Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Денят, в който видях Исус - откровението на Нели Уилямс

hristiqni.com

Превод и редакция: anah_su_namun


Денят, в който видях Исус

 

Comfort and Guidance

Успокоение и водителство

Written by Nellie Williams

Написано от: Нели Уилямс

 

Бог ме беше поставил на точното място – бях седнала на една маса във вестибюла.

Хари и аз бяхме пристигнали в църквата - Calvary Temple – един час по-рано, за да чуем групата от Trinity Broadcasting Company. Храмът беше вече препълнен когато ние пристигнахме и тази маса беше най-доброто място, където можехме да седнем.

Изобщо не ми минаваше през ум да си тръгна, понеже бях дошла на църква с едно съкровено желание и нужда. Всъщност, седмица преди това аз се бях молила горещо и настойчиво да видя Исус. Докато прекрачвахме прага на църквата, споменът за тази молитва и силното ми желание неспокойно се разбудиха  в олтара на моето сърце.

 


Хари реши да си вземе нещо за пиене. Гледах как той си проправяше път между тези, които се опитваха да си намерят места. Той мина покрай едно дете, което беше в инвалидна количка. То протегна ръка към него. Горкичкото ... то се олюля и се разкриви. Не можеше да контролира тялото си.

„Колко е тъжно”, помислих си аз.”Това малко дете ще трябва да прекара целият си живот приковано на тази инвалидна количка. То няма да може да преживее и най-малкото удоволствие от това да бъдеш дете.”

Малкото момченце спря неадекватните си движения. То се обърна към мен и ме погледна. Сърцето ми подскочи! Аз гледах право в Исус! Видях Исус в това момченце! Образът му се запечата дълбоко в сърцето ми. Знаех, че виждам Исус! Детето се извърна и отново започна да прави неконтролируемите си движения.

„Трябва да поканя майка му да излезе пред амвона за молитва.”. помислих си аз. Избутах масата настрани и се отправих към тях. „Бихте ли желала да заведете сина си пред амвона за молитва след като службата свърши?”

„О, да, да. Разбира се. О, благодаря ви толкова много!”, отговори тя. Надеждата в очите ѝ след всичките тези години на мъка и разочарование се съживи.

Междувременно Хари се беше върнал. Той написа бележка до Артър Блесед – един от говорителите на събранието, обяснявайки нуждата на малкото момче.  Артър е мъж, който се среща рядко – изключително посветен на Бога и с почти безгранична любов към Него. Той беше пътувал по света, носейки на 12 футов кръст със себе си, проповядвайки Благата Вест на спасението, изцелявайки болните, успокоявайки тези, които са с разбити сърца и гонейки демони.

Главният разпоредител му занесе бележката и след службата всички ние излязохме пред амвона. Сърцето ми беше изпълнено с очакване – съкровено и вълнуващо – като на жена, която питае огромна любов към нероденото си дете. Стоях пред олтара с това сакато момче, в което преди час бях видяла Исус.

Артър се приближи към нас с още няколко мъже, за които предположих, че са дякони от църквата.  Той коленичи пред момчето и говори от негово име на нашият Бог и Баща. Когато завърши молитвата си, той се изправи и се загледа право в мен.

Ето Го отново! Само че този път, аз гледах право в лицето на Исус! Неговото лице беше толкова силно изразено върху лицето на Артър, че лицето на самият Артър не се виждаше! Видях изражението на Исус, изпълнено със състрадание и любов, но и с много тъга поради страданията на цялото човечество. Заляха ме топлина и успокоение, които ме умиха, очистиха, покриха и ми вдъхнаха сила.


Артър преклони глава към мен, така както би направил Исус. Докосна ме по рамото и започне да се моли нежно в ухото ми, говорейки от име на Бога. Той тихо завърши: „Господи, посрещни всичките ѝ нужди.”

Почувствах се като резервоар, като извор пълен с жива вода, който търси начин да излезе от коритото си и да се разлее. Почувствах подтик да напусна събранието.  Докато вървяхме към паркинга този резервоар преля и аз започнах да плача неудържимо. „Хари, не мога да спра да плача. Не знам защо плача. Не съм тъжна, но съм много щастлива.” Плаках през целия път до в къщи.

Случи се така, както е писано: „Този, който вярва в Мене .... от утробата му ще потече жива вода.” Тази вода се изливаше от мен, извираща от най-дълбоките и най-съкровени места на душата ми.  През следващите няколко дни си поплаквах често. Все още чувствам този поток. Сълзите спряха, но водата не. Не изчезнаха нито резервоара, нито съдържанието му.

{xtypo_quote}Това, което Нели преживя ни кара да се замислим.

Тя е била гладна и жадна за Исуса. Библията обещава, че тези които са гладни и жадни за Христа ще бъдат изпълнени. Нели все още прелива.

Нели се промени. Тя получи откровение от Исус за Неговата любов и величие. Тя получи това, за което сам Исус говореше: „На тази скала ще съградя църквата Си и портите на ада няма да ѝ надделеят.” Самата тя стана скала – здрава и непоклатима; тя стана част от истинската църква на Христос, която надминава деноминациите и човешките традиции – основа, на която всички ние трябва да стъпим – че Исус Христос е Сина на Бога.

Вие може и да не видите Исус по начина, по който Нели Го видя. Но като повечето от нас вие може да познаете Самият Него и Неговата любов.  Можете да придобиете силата да се изправите срещу нещастията и да намерите радост и успокоение в същото това откровение – Исус е Сина на Бога и ваш брат. тогава от вашето вътрешно същество ще потекат реки от жива вода. {/xtypo_quote}


Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови!

Е-мейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


Помогнете в развитието на hristiqni.com от Дарение


Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус умря за ТВОИТЕ грехове, ДА, ТОЙ ГО НАПРАВИ!!! Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исус Христос на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!

За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови