Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ДА СПОДЕЛИШ НЕЩО ПОВЕЧЕ С НЯКОГО, ОТКОЛКОТО САМО ЕДНО ПЪТУВАНЕ От: Келвин Бъргсма

Свидетелството достига до вас с любезното съдействие на Precious Testimonies,

Оригинален източник: SHARING MORE THAN A RIDE

Превод и редакция: anah_su_namun

ДА СПОДЕЛИШ НЕЩО ПОВЕЧЕ С НЯКОГО, ОТКОЛКОТО САМО ЕДНО ПЪТУВАНЕ

От: Келвин Бъргсма

Пастор, Georgetown Christian Fellowship church


Студеният прериен вятър проникваше през якето ми. Февруари определено не беше най-удачния месец, през който да тръгнеш на автостоп по магистрала Interstate 80. Набутах дясната си премръзнала ръка колкото се можеше по-надълбоко в джоба на якето си и използвах другата, за да стопирам. Може би съм изглеждал доста странно и необичайно, използвайки левият си палец, но предпочитах да измръзне той, отколкото да загубя десният. Може би съм изглеждал доста странно; за това и никой през последният час и половина не искаше да ме вземе на автостоп.

 

Казвам се Келвин Бъргсма и имам кола. Но аз много си падам по неочакваните неща и знаейки, че скоро ще се женя и че тя ще очаква от мен да свия гнездо, аз реших за последен път да предприема едно ипмпровизирано и без каквато и да е подготовка пътуване на автостоп. Исках да отида и видя брат си Джон в Оклахома.

„Боже, моля Ти се, накарай някого да спре и да ме вземе – слънцето вече залязва, а аз умирам от студ.” Изминаха още няколко минути и аз се разрових из мислите си, опитвайки да се сетя за някаква по-духовна тактика, която да ми осигури пътуването до Оклахома. Сетих се! Библията казва ДА ИСКАМЕ С ВЯРА – БЕЗ ДА СЕ СЪМНЯВАМЕ. Стиснах здраво тракащите си като кастанети зъби и повярвах с всичка сила.

Подминаха ме още няколко коли и аз осъзнах, че може би трябваше да променя тактиката си. Ама защо не проработи? После си спомних, че бях слушал някъде един човек на вярата, който беше споменал, че трябва да бъдем много специфични и точни в молитвите си. „Добре Боже, моля Те, нека следващата кола ... мисля, че тя ще е червен шевролет Камаро ... а, не червен шевролет, ама Файърбърд и ... номерът и ще е ... I M 2... оф, твърде късно. Изпуснах и тази!”

Не разбирам – какво не върша както трябва?

Точно в този момент си спомних книгата, която бях чел за служебните духове – ангелите. В нея се казваше, че Бог ги изпраща да се грижат за нас и да ни помагат. Защо пък да не помоля моят личен ангел да не ми спре една кола.

„Ангеле!” (Не му знаех името) „Спри ми една кола.”

Изведнъж си представих една картина, която ме накара да избухна в смях. (Студът май беше сковал не само ръцете ми.) Видях този огромен ангел с меч в ръка, малко по-надолу по пътя да чака следващото приближаващо се превозно средство. Докато то го подминаваше, той хукна редом с него, с 60 км/ч, от страната на нищо неподозиращият шофьор, опитвайки се да заеме перфектната позиция, за да изпълни желанието ми. С точност, присъща само на един ангел, той заби меча си в предната лява гума на колата и отскочи назад. Тя се закова точно пред мен. Е, вече станахме двама, които имаха нужда от транспорт! Особено радостен съм, че не аз, а Бог напътства ангелите! Ако ние хората им давахме нашите късогледи инструкции, то бихме се забърквали в големи неприятности!

Един порив на вятъра ме върна обратно в реалността, но в същото време в ума ми изплува една от Божиите мисли. „Има един определен човек, с който искам да споделиш. Той идва – бъди търпелив. Докато чакаш говори с Мен и се наслаждавай на присъствието Ми. Моля, не ме пропускай! Не пропускай и това, което Аз мога да ти дам, като го заменяш с теории и начини!” В този момент аз почувствах вече познатият мир, който ми каза, че Той никога няма да ме остави или да ме забрави. Не чух глас, глас като на човек, но с течение на времето овцата започва да познава гласа на Своя Пастир.

Не след дълго един млад човек, спря и ме качи в пикапа си. След кратка ваканция прекарана със семейството си, той се връщаше в колежа, в който учеше.

Тъй като пътя до там беше доста дълъг, ние се разприказвахме и той ми разказа за някои необичайни неща, които се случвали между него и съквартиранта му, включващи наркотици, безпричинни изблици на ярост и насилие, и необясними преживелици. След като го изслушах и той намери отдушник в мен, споделяйки своето безсилие и страхове за обстоятелствата в живота си, аз на свой ред споделих някои от личните си преживявания. Казах му как станах Християнин и как получих освобождение от демонична угнетеност и подтиснатост. Уверих го, че същите неща, които Бог беше извършил за мен, щеше да извърши и за него. Като чу това, той ме попита дали бих отишъл с него в апартамента му, за да поговоря със съквартиранта му.

Разбира се, че се съгласих да го направя, особено като поразмислих върху другата алтернатива, която имах – да спя някъде навън и да умра в снега J

Когато пристигнахме, съквартиранта му вече беше взел LSD. Каквото и да казвах, нищо не достигаше до него. Изведнъж почувствах ... вярвам, че това беше Святият Дух, който ми каза да започна да се моля на глас и да изискам в името на Исус, този млад мъж да излезе от дрогираното си състояние. Започнах да се моля.

Изведнъж той изтрезня и насочи вниманието си към мен. Прекарах по-голямата част от нощта, служейки и говорейки им за освобождението и спасението.

Много неща се случиха през онази нощ, но с настъпването на сутринта в град Девънпорт пред мен седяха двама много уморени млади мъже, чийто живот повече нямаше да бъде същия. Това наистина се случи. Тогава бях само на 24, Бог ме използва много пъти, за да разкривам Божията любов на тези, с които пътищата на живота ми се пресичаха. Бог иска всички ние да споделяме Добрата Новина, Благата Вест на Спасението, което Исус Христос ни дарява.


Ето един кратък списък от съвсем простички неща, които научих и които ми помагат когато свидетелствам:

1. Ако искаш да споделиш Исус, разпали отново първата си любов.

Желанието и възможността да споделяш Божието послание на любов и прощение, идва от личните ти взаимоотношения с Исус Христос. Как може да споделиш нещо, което нямаш? Или пък как можеш да кажеш на някого как да живее истински, ако ти самият не живееш по този начин? „ ... да разпалваш дарбата от Бога, която имаш ...” (2Тим. 1:6)

През първи век от новата ера, светът бил евангелизиран много бързо без дори да е имало радио или телевизия. Това станало като приятел споделил с приятел, а той казал на съседа си, който пък казал на касапина, а той на свой ред споделил с майстора на свещи. Те били ТОЛКОВА РАЗВЪЛНУВАНИ ОТ ТОВА, КОЕТО БОГ БИЛ НАПРАВИЛ ЗА ТЯХ ЧРЕЗ ИСУС! Ами ти развълнуван ли си? Би трябвало да бъдеш!

2. Използвай простички думи когато говориш.

Моля ви, не използвайте  Библейския превод на King James когато говорите на другите за Бог. (Дори Бог не говори по този начин повече.) Ако не знаете нищо за религията или нейните любими и галени фрази, как бихте отговорили на този, който ви зададе следния въпрос да речем: „Братко, искаш ли да поставиш живота си на олтара и да станеш жива жертва, и да се новородиш, да се изпълниш със Святият Дух, да говориш на разни езици, да си пречистен и умит в кръвта на Агнето Християнин?” СЛАВА НА БОГА! Мисля, че вие бихте побягнали от болния, умопобъркан човек, който ви задава този налудничав въпрос.

Мислете преди да започнете да говорите и използвайте думи, които сте сигурни, че другите ще разберат – напр. Исус направи, Апостол Павел каза и т.н.

3. Не спорете и не се препирайте с хората.

Ако спорите с останалите, това моментално ви полялизира (прави ви опозиционер, враждебно настроен). Вие отивате на противната страна, а не се приближавате към тези, които всъщност искате да достигнете. Вместо да се препирате с тях, по-добре им разкажете как сте се чувствали преди да срещнете Христос, като се постараете да се идентифицирате с тях. Никога не оставяйте в тях чувството, че вие си мислите, че сте по-добър от тях поради това, което знаете. Нека те да видят човешката ви природата. Само че не спирайте до тук. Споделете личното си свидетелство с тях като им разкажете как сте получили помощ. Хората не мислят, че им проповядваш когато им разказваш личните си преживявания. Запомнете, вашата работа не е да ги накарате да вярват! Вашата работа е да им кажете какво Христос направи за вас!

4. Молете се Бог да ви открие какво да им кажете.

Има един ключ, който може да отключи всяка врата. Ако сте чувствителни към Святият Дух, Той ще ви каже какви думи да изречете и какви действия да предприемете, за да отключите сърцето на всеки с когото споделяте. Това може и да не стане с гръм и трясък. Ключът може да бъде нещо съвсем обикновено, като например да кажеш: „Аз се казвам Келвин. А ти как се казваш?” Или пък: „О, и сестра ми се казва Джейн.” Или пък: „Ти приличаш на нея.” Просто кажете това, което вярвате, че Святият Дух ви казва. Ако пък сгрешите някъде или пропуснете нещо, на кой му пука, ще нараните само гордостта си ... Но ако пък се окажете прави, тогава следващият път не само,че ще направите крачка напред с вяра, но може и да спасите една душа от ада. Мислете за вечността и рискувайте.

5. Споделянето на Исус с останалите става пристрастеност.

Това е ключа към съживлението както в нашите сърца, така и в обществото ни. Ние трябва да споделяме Исус с тези, с които контактуваме. Ако водата в твоя кладенец е застояла и ако чувствате, че вашият Християнски живот е изгубил жара си, започнете да правите това, което Исус каза, че е работа на всеки Християнин. Идете по целия свят и проповядвайте Благата вест ... „Даром сте приели, даром давайте.” Моля ви, не слагайте лампата под леглото си.


Повече от теория

(Стихотворение от Келвин Бъргсма)

Той е повече от теория

В един свят на охранена алчност

Думите Му не са само реторични капризи, които се римуват и говорят за мир.

Всички философии на човечеството отекват същото през вековете.

Но никога не придават смисъл на живота.

Не могат да изчистят оцапаният с мастило лист.Нямаме нужда от нова теория

И човешките философии трябва да си заминат

Ние трябва да се потопим в Исуса

А мирът и любовта Му в нас трябва да се проявят.

Погледни към потока от гладни хора

Погледни към начина, по който търсят истината

Как би могъл да затвориш очите си, без да почувстваш болката

Имаш съкровище в глинени съдове

Моля те, не го забравяй на полицата у вас

Показваш ли Исуса на света

Или по-скоро му разкриваш себе си

Нямаме нужда от нова теория

И човешките философии трябва да си заминат

Ние трябва да се потопим в Исуса

А мирът и любовта Му в нас трябва да се проявят.

А мирът и любовта Му в нас трябва да се проявят.

Неговата любов и мир вътре в нас останалите трябва да познаят.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови