Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

БОЛНО СЪРЦЕ

precious testimonies

Свидетелството достига до вас с любезното съдействие на Precious Testimonies

Превод и редакция: Роза Саронова

Оригинален източник: A BAD HEART

БОЛНО СЪРЦЕ

Историята на Бери Уолъс


От: Бери Уолъс

Болно сърце

Това, което ще прочетете по-долу е едно честна и лична равносметка на серия от събития, които промениха курса на моя живот. Всичко започна с едно неочаквано за мен откритие – разбрах, че сърцето ми е болно – не органът сърце, който изпраща животодаващата кръв из вените ми, а онова място дълбоко вътре в мен, от където произлизаха всички мои мисли и мотивите, стоящи зад делата ми. Ето как се случи това.


________________________________________

 


Израснах в църква и повярвах в Бога. Знаех, че не съм идеален и съвършен, но в сърцето си чувствах, че съм свестен човек. По-късно разбрах, че Библията описва състоянието на всяко човешко сърце (и моето, и твоето) като „измамливо”. „Сърцето е измамливо повече от всичко, И е страшно болно; кой може да го познае?” (Еремия 17:9). Ето как живеех аз – бях по мъртъв в греха си и от пирон забит във врата, напълно изгубен, но и съзнаващ накъде вървях. „ ... когато бяхте мъртви чрез вашите престъпления и грехове” (Еф.2:1). Моето собствено сърце ме лъжеше и мамеше. Чудя се – дали и вашето сърце не ви мами?

Любопитното обаче е, че начина, по който гледах на нещата започна да се променя. Винаги съм знаел, че злото съществува, но го приемах като нещо заплашително, опасно и далечно. Например Хитлер е бил зъл човек. Представете си шока, който преживях когато разбрах, че и в моето сърце (от всички възможни места!!!) има един неизчерпаем извор на зло. Изведнъж видях всичко в различна светлина. Дори и добрите неща, които се опитвах да върша бяха опетнени или от егоистичните ми мотиви или от гордост, или от някакъв друг дефект. Понякога ми отнема време да науча и да асимилирам някои неща, но този път не ми отне дълго, за да осъзная, че имам проблем - ГОЛЯМ проблем. Това беше Бог.

Знам, че не се говори много за Божия гняв. Ние предпочитаме един Бог, който винаги е снизходителен и милостив, и прощава нашите грешки. За наша собствена вреда, повечето от нас не си правят труда да разберат какво наистина Библията казва за Бога. Някои дори се учудват, че Исус е говорил много и за ада.

Например, Той казва: „Не бойте се от ония, които убиват тялото, а душата не могат да убият; но по-скоро бойте се от оногова, който може и душа и тяло да погуби в пъкъла.” (матей 10:28)

Знам, че е трудно. Не бихме желали да имаме нещо общо с такъв Бог. Така че, ние Го пренебрегваме или пък се опитваме да смекчим представата за Него. Но Той няма да се промени, нито пък ще си замине.

Така че, аз се страхуват от Бога. Знаех, че Той изпитваше гняв поради моите грехове ... и с право. „Защото Божият гняв се открива от небето против всяко нечестие и неправда на човеците, които препятствуват на истината чрез неправда. Понеже, това, което е възможно да се знае за Бога, на тях е известно, защото Бог им го изяви. Понеже от създанието на света това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение.” (Рим.1:18-20). Отчаяно търсех отговори, за това започнах да се моля и да чета Библията си.С какво (или по-скоро с Кого) се срещнах аз, че живота ми се промени? Грехът ми ме беше отделил от Бога. Това е неговата цел. „Но вашите беззакония са ви отлъчили от Бога ви, И вашите грехове са скрили лицето Му от вас, та не ще да чува.” (Исая 59:2). Не можех да построя мост над бездната, която ни разделяше. Бях безпомощен (Рим. 5:6) и отчаян (Еф. 2:12). Имах нуждата от някой, който щеше да ме спаси. И Бог изпрати Този Някой. „Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот.” (Йоан 3:16)

Това беше Исус, прикован на кръста и възкръснал. Намерих Го на страниците на моята Библия и паднал на колене. Той ме спаси, не заради всичко добро, което някога бях направил, но запази милостта Си. „Той ни спаси не чрез праведни дела, които ние сме сторили, но по Своята милост чрез окъпването, сиреч, новорождението и обновяването на Светия Дух.” (Тит 3:5). Това, което заслужавах беше смърт (Рим. 6:23) и аз го осъзнавах. Но въпреки всичко, по един великолепен и превъзходен начин, Божията любов беше разкрита – Исус умря вместо мен. (Рим. 5:8; Исая 53:5-6) – Безгрешният пое върху Себе Си наказанието на грешника! Поради тази изключителна жертва, Бог ми прости. Той се отнася така към всички, които се обръщат от греха и се доверяват на Христа. (Деян. 3:19; Рим. 3:23-24; 10:9-11). Поразително! Винаги падам на колене в благодарствено преклонение пред Бога!

Съжалявам само за едно нещо. Колко пъти съм се провалял, живеейки по начин, който обижда и наранява Този, Който ме обича толкова силно, че умря за мен. Словото е истинно и верно: „Който крие престъпленията си няма да успее, А който ги изповяда и оставя ще намери милост.” (Притчи 28:13)

Написах всичко това поради няколко причини. Най-важната е, че ме е грижа за вас. Искам да научите истината, защото Исус каза, че истината ще ви направи свободни (Йоан 8:22). Казвайки истината може и да разваля приятелските си взаимоотношения с някого – може би дружбата ми с вас – не искам да изгубя приятелството ви. Но стигнах до извода, че не мога да съм ви приятел повече, ако не ви кажа истината. Веднъж някой ме сравни с просяк, който казва на другите просяци къде е намерил храна.

Истината, която ни освобождава е нещо, което започва да ни тревожи и разтърсва. Тя смущава нашите изопачени и изкривени представи за Бог и самите нас; за ада и за рая. Истината разстройва фалшивото ни чувство за сигурност и увереността, която имаме в истински ненадеждните неща в живота – осланяме се на самите нас, на професиите си, на семейството си, приятелите, дори и на религията. Истината ни докарва до нищо и после, чрез Исуса Христа, безплатно и щедро ни предлага всичко.

Истината елиминира всички други пътища, които водят към Бога, с изключение на Един. Исус каза: „Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене.” (Йоан 14:6)

По друг повод Исус каза: „Влезте през тясната порта, защото широка е портата и пространен е пътят, който води в погибел, и мнозина са ония, които минават през тях. Понеже тясна е портата и стеснен е пътят, който води в живот, и малцина са ония, които ги намират.” (Матей 7:13-14)

Спри и се огледай. По кой път вървиш? За теб е от изключителна важност да осъзнаеш по кой път си тръгнал.

Прочели сте написаното до тук и вероятно вече сте си изградили мнение за това, което съм споделил. Може да си мислите, че съм луд и че никога преди това не сте чували нещо толкова абсурдно. Може би си казвате, че може да си вярвам в каквото искам, но че то не е за вас. Истинският проблем се състои в това, в какво вярваме. Ако вярваш, че си в самолет, който ще те отведе в Ню Йорк, но всъщност назначената дестинация е Лос Анджелис, познай какво – няма да кацнеш в Ню Йорк. Може да си вярваш най-искрено, но самолета няма да се приземи в Ню Йорк. Моля ви, не залагайте бъдещето си свързано с вечността, за нещо, което не сте разучили добре. Сами потърсете и разберете какво казва Библията.

От друга страна, може пък да сте били дълбоко потресени от прочетеното до тук – привлечени, не толкова от моите думи, но от думите на Христос. Въпреки, че са дълбоко, проникновено обезпокоителни, те ви носят Истината. Аз бих се радвал да разговарям с вас. Но по-добре извикайте към Господа. Той е по-близо отколкото си мислите и чака да покаже милост към вас.

Не позволявайте собственото ви сърце да ви заблуди и измами, така както моето направи с мен. Исус ни предупреди: „Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата.” (Матей 7:21). Тези, които следват Христа ще намерят мир, свобода и пълноценен живот, който останалите не могат дори да си представят. Това, което ще загубите е нищо, в сравнение с това, което ще придобиете и спечелите.
Писанието ни дава само две възможности за избор:
„Днес викам небето и земята за свидетели против вас, че положих пред вас живота и смъртта, благословението и проклетията; за това, изберете живота, за да живееш, ти и потомството ти!” (Втор. 30:19)
„и че Той умря за всички, за да не живеят вече живите за себе си, но за Този, Който за тях е умрял и възкръснал.” (2Кор.5:15)
Какво ще изберете: живот или смърт; благословения или проклятия; живот за себе си или живот за Христа? Какво избрахте?

Ваш брат в Христа
Бери Уолъс

{xtypo_sticky}Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови!Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. {/xtypo_sticky}
hristiqni.com се издържа единствено от дарения и всяко едно помага за съществуването на сайта. Всеки желаещ може да направи дарение от ->ТуК<-
{xtypo_info}Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус умря за ТВОИТЕ грехове, ДА, ТОЙ ГО НАПРАВИ!!! Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исус Христос на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!{/xtypo_info}

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови