Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

УСПЯХ ДА ПРОСТЯ НА ТЕЗИ, КОИТО МРАЗЕХ И ПОЛУЧИХ СВОБОДА! - Маарк Антъни Велез


Безценни СвидетелстваПревод и редакция: anah_su_namun
Оригинален източник: BAFTHHSF
Свидетелството достига до вас с любезното съдействие на Precious Testimonies

УСПЯХ ДА ПРОСТЯ НА ТЕЗИ, КОИТО МРАЗЕХ И ПОЛУЧИХ СВОБОДА!

От: Маарк Антъни Велез

Смирих се пред величието на Бога. Той постави хора, които изиграха ключови роли в определени етапи от живота ми. Това ме доведе до момента на победа в Исуса Христа. Пътя, който извървях беше бурен и изпълнен с хаос, такъв какъвто е и днес за мнозина. Но аз отдавам цялата слава, чест, хвала и благодарност на Исуса, защото Той е Бог, и наистина е бил изключително милостив към мен. Нека ви разкажа част от миналото си, за да може да оцените това, което Бог извърши в живота ми, за което Го величая!

 

Роден съм на 29 Юли 1963 в Понтияк, щата Мичигън. Когато съм се родил, родителите ми вече са били разведени. И двамата бяха алкохолици, пристрастени към дрогата и секса, и всичко останало, което води след себе си този начин на живот. Разказвали са ми, че минути след като съм се родил, Child Protective Services (бел.пр.-организация за защита на децата) са заплашили родителите ми, че ще ме вземат от тях по съдебен ред, защото и майка ми, и баща ми са били активни алкохолици и пр., и на всичкото отгоре не са търсели помощ, за да се възстановят.Аз съм мелез – продукт от две раси. Нито един от родителите ми не ме е искал; нито пък майката на майка ми е искала да има нещо общо с мен поради расистките си предразсъдъци. Работното време на баща ми не му позволявало да отглежда и да се грижи за дете, ето защо на сцената се появила неговата майка. Моята мексиканска баба (така я наричах много често) не само, че искала да ме отгледа и да се грижи за мен, но желаела и да прекъсне проклятието, което като мор се предавало от поколение на поколение в нейното семейство. То водело началото си от дядо ми (нейният мъж) и застигнало всичките ѝ синове. Израснах на улица Going Street, в един много беден район на града, всеизвестен като гетото. През 1969 баща ми премести баба ми и мен в един „по-добър” квартал на града. Но въпреки, че не живеехме в гетото, атмосферата в къщи беше просто ужасна. Баща ми малтретираше не само мен физически, емоционално и словесно, но и собствената си майка. Той беше просто непоносим.Въпреки всичкия този хаос, в който живеехме, моята мексиканска баба никога не отстъпи от вярата. Благодаря на Бога за силата, която ѝ даваше, за да се моли, независимо какво се случваше. В Яков 5:16 четем:

{xtypo_rounded4}„ ... Голяма сила има усърдната молитва на праведния.”{/xtypo_rounded4}

Спомням си как тя се молеше непрестанно за мен и другите членове на семейството си докато ходеше насам-натам из къщи и най-вече когато щях да излизам.Майка ми не изигра решаваща роля докато растях. Когато от време на време идваше да ме види, тя или беше пияна, или дрогирана. Тя също ме малтретираше словесно и физически. В Своето Слово Бог ни казва:

{xtypo_rounded4}„Дума казана на място е Като златни ябълки в сребърни съдове.” (Притчи 25:11). {/xtypo_rounded4}

Исках да бъда приет от двамата си родители и жадувах за тяхното одобрение (така, както всяко дете жадува), но вместо това получавах удари, ругатни ... емоционален срив ... бях разкъсан на парченца ... отхвърлен. Може и вие да сте преживяли същото.Многото години, изпълнени с лошо отношение към мен се забиваха като гвоздеи в сърцето ми, докато то се превръщаше в камък; изпълваше се с горчивина, ниско самочувствие, гняв, непримирима и неспирна омраза към ВСИЧКИ хора ... не само към родителите ми. Спомням си как майка ми ми казваше: „Мразя те!” и след това започваха да се сипят удари.Спомням си злобата в очите на баща ми докато ме удряше или опираше пистолет в главата ми; изпращаше проститутки в стаята ми или гонеше мексиканската ми баба из къщата, защото тя смело се изправяше пред него и му казваше в лицето, че е пристрастен към лоши неща.И двамата ми родители използваха алкохол, хероин и PCP. Виждах как пиеха и в същото време забиваха спринцовките в ръцете си – почти поемаха свръх дози. Болката и раните вътре в мен растяха като раково образование, тумор и аз станах опасен не само за себе си, но и за околните. Станах жертва на пристрастяванията на родителите ми, а за мексиканската си баба се превърнах в най-големият ѝ кошмар – чрез мен проклятието, което тегнеше над мъжете в нейното семейство продължаваше.

{xtypo_rounded4}„ ... Затова се яви Божият Син, да съсипе делата на дявола.” (1 Йоан 3:8){/xtypo_rounded4}

Когато бях на 10 баща ми ме накара да правя секс с проститутка. Но после отиваше в другата крайност – понякога оставяше светната крушката на верандата, за да разбера, че си беше довел жена и че трябва да стоя извън къщата. Когато станах на 13, започнах да пия алкохол и да се дрогирам, за да се справя с болката и мъката. (Обикновено така се случва с деца, които живеят с емоционално нестабилни родители; особено онези родители, които са изпълнени с негодувание, яд и горчивина, и намират временно облекчение и успокоение, както в алкохола, секса или наркотиците, така и като си изкарват гнева на тези около тях, най-вече на децата, които са по-слаби от тях.) Самият аз имах безразборни сексуални контакти, буквално с всяко момиче, което искаше да прави секс. По същото време, приятелката ми забременя много пъти и аз винаги я карах да прави аборт.За мен живота беше изключително болезнен и мъчителен. Опитах да се самоубия, забивайки нож в гърдите си, но той се счупи. Дори и това не можех да направя както трябва! Целият ми живот ... чувствах се тотален загубеняк, провал ... Вярвах, че за никого не беше възможно да ме обича или да го е грижа за мен. Това чувство се подхранваше от факта, че родителите ми ме отхвърляха постоянно.Знам, че е тъжно, но като някой, който е бил малтретиран, аз на свой ред започнах да малтретирам и да се отнасям лошо с околните. Не зачитах нито собствения си, нито живота на другите. Мразех всички. Та нали никой не ме обичаше? (поне аз не познавах такъв, който да ме обича.)Като тийнейджър бях насилник, изключително избухлив и сприхав. Ако не получех това, което исках, си го вземах на сила. Опердашвах всеки, който ми се противопоставяше. Ако някой ме погледнеше на криво – набивах го. Търсех и най-малкото извинение, за да мога да излея своя гняв и безсилие, и да си отмъстя на някого.На 19 станах баща (гаджето, което беше направило няколко аборта от мен беше майката на детето ми). Но понеже не знаех как да бъда татко, аз продължих да пия и да се дрогирам, като в същото време се опитвах да дам най-доброто от себе си, за да бъда баща.Умолявах я, молех я да бъда близко до дъщеря си. Но майка ѝ сменяше местоживеенето им без да ми каже. Аз разбира се, откривах къде живееха, но тя не ме допускаше близо до дъщеря ми, понеже аз бях постоянно дрогиран. Майка ѝ не позволяваше да бъда част от живота на дъщеря ми.Превърнах се в същински дивак ... жесток човек, който крадеше всичко и обираше всички, само и само да си осигури дрога. Хич не ми пукаше кого обирах: нарко дилъри, други наркомани, места, където хората се друсаха, дори невинни хора ... не ме интересуваше от кого крадях, стига само да си осигуря дрогата.

{xtypo_rounded4}„Защото праведният ако седем пъти пада, пак става, Докато нечестивите се препъват в злото.” (Притчи 24:16){/xtypo_rounded4}

С този освирепял светоглед, който имах, аз станах чест „посетител” на затвора. През 1986 бях арестуван за влизане с взлом.Осъдиха ме на 2 до 5 години затвор. Тогава аз спрях да приемам всички видове наркотични вещества, към които се бях пристрастил. Много често си пожелавах да умра. След като излежах една година от присъдата си аз бях освободен предсрочно. След като излязох от затвора хаоса, в който живеех преди ме завъртя отново. Положението стана дори по-лошо. Докато бях в затвора аз си кореспондирах с една жена, която познавах от улицата. Тя ми стана гадже и дойде да ме посрещне когато ме освободиха. Тя носеше със себе си огромно количество кокаин. В рамките на месец след излизането ми от затвора, аз отново започнах да се дрогирам и да пия, и да се занимавам с криминални дейности ... сякаш никога не бях спирал.Някъде по това време аз и дъщеря ми се сближихме временно, защото скоро щеше да бъде кръщенето ѝ. Но моето изпълнено с насилие поведение разруши краткото ни сдобряване.Каква беше причината за това ... кръстника на моята дъщеря беше станал за нея нещо като баща. Но скоро след нейното кръщене той беше убит. Заклех се да намеря човека, който беше причинил толкова много болка и мъка на дъщеря ми (аз обаче не вземах под внимание болката, която ВЕЧЕ аз самият ѝ бях причинил или която щях да ѝ причиня). Аз си мислех, че върша нещо благородно, че защитавах честта ѝ, но всъщност само подхранвах омразата и гнева в себе си, които продължаваха да живеят в мен още от детството ми.Открих човека, който беше убил кръстника на дъщеря ми, причинявайки ѝ болка по този начин. Опитах се да го убия. Не ми пукаше, че бях освободен условно, защото не можех да се контролирам. Вътре в мен изригваше вулкан, бушуваха бури и аз незнаех как да се освободя от това чувство. Но за щастие аз се обадих на полицая, който отговаряше за мен и му признах какво бях извършил.Скоро след като разговарях с него аз бях арестуван и изпратен в затвора отново. Докато бях там сина ми се роди (1988). По-късно през същата година аз бях освободен и се ожених за майка му. Това ми решение се оказа огромна грешка. Съпругата и синът ми се превърнаха в „мои заложници”, понеже аз не познавах святостта и неприкосновеността на брака. Аз продължих да живея в света на наркотиците и алкохола, и всички останали грехове, които ги следваха.Годините, които прекарах в затвора, определено са едни от най-трудните и тежките в живота ми, но те бледнеят пред годините, които прекарах в пълен духовен мрак. Най-лошият ми ден в затвора прекаран с Исуса Христа като мой Господ и Спасител е 10 пъти по-хубав отколкото „хубавите” дни в света без Него.Обръщайки се назад, аз виждам, че Божията ръка е бдяла над мен през целият ми живот. Той ми е давал благодат, за да мога да премина през всичко, което съм преживял. Той е показал милост към миналото ми (към болката, която аз причиних на много и болката и страданията, които други ми бяха причинили). Той позволи на някои да ме обичат така, както Той обича всички не – БЕЗУСЛОВНО!Исус ми помогна да простя на родителите си и на себе си. Една от най-трудните граници, които човек може да прекрачи е да прости на себе си. На мен ми беше изключително тежко и мъчително да го сторя, както и за много други е така. Но чрез силата, която Исус Христос ни дава ... всичко е възможно!В Божието Слово е записано:

{xtypo_rounded4}„За всичко имам сила чрез Онзи, Който ме подкрепява.” (Фил. 4:13){/xtypo_rounded4}

Вече съм 100% убеден, че мога да направя ВСИЧКО чрез Исуса Христа, което Библията ми казва да направя и това е, което Бог иска от мен.Да простиш на тези, които мразиш ... без значение какво са ти причинили или как са се отнасяли към теб ... е възможно чрез силата, която Исус Христос ти дава! От наша страна се иска само едно – да вземем решение. Най-трудната част настъпва когато трябва да решиш. Веднъж като си решил, Святият Дух ти дава смелост да се облегнеш на силата на Исуса и да простиш. Казвам ви – това е неограничена сила, която идва от мощта на Христа!Последното препятствие, което трябва да преминете е да простите на себе си за всичко, което сте причинили на другите, за да може да се освободите от миналото си. Ако трябва дори простете на Бог ... ако таите в сърцето си горчивина против Него за това, което е допуснал да ви случи когато сте били деца. Простете на себе си ... Прошката има три аспекта, които обхващат другите, себе си и Бог. Пак ви повтарям – веднъж щом позволите на Святият Дух да ви даде желание; да ви даде смелост и кураж – Бог Отец обещава, че чрез Исуса Христа, Той ще ви даде сила да простите.

{xtypo_rounded4}„За всичко имам сила чрез Онзи, Който ме подкрепява.” (Фил. 4:13){/xtypo_rounded4}

Най-мъдрото и разумно нещо, което някой може да направи, за да прекъсне наследствените проклятия в живота си – да се извиси духовно и емоционално (това оказва влияние върху всяка област от живота на този, който прощава) – да се извиси в Бога е да ПРОСТИ!Ако някъде има ядрена бомба, готова всеки момент да избухне, тя трябва да бъде обезвредена някак си. Единственият начин, по който можем да обезвредим смъртоносният рак на омразата, горчивината, склонностите, които ни водят към собственото ни самоунищожение и които оплитат хората в мрежите си (наркотици, алкохол, престъпни деяния, безразборни сексуални контакти със случайни партньори, склонност към самоубийство, малтретиране, желание за отмъщение и т.н. ... ) е ПРОШКАТА.Умът ви ще се опита да ви убеди, че някои от тези, които са ви наранили не заслужават прошка. Исус също не заслужаваше да умре с тази мъчителна смърт на кръста за греховете на човечеството ... но Той го направи за радостта, която щеше да последва. Каква радост? Радостта от факта, че милиони по милиони ще имат възможността да получат прошка на греховете си и че ще могат да прекарат вечността с Бог в Рая! Радостта, че греховете на Марк Антъни Велез ще бъдат простени! Сила – да простиш и да обичаш, дори враговете си!Днес, заставам пред вас като едно живо свидетелство за нашият любящ Бог; аз съм доказателство, че когато се откажеш от начина, по който света гледа на проблемите и се хванеш здраво за Исус Христос и Неговата Истина (Словото Му) – всичко е възможно!Живота, смъртта и възкресението на Исуса Христа са свобода и сила, които не могат да бъдат напълно обяснени. Само чрез лична връзка с Бога ние ще можем да разберем и осъзнаем величината и степента на любовта, която Той изпитва към нас – Неговото творение.

{xtypo_rounded4}„И в деня, когато Господ те успокои от скръбта ти, От неволята ти и от жестоката работа, В която ти бе поробен “ (Исая 14:3)„И Господ ще бъде прибежище на угнетените, Прибежище в скръбни времена.” (Псалом 9:9){/xtypo_rounded4}

Наистина съм благодарен на Господа за живота си и за това, че се научих да се обичам, което ми позволява (освобождава!!!!) да обичам и другите. Понеже Бог ме обича безусловно защо и аз да не се обичам безусловно? След като видях как Бог ме възстанови, съм убеден, че Бог ще възстанови и всички разрушени взаимоотношения и връзки в живота ми. Дори тези със сина и дъщеря ми, и родителите ми. Всеки ден търся Господа. Той продължава да показва нова милост към мен и аз съм благодарен за възможността, че мога да споделя Неговата любов чрез думите на моето свидетелство.Може би и вашият живот е бурен и хаотичен. Може би дори повече от моя. Обаче искам да споделя с вас няколко факта, за които вие не си давате сметка. Бог не е позволил да се родите само за да ви гледа как страдате и колко сте нещастни през целия си живот.Бог ви е създал, за да ви даде възможността да приемете или отхвърлите привилегията и свободата, които можете да намерите в Исуса Христа. Бог може да отнеме болката от миналото ви – болката, която преживявате точно в този момент – и да я превърне в едно победоносно послание на надежда и вдъхновение за онези, които преживяват същите или подобни неща на тези, през които вие сте минали.Наистина ли искате да продължите да живеете по начина, по който до сега сте живели? Къде ви изведе този начин на живот? Не – не се и съмнявам, че не желаете да живеете по старому. Вярвам, че сте готови да опитате един нов начин на живот; нов живот, който е извел милиони от тяхното мъчително, изпълнено с болка минало и ги е превърнало в радостни и изпълнени със сила хора, които искат да живеят в и за Господа.Исус Христос е готов да ти прости всеки грях – всяко лошо и погрешно нещо, което си някога си направил/а. Нищо, от това, което си сторил/а няма да Му попречи да ти прости – казвам ви истината! Нищо не може да възпрепятства прошката Му! Ти само трябва да си достатъчно смел и смирен, за да Му признаеш, че си грешник/ца и че се нуждаеш от Спасител, Който да прости греховете ти.Готов ли си да станеш силен мъж в Господа ... силна жена в Господа ... или ще бъдеш един от онези, на чието погребение хората ще говорят, че е изживял живота си като „жертва на нещастни обстоятелства?”Имате силата да направите избора, позволявайки на Бог да донесе победоносна промяна в живота ви и в неговите обстоятелства. Исус Христос ви чака ...Бъдете мъдри. Направете правилният избор. Може да е най-трудното нещо, което някога сте правили, но след като го сторите ще се чудите, защо ви отне толкова време.

{xtypo_sticky}Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови!

Е-мейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. {/xtypo_sticky}

{xtypo_rounded3}hristiqni.com се издържа единствено от дарения и всяко едно помага за съществуването на сайта. Всеки желаещ може да направи дарение от ->ТуК<-{/xtypo_rounded3}

{xtypo_info}Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус умря за ТВОИТЕ грехове, ДА, ТОЙ ГО НАПРАВИ!!! Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исус Христос на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!

За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!{/xtypo_info}

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови