помагат финансово в развитието, за да продължаваме да Ви насърчаваме и благославяме чрез Истината на Словото Божие. БОГ не остава длъжен! За повече информация кликнете ->ТуК<-
{xtypo_info}Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус умря за ТВОИТЕ грехове, ДА, ТОЙ ГО НАПРАВИ!!! Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исус Христос на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!{/xtypo_info}

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови