Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

УЖАСНО Е КОГАТО СИ МИСЛИШ, ЧЕ НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗА ТЕБ. НО ИМА ЕДИН, КОЙТО ГО Е ГРИЖА – БОГ!

Свидетелството достига до вас с любезното съдействие на Precious Testimonies,

Оригинален източник: IT'S A TERRIBLE FEELING WHEN YOU THINK NO ONE CARES FOR YOU - BUT GOD ALWAYS CARES!

Превод и редакция: anah_su_namun

УЖАСНО Е КОГАТО СИ МИСЛИШ, ЧЕ НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗА ТЕБ. НО ИМА ЕДИН,
КОЙТО ГО Е ГРИЖА – БОГ!

By: Chuck Berrington

От: Чък Берингтън


 

Когато бях в седми клас, един ден седях сам на една маса в училище и четях джобното издание на Библията. Бях любопитен какво пишеше в нея. Една тийнейджърка се приближи към мен и ме попита дали може да седне при мен. Отговорих ѝ: „Разбира се.” Тя ми каза, че се казва Дженифър и че ме е виждала със семейството ми в църква. Тя също спомена, че ме е виждала да седя сам на скамейките в църква и каза, че следващият път ще седне до мен, защото е видяла как съм я защититил от групата момчета, с които се мотаех. Тя била чула всичко, което съм казал за нея, за да я защитя. Дженифър ме увери, че това било най-милото нещо, което някой някога е правил за нея.

 

И така... Един ден, както си седях сам в църква, Дженифър се приближи и ме попита дали може да седне до мен. Каза ми, че след службата баща ѝ искал да се запознаем, за да ми изкаже благодарностите си за това, че съм я защитил.

След службата Дженифър и аз изчакахме да се срещнем с баща ѝ и каква беше моята голяма изненада – баща ѝ беше пастора на църквата. Той ми разказа как Дженифър се прибрала в къщи плачейки, споделяйки, че всички говорели неща зад гърба ѝ и как аз съм отговорил на тези, които са ѝ се подигравали и съм я защитил. Пасторът ми каза, че поради това мога да съм приятел на дъщеря му.

След този ден, Дженифър и аз започнахме да прекарваме повече време заедно. Тя знаеше, че не разбирах какво казваше Библията, така че през следващите няколко седмици тя започна да ми обяснява някои неща и да ми свидетелства. (По онова време духът ми ми казваше, че аз трябва да приема Исус Христос за свой Спасител.) И така, на 12 годишна възраст аз Го поканих в сърцето си.

За известен период от време духовното ми развитие беше наред, но на следващата година когато започнах да уча в гимназията, аз престанах да ходя на църква и се забърках с неподходящите „приятели”. Започнахме да вършим лоши неща – влизахме с взлом в къщите и крадяхме. Крадяхме и неща от магазините, и колите на хората. Вършехме престъпления, които един нормален, обикновен човек не би направил. Най-сетне си получих заслуженото. На 13 годишна възраст ме арестуваха и ме осъдиха на 6 месеца изпитателен срок.

След като завърших гимназия, аз отидох да уча в колеж с технически профил, но започнах да се движа отново в лоша среда. Моите нови приятели ходеха по барове и пиеха много. Така, на 20 години, аз се „запознах” с алкохола.

През 2001, когато вече бях навършил 21, баба ми почина. Двамата бяхме много близки. Можех да споделям с нея всичко - каквито и проблеми да имах. Нея вече я нямаше и аз започнах да пия още повече, защото си мислех, че вече на никой не му пука за мене. Изолирах се, исках да съм сам, за да не могат хората да ме виждат пиян и да знаят, че имам проблеми.

В този момент от живота си аз чувствах, че нямаше какво повече да загубя. Пиех яката, защото мислех, че никой не го беше грижа за мен. Да ви кажа честно, даже не исках да живея повече.

Един ден бях в къщата на майка ми, когато Бети – моя приятелка, която наблюдаваше състоянието ми, дойде да ме посети. Тя ме открила на дивана, лежащ в безсъзнание, без дори да дишам. След като се обадила на Бърза помощ, тя ми оказала първа помощ и сърцето ми започнало да бие. Най-сетне линейката пристигнала и ме откарала в болницата.

Бети веднага се обадила на майка ми. Докторът ѝ казал, че съм поел свръх доза хапчета и алкохол, но че е промил стомаха ми и че ще бъда наред. Информирал я, че въпреки почти сигурната опасност от безвъзвратно увреждане на дроба ми, той всъщност бил в добра кондиция.

Когато най-сетне се събудих, започнах да се чудя как съм се озовал в болницата. Докторът ми обясни всичко и вметна, че са ме докарали тук точно на време. Ако съм дошъл само с няколко минути по-късно, съм щял да умра. Погледнах към малкото диванче в стаята – Бети спеше на него. Попитах го колко време е прекарала тук в стаята ми. Той ми отговори, че Бети е била с мен през цялата нощ, защото не е искала да ме остави сам.

Най-после тя се събуди, изтича до леглото ми, прегърна ме силно и каза, че съм я накарал да се притеснява и тревожи много за мен. Докторът ни остави на саме, за да можем да си поговорим. Тогава Бети ми каза, че ще се премести да живее с мен, за да може да се грижи по-добре за мен.

Когато пиех аз проклинах Бога и хората, които държаха на мен. Държах се изключително гадно с тези, които се опитваха да ми помогнат. Всъщност чувствах, че нямам нужда от помощ. Исках всички да ме оставят на мира! В резултат на това ми поведение и отношение към тях сърцето ми се превърна в камък. Не ми пукаше дали ги наранявах или не. Господ ми говори, че се нуждая от помощ. Аз пък Му казах, да се разкара и да спре да ми говори глупости.

Алкохол

Доста често аз и моите колеги отивахме да пийнем „по едно” след работа. Всеки път когато излизах с тях, аз бях въвлечен в някакво сбиване, без значение кой го беше започнал.

На 21, все още не бях готов да се върна при Господа. Исках да правя това, което на мен ми харесваше. Но също както един часовников механизъм – точен и редовен – Святият Дух продължаваше да ми напомня, че трябваше да върна при Исус и да се покая за греховете си, иначе щях да ида в ада.

 

Най-сетне, Неговото нестихващо към мен послание, постигна резултат. През Януари 2002, аз се записах в една програма, основана на Благата Вест за Христа, която помагаше на алкохолици. Тя се провеждаше в Mel Trotter Ministries, в Гран Рапидс, щата Мичигън. Докато участвах в програмата, Святият Дух ми каза, че аз не трябва да продължавам да живея по начина, по който бях живял до сега и че трябваше да подновя вярата си, и отново да започна да вървя с Господа. Паднах на колене и започнах да се моля това да се случи. Не мина много време и Бог отне желанието ми към алкохола. От 2002 не съм слагал капчица алкохол в устата си.

През същата година всичко в мен, в духовно отношение, започна да си идва на мястото. Господ ме приветства с добре дошъл и ме прие в семейството Си.

 

Докато все още бях в Mel Trotter Ministries имах едно неочаквано посещение – чичо ми и леля ми, които не бях виждал от детските си години, дойдоха да ме посетят. Те ме поканиха да живея с тях докато стъпех на краката си, така че аз приех.

Докато живях с тях имах още едно неочаквано посещение ... истинският ми баща дойде да ме види. Проведохме един дълъг разговор, чрез който се опознахме повече. Показа ми къде живее; срещнах се и с чичо ми, който също не бях виждал дълги години.

Господ извърши за мен и много други неща. Той отне омразата от сърцето ми; още гнева и самосъжалението; срама; ревността; изблиците ми на гняв; егоизма и погрешните амбиции, които имах; желанието ми да споря и да се карам; премахна ереса от мен; завистта; гуляйджийството и пиянството ми.

 

Исус ги замени с любов, радост, мир, дълготърпение, благост, верност, кротост и себе-владеене. Исус е до мен, дори и когато най-малко очаквам; Той все още ме улавя когато падам и знам, че с Него съм в безопасност през дните и нощите.

 

Вече съм свободен от оковите на греха, които ме дърпаха надолу. Когато се чувствам обезсърчен и унил, когато съм на дъното и няма към кого да се обърна, аз отивам при Исус Христос. Той снабдява всяка моя нужда. Той е моята Скала, моето Прибежище, моят Изкупител, моята Сила, моят Крайъгълен камък, моята Основа, моят Приятел. Исус Христос заема първото място в живота ми; членовете от семейството ми се нареждат след Него. Той се грижи за мен и ме пази да не бъда въвлечен в неприятности. Благодаря на Бога, че не позволява на дявола да ме повали.

 

С това завършвам свидетелството си, но искам да споделям с вас и един много специален стих. Баба ми ми го каза. Винаги когато мисля за този изпълнен със сила и мощ стих или го чета, аз си спомням какво съм преживял и през какво преминавам в момента. Дано в него намерите успокоение и утеха, както аз намирам.

Давидов псалом. Към Тебе ще извикам, Господи, канаро моя; Не замълчавай към мене, Да не би, ако останеш мълчалив към мене, Да се оприлича на ония, които слизат в рова. Послушай гласа на молбите ми, когато викам към Тебе, Когато дигам ръце към най-вътрешното на Твоето светилище.

(Псалом 28:1-2)


Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови!

Е-мейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


Ако работата ни ти харесва, можеш да помогнеш финансово в развитието на сайта. За повече информация кликни ТуК


Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус умря за ТВОИТЕ грехове, ДА, ТОЙ ГО НАПРАВИ!!! Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исус Христос на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!

За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови