Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ИЗГУБИХ ВСИЧКО, ЗА ДА НАМЕРЯ ... ВСИЧКО - Историята на Джо Уинтърман

precious-testimonies

Свидетелството достига до вас с любезното съдействие на Precious Testimonies

Превод и редакция: Роза Саронова

Оригинален източник: I LOST ALL TO FIND ALL


ИЗГУБИХ ВСИЧКО, ЗА ДА НАМЕРЯ ... ВСИЧКО

(Историята на Джо Уинтърман)

От Джо Уинтърман

Здравейте, казвам се Джо Уинтърман. Искам да споделя с вас накратко някои факти от живота си – от къде излязох и къде се намирам сега. Всичко това се случи само поради Божията благодат. Само заради нея аз съм жив и днес, за да споделя с вас моето свидетелство. Моля се докато четете, ако откриете нещо подобно, което се случва в живота ви днес, да не го пренебрегвате. Това, което дължите на себе си е да откриете новият живот, за който аз ще ви говоря. Моля се да намерите отговорите на житейските си въпроси. Моля, продължете да четете ...

Израснах в малко градче в северозападните части на щата Охайо в края на шейсетте години на миналия век. Живеех и с родителите си, но общо взето бях оставен на самотек ... без родителски контрол. За това още от най-ранна възраст се забърках с наркотиците и тъй-наречената култура на рокендрола. Страдах от постоянно главоболие – хроническа мигрена. Докторът ме посъветва да отида да живея на друго място с по-добър климат. И така, след като завърших гимназия аз се преместих да живея в Дайтона Бийч, Флорида. Опитах се да започна живота си отново, но зависимостта ми от наркотиците ставаше все по-силна и силна. На 18 годишна възраст се чувствах така, сякаш бях стигнал предела на силите си ... края на живота си

.Един приятел ме заведе при Исус и скоро след това аз бях кръстен със Святият Дух. По това време участвах в една рехабилитационна професионална програма за зависими от наркотици. Там ми предложиха да ме изпратят на училище. Подадох документите си в няколко от по-големите Библейски колежи в страната, но те не ме приеха. И за това се записах да уча електроника. Понеже нямах изградено стабилно общение и приятелство с Християни, не мина много време и аз отново се върнах към наркотиците. На всичкото отгоре се включих в една рокендрол банда. Изключиха ме от училището и ме изхвърлиха от рехабилитационната програма. Отново бях стигнал до предела на силите си. Обаче в ума си имах една натрапчива мисъл, която не ми даваше покой, че трябваше да се върна във Форт Лодърдейл, Флорида и да се предам в ръцете на Божите мъже там.

Заминах за там и преживях освобождение от зли духове. Останах в това служение четери години. Не вземах наркотици. Бях далеч от тяхното влияние. Намирах се под силна и ревностна Библейска власт. Това се наричаше „ученическо движение”, което имаше учители с международно участие като Дерек Принц, Боб Мъмфорд, Ърн Бакстър и Дон Бешъм. Докато бях там аз получих работа в един от клоновете на American Express. Когато движението на учениците се разедини, аз се преместих във Фийникс където продължих да работя за American Express в клона за компютърно управление. Но отново попаднах в лоша компания и се завърнах с още по-голяма сила към употребата на наркотици. Купувах и продавах кокаин и използвах метамфетамини. От друга страна обаче стремглаво напредвах в компютърната си кариера. Записах се на специални курсове чрез IBM и започнах да преследвам детската си мечта да работя за НАСА в отдел телекомуникации. Работех на пълен работен ден, но в същото време посещавах и колеж, за да мога да завърша с научна степен.

Там се запознах с едно момиче, за което се ожених по-късно понеже тя забременя. Прекъснах колежа. Но American Express ме повиши като ме изпрати да работя с друга оперативна система на IBM, наречена TPF. В света има много малък брой такъв вид оперативни системи, за това обучението ми беше доста тежко и специализирано. Изпратиха ме на специални курсове. Лекторът събираше екип за Германия. Предлагаше тригодишен договор в AMADEUS GMBH. Бях доста добър в TPF и международни телекомуникации, така че той ме изпрати в Германия като управленчески кадър. Знаех си обаче, че взаимоотношенията ми с Господа не бяха наред. За това, както си седях сам в компютърната лаборатория, за пръв път от много години аз започнах да се моля. Казах на Исус, че напускам Америка и че имам нужда от подкрепата Му. Имах нужда някой, който беше силен в Господа да се помоли за мен.

Библията ни учи, че Исус е нашият Първосвещеник и че ние можем да идем при Него чрез вяра и че Той ще се застъпи за нас; ще ходатайства за нас. Тогава друга натрапчива мисъл се появи в главата ми: „Иди и намери Джин Съливан и нека той се моли за теб. Той е в добри взаимоотношения с Мен.” Джин беше в същото служение, в което и аз. За кратък период от време той дори ми беше съсед когато се преместих във Форт Лодърдейл през 1974. Познавахме се слабо, защото се движехме в различни среди. Той беше в групата на лидерите, а аз не. През 1986 аз отидох в Райфъл, Колорадо на погребението на бабата на жена ми, който беше и неговият роден град. Опитах се да го открия след като не го бях виждал осем години

.Сега, три години по-късно, същият този „глас” в мен ми казваше да ида и да намеря Джин. Аз открих един друг Джин Съливан, който живееше в Монтроуз, Колорадо. Той ме препрати към Джин когото търсех в Гранд Джънкшън, Колорадо. Той се моли за мен и аз бях покосен ... поразен от Духа на Господа. Наркотиците и всички други грехове, които те водят със себе си изведнъж просто престанаха. Преместих се в Германия и завърших договора си успешно. Бях освободен от наркотичната зависимост и от предишния си начин на живот. Пред мен се откриваше възможност да развия компютърната си кариера на международно ниво, което означаваше, че щях да пътувам из целия свят и да живея в различни страни.

Бях в Мюнхен. Един ден се разхождах из града и се наслаждавах на забележителностите му. Влязох в една бяла катедрала, чиито архитектура и стенописи бяха просто зашеметяващи. Една мисъл премина през ума ми и аз я изрекох на глас: „Всичко това не означава нищо за Теб. Какво е това, което има значение за Тебе, Господи?” Веднага в себе си чух отговора на въпроса си: „ХОРАТА. Иди и инвестирай живота си в хората.” Веднага се свързах с Джин и му казах: „Не издържам повече. Не мога да продължа да правя това повече. Ти какво правиш?” Подадох си оставката и изоставих кариера, градена 16 години, в която бях инвестирал много нещо. Това беше първият път когато чух повика Му за живота ми.

Преживях няколко тежки години, през които се обучих в „школата на Святия Дух” „как да живея чрез вяра”; „как да взема кръста си и да следвам Исуса”; „как да изгубя живота си, за да го намеря” и как „Царството Божие да е в мен.” Разведох се, защото „как двама могат да вървят заедно, ако не са съгласни?” Участвах в един бизнес, но той опъна петалата ... фалира. Но въпреки всичко сега аз вървя в служението си и отговорих на Божия повик. Апостол Петър е казал: „постарайте се още повече да затвърдявате вашето призвание и избиране.” Днес, аз работя заедно с Джин на евангелското поприще.

Служението ни се казва JUMP FOR JESUS. Можете да ни откриете на следния уебсайт: WWW.JUMPFORJESUS.NET

В Книгата Еклисиаст четем: „Суета на суетите, всичко е суета” и „Защото, относно всяко скрито нещо, Бог ще докара на съд всяко дело, Било то добро или зло.” Ако се покаеш и вярваш в Христа, като Бог и Спасител на живота ти, името ти ще бъде записано в Неговата Книга на Живота.

Нека нашият Господ Исус ви благослови в пътя ви към Него и да завърши доброто дело, което е започнал във вас!

Джо Уинтърман

{xtypo_sticky}Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови!Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. {/xtypo_sticky}

hristiqni.com се издържа единствено от дарения и всяко едно помага за съществуването на сайта. Всеки желаещ може да направи дарение от ->ТуК<-

{xtypo_info}Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус умря за ТВОИТЕ грехове, ДА, ТОЙ ГО НАПРАВИ!!! Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исус Христос на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!{/xtypo_info}

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови