Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

КАК БОГ МЕ ОСВОБОДИ ОТ НИСКОТО МИ САМОЧУВСТВИЕ, ЛИПСАТА НА САМОУВАЖЕНИЕ КЪМ МЕН САМИЯТ И ЖЕЛАНИЕТО МИ ЗА ЗАБРАНЕН СЕКС - Деръл Андерсън

Свидетелството достига до вас с любезното съдействие на Precious Testimonies,

Оригинален източник: DELIVERED FROM LOW SELF-ESTEEM & ILLICIT SEX

Превод и редакция: anah_su_namun

КАК БОГ МЕ ОСВОБОДИ ОТ НИСКОТО МИ САМОЧУВСТВИЕ, ЛИПСАТА НА САМОУВАЖЕНИЕ КЪМ МЕН САМИЯТ И ЖЕЛАНИЕТО МИ ЗА ЗАБРАНЕН СЕКС

От: Деръл Андерсън

Андерсън

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Бог ме освободи от ниското ми самоуважение и липсата ми на достойнство, които доведоха до пристрастяването ми към секс с проститутки, порнография и забранен секс.

 


Хората често поглеждат към децата, които са направили нещо нередно или са се забъркали в някаква неприятност и се чудят: „Ама как можаха да направят такова нещо?” Понякога дори си мислим, че тези деца би трябвало да са перфектните деца. Те са израснали в семейства, в които и двамата родители са получили професионално образование и са направили кариера, печелейки много пари; живеят в голяма къща в предградията; ходят в най-добрите училища; имат компютър, цветен телевизор, всяка Nintendo игра, която се предлага на пазара, а някои деца дори притежават и мечтаната от тях кола.

За много от децата, болката и несигурността са причините, които ги карат да започнат да се държат по определен начин. Повечето от нашите семейства ни обичат безрезервно и виждат за нас – децата си, само добри неща. Но знаят много малко за чувството на неувереност и липсата на самочувствие, които растат вътре в нас. В Америка, ние обикновено измерваме щастието с това колко пари имаме и какви материална блага притежаваме, и/или как изглежда и колко е красив/а някой. Децата обаче откриват нещо, което възрастните или не знаят, или са забравили или изобщо не ги е грижа да помислят за него. Децата разбират, че парите и външния вид не са ключа към щастието. Децата жадуват за най-върховното щастие и викат за помощ. Ако едно дете не получава достатъчно любов и внимание от родителите си, и ако то не познава Бога или отказва да Го приеме, тогава това дете ще започне да търси щастието на най-неподходящите и неправилни места.

Аз не съм от заможно семейство, но също като гореспоменатите деца, чувството на неувереност и липсата на самочувствие започнаха да се развиват в мен от най-ранна възраст. Тъй като аз не бягах от училище, имах добри бележки, ходех на църква, грижих се за болната си майка, от страни аз изглеждах перфектният син и никой не подозираше за конфликта, който бушуваше вътре в мен. Майка ми започна да получава нервни кризи когато аз бях само на 10. А баща ми е бил застрелян когато тя е била бременна с мен във вторият месец.

Майка ми вече е имала 5 деца. А след мен имаше още едно дете. Напрежението и стреса при отглеждането на 7 деца съвсем сама и загубата на нашата къща, доведоха до нервните кризи, в които тя изпадаше. В резултат на болестта на майка ми, някои от братята и сестрите ми се обърнаха към наркотиците. Това беше техният начин да се справят с болката. Други пък останаха напълно безразлични към всичко, което се случваше около тях. На мен винаги ми казваха, че съм най-умният в семейството. За това, вярвайки, че наистина съм най-умният, аз се чувствах задължен да се грижа за майка си и се опитвах да сплотявам семейството. Преди всичко това да се случи, аз бях наистина много срамежлив и тих. Не бях уверен в себе си и имах много ниско самочувствие. Дори и да се справях изключително добре в училище, личният ми живот не беше наред. Въпреки че станах герой в очите на всички и че ме даваха за пример, вътрешно аз се затварях в себе си. Станах изключително саможив. Прекарах толкова много време като възрастен, затворен в тялото на дете, че загубих възможността да комуникирам и да се свързвам с някого на моята възраст. Не знаех как да общувам с момичетата.

 

Една априлска вечер на 1984 г., аз се прибирах в къщи. Бях само на 16 и ... девствен. Видях една проститутка да стои на ъгъла. Дяволът ми нашепна: „По-добре иди с нея, защото това е единственият начин някога да бъдеш с жена.” Съгласих се с него и вярвах на тази лъжа в продължение на 13 години и половина. Платих на проститутката, за да прави секс с мен. Тези жени не настояваха да разговарям с тях, нито да им открия сърцето си и да споделя с тях кой съм. Не им пукаше за мен.

Винаги когато се запознаех с някое момиче и то предприемеше първата крачка, аз предполагах, че то нямаше да ме хареса след като опознаеше истинското мен. Беше ми по-лесно да платя на някоя проститутка и така не ми се налагаше да се справям с факта, че евентуално може и да ме отхвърлят или пренебрегнат. Продължавах да се крия и нямах никакво желание да се справя с проблема си. Когато човек направи първите си стъпки в света на порнографията и забраненият секс, дявола може така да подреди всичко, че то да ти изглежда възбуждащо и вълнуващо. Започваш да експериментираш с най-различни хора. Всяка фантазия, която ти минава през ум може да стане реалност. Ако някой не се съгласеше да участва в даден акт, то на хоризонта се появяваше друг. Единствената ми тревога беше дали ще имам пари да си платя. Когато вече не можех да бъда задоволен от една жена, започнах да експериментирам с двойки. Тези съпруги и гаджета бяха красиви, благоприлични, чисти,  уважавани, интелигентни и на всичкото отгоре не трябваше да плащам. Може би си мислите, че след всички тези неща, които преживявах аз хвърчах от радост и щастие. Да, ама не. Чувствах се още по-отвратително от преди.

Дяволът не предупреждава хората за последствията от този начин на поведение. Живеейки така, това нанесе сурови поражения върху емоциите ми; начина, по който гледах и разбирах живота; не бях способен да бъда и да се отдам само на един човек. Дори тези жени, които го правят за да задоволят страстите си, а не работят със сводници или пък си нямат приятел също преживяват тези ефекти, които оставят трайни отпечатъци върху емоционалния им живот. Те стигат до един момент, в който се чувстват толкова уморени и изтощени, но в същото време са като в капан. Аз например се чувствах по-долен и нищожен от нечистотиите и мръсотията, по които вървяха хората. Ето така се отнасях към себе си и така очаквах, и другите да се отнасят към мен.

За първи път ме арестуваха през Юни 1994 на O'Farrell Street, главната улица на един от кварталите с „Червените Фенери” в Сан Франсиско. Никога преди това не съм бил арестуван и поради тази причина се отървах лесно. Беше ми позволено да участвам в досъдебно производство и обвиненията срещу мен бяха отхвърлени. Не взех под внимание това предупреждение. Точно обратното, мислех си, че просто трябва да бъда по-внимателен с кого правех секс. През Декември 1996, отново бях арестуван, но този път на улица Capp Street. Това е друга много известна улица в Сан Франсиско, на която се предлага плът.

Този път трябваше да наема наистина добър адвокат, който да ме защитава. Първо, изобщо не осъзнавах, че се нуждая от промяна. Но по време на дългите месеци на процеса, Бог прикова вниманието ми и ми каза, че това ще е последния път, в който ще се отърва лесно. Така че по-добре да влизам в пътя. Обвиненията се сведоха до нарушаване на обществения ред, отново участвах в досъдебно призводство и ми назначиха и лични консултации с терапевт; обвиненията бяха отхвърлени. Не изпитвах желание да бъда спасен, но знаех, че Бог ме призоваваше и това ме правеше още по-нещастен. И така, през Април 1997, аз се изправих през цялото паство в църква и се покаях. После приех водно кръщение в името на Исус. Но някак си не се бях предал 100 % на Бога. Не позволявах на Бог да ме изпълва с Духа Си – Святият Дух. За това аз нямах с какво да се отбранявам когато дявола ме нападна с изкушенията си отново да потърся услугите на проститутка.

Част от споразумението, което адвоката ми постигна със съдията беше да имам лични консултации със съветник. По ирония на съдбата, аз бях зачислен към един съветник, който беше започнал работа същата седмица, през която и аз започнах да имам консултации. Оказа се, че той е имал същият проблем на младини.

Той обаче се отнесе към моя проблем само от гледна точка на плътският си ум. Той мислеше, че това, от което се нуждаех е да преживея нещо хубаво с порядъчна жена, която да ме харесваше такъв какъвто бях. Разговорите с него ми помогнаха да осъзная, че наистина имах проблем. Терапевта ми помогна да започна да се възприемам малко по-добре, но само временно. Аз обаче усещах, че неговите съвети не достигаха вътрешното ми същество. Един мой колега предложи да ме запознае с приятелката на своята приятелка. Никога не ми се беше случвало подобно нещо. Веднага осъзнах, че тази връзка няма да е истинска, правилна и неподправена, но пък бях развълнуван от възможността, че ще започна да се срещам с някого, който наистина ме харесваше и че ще мога да ходя на срещи както го правят нормалните хора. Помислих, че това ще бъде добра възможност да експериментирам с идеите и съветите, които терапевта ми беше дал. Накратко – нашата връзка се оказа истинска катастрофа, защото не се бях справил с проблемите си. В резултат на провалените ми усилия да започна уж една нормална връзка, аз отново се върнах на улицата.

На 20 Ноември 1997, ме арестуваха отново, защото правех уговорки с една проститутка. Когато видях светлините на полицейската кола, единственото нещо, което си помислих беше: „О, Господи! Ти ме предупреди!” Знаех си, че вече нямаше накъде да бягам, защото Бог щеше да направи така, че постоянно да се сблъсквам с тухлени стени. Прекарах следващите 3 седмици, опитвайки се да заложа в ума си, че трябваше да предам живота си на Христа, защото знаех, че Той е Единствения, Който можеше от да ме освободи от този ужасен навик.

На 14 Декември 1997, аз отново приех водно кръщение. След 4 дни бях изпълнен със Святият Дух. Щом вече Христос беше влязъл в живота ми аз имах силата да отстоявам на изкушенията на дявола. Намерих това, за което всички жадуват и копнеят: върховно щастие, вътрешен мир и свобода. Бог ми показа кой всъщност съм аз и каква е целта на живота ми. Научи ме как да се обичам, как да се уважавам, как да се грижа за себе си, как да се отнасям към жените и как да се отдам на бъдещата си съпруга. От 20 Ноември 1997, не съм се опитвал да имам сексуални контакти с никого и планирам нещата да останат по този начин, до първата ми брачна нощ. Радостен съм, че Бог ще ми позволи да дочакам момента, в който ще срещна съпругата, която Той ми е отредил.

От момента, в който Христос влезе в живота ми, аз знаех,че съм напълно освободен от страстите си. Почувствах подтик да отида в квартала с „Червените Фенери” и да кажа на всички там, че има надежда и за тях. От къде знам ли? Аз намерих отговора. През Март 1999, Бог ми даде служение и ме призова да правя точно това.

През Май 1999, най-сетне успях да събера смелост и да тръгна из улиците, по които преди години бродех, за да си избирам жени. Разговарях с жени, които познавах; говорех на жени, които никога преди това не бях виждал, говорех на сутеньори, на наркомани, на наркодилъри и на всеки, който искаше да слуша. Говорех им за Божията сила, която може да ги освободи и изцели. Споделях свидетелството и личните си преживявания с тях, за да видеха, че аз ги разбирах и че се идентифицирах с тях. После им обяснявах как Бог промени живота ми. И днес, ако някои от тях са гладни, аз им купувам храна. Ако пък няма къде да спят ги прибирам у нас. Осъзнавам, че техните проблеми са толкова дълбоки, за това трябва да изградя взаимоотношения с тях.


Те се страхуват да скъсат с непочтените връзки и ситуации, въпреки че са малтретирани и унижавани; те се страхуват, че ще останат сами и че няма да се намери дори един човек, който да ги обича. Моята работа е да бъда едно живо свидетелство за тях и да им покажа, че те могат да бъдат щастливи само с Исус. Въпреки че Бог е толкова мощен и силен, че може да спаси всеки за един миг, спасението обикновено не става така. Има един процес на очистване, през който всеки трябва да премине. Много често когато някой страда се чувства така, сякаш той/тя е единственият човек на света, който преживява тази болка и борби и че никой не го/я разбира. Аз искрено вярвам, че ако някой, който е преживял същите неща като мен, се беше приближил към мен докато все още аз живеех в грях и беше разговарял с мен, както сега аз правя с хората, аз бих се замислил за посоката, в която живота ми беше поел.

Често чувам как учители споделят, че когато предават нов урок и видят, че новата идея превключва в ума на детето и то я схваща, за тях това е най-огромното чувство на радост и удовлетворение.

Също като тях и аз не мога да опиша с думи чувството на удовлетворение и задоволство, които изпитвам когато говоря с хората от улицата и разбера, че те осъзнават това, което им казвам и разбират, че има надежда за тях и че има изходен път от състоянието, в което се намират. Но, от тях зависи дали ще го приемат.

 

Бог ми възложи задачата да построя рехабилитационен център, основан върху вярата. Той трябва да е и евтино място за живеене в Сан Франсиско, което хората могат да си позволят  и където да им бъде помогнато да възстановят живота си. Аз ще го направя. Започнах своето служение и го нарекох "Red Light District Street Ministry” (Служението на улицата на Червените Фенери). Бог ми каза да започна да проповядвам по ъглите на улиците на тези квартали. Скоро ще имам и уебстраница където хората ще могат да четат повече за Божията сила, която може да ги освободи. Там ще могат да споделят личните си свидетелства и идеи. Аз съм напълно предаден на Господа; готов съм, имам желанието и възможността да направя каквото и да поиска от мен и да отида където и да ме изпрати.


За връзка с мен посетете уеб сайта ми:

Redlight District Street Ministries


Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови!

Е-мейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


Помогнете ни в развитието от Дарение


Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус умря за ТВОИТЕ грехове, ДА, ТОЙ ГО НАПРАВИ!!! Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исус Христос на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!

За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови