Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

СЪВЪРШЕНСТВОТО НА ОТЦА - Уочман Ни

СЪВЪРШЕНСТВОТО НА ОТЦА

из Седи, ходи, стой - Уочман Ни

Уочман Ни

От деня ,когато Адам взе плода от дървото на знанието, човекът винаги е бил зает да решава какво е добро и какво е зло. Естественият човек си е изработил свои собствени становища за право и за криво, за правда и неправда, и се мъчи да живее по тях.
Разбира се, ние като християни сме различни. Да, но в какво се различаваме ? След нашето обръщане ново чувство на правда почва да се развива в нас, в резултат на което и ние също, съвсем правилно, сме заети с въпроса за доброто и злото.
Но дали сме разбрали, че за нас изходната точка е различна ? Христос е за нас ДЪРВОТО НА ЖИВОТА. Ние не започваме с въпроса за етичното право и криво. Ние не започваме от онова дърво. Ние започваме с НЕГО и целият въпрос за нас е въпрос на ЖИВОТ.
Нищо не е нанесло по-голяма вреда на нашето християнско свидетелство, отколкото старанието ни да бъдем изправни и да искаме изправност от другите. Нашият ум е повече зает с онова, което е и което не е право. Ние се питаме, как са се отнесли към нас, справедливо или не ? И така търсим да се оправдаем. Но това не е нашето мерило.Целият въпрос за нас е да носим кръста. Принципът на Кръста е и нашият принцип за обхода. Слава на Бога, че Той прави слънцето Си да изгрява върху злите и добрите. За Него това е въпрос на Неговата благодат, а не на право и криво. Но то трябва да бъде и мерилото :" Прощавайте си един на друг, както и Бог в Христа е простил на вас " Ефес. 4:32
" Право или криво " е правилото на езичниците и бирниците. Моят живот трябва да се ръководи от правилото на Кръста и съвършенството на Отца. " И тъй, бъдете съвършени и вие, както е съвършен вашият небесен Отец. " ( Мат. 5:48 )
Ние сме призвани да бъдем " съвършени " в любов, да изявяваме Неговата благодат. Затова Ап. Павел пише : "И тъй, бивайте подражатели на Бога, като възлюбени чада : Ходете в любов, както и Христос ви възлюби и предаде  Себе си за вас " Еф.5:1
Силата на Неговия Кръст е достатъчна да приведе до смърт и да гроба, всичко което произлиза от старото ви естество, и вашето задължение е не да се борите против тези неща, но да уповавате на Христа и да позволите на Неговия Кръст да свърши своята работа.Бог ни е дал Христа. Няма нищо, което ние можем да получим извън Него. Святият Дух е бил изпратен да изработи това, което е от Христа в нас- не да изработи нещо извън или отделно от Него. " Да се утвърдите здраво, чрез Неговия Дух във вътрешния човек...и да познаете Христовата любов " Еф.3:16, 19. Това, което изявяваме навън, е онова, което Бог първо е вложил в нас.
Ние сме свикнали да гледаме на святостта като на добродетел, на смирението като на благодат, на любовта като на дар, който трябва да търсим от Бога. Но Божият Христос е Сам всичко, от което ние винаги ще се нуждаем.
Много пъти в своята нужда аз съм мислел за Христа като за отделна Личност и пропусках да Го отъждествявам по този практичен начин с нещата, които така много ми липсваха. Цели две години аз ходех като слепец, търсейки да придобия добродетели, за които бях сигурен, че ще ме направят добър християнин, но въпреки усилията си, не постигнах нищо.
И тогава, един ден дойде за мен светлина от небето и аз видях Христа, предопределен от Бога да бъде всичко за мен. Каква разлика ! О, суета на всички неща, които вън от Христа са мъртви ! Когато веднъж разберем това, за нас ще започне нов живот. Нашата святост, нашата любов ще бъде Самият Той-като отговор в нас на всички Божии искания.
Действието на Неговия живот вътре в нас- в същинския смисъл на думата- е СПОНТАННО, т.е. без всякакво усилие от наша страна. Единственото най-важно правило е да не се стараем, но да уповаваме ; не да разчитаме на своята собствена сила, но на Неговата. Защото, само ходът на живота открива какво сме ние наистина В ХРИСТА.Само от извора на живота блика сладката вода.
Мнозина от нас само се държат като християни. Животът на много християни днес е до голяма степен една преструвка. Те живеят " духовен живот ", говорят " духовен език ", становищата им са привидно " духовни ", но всичко това те вършат сами.
Самото усилие, което правят, би трябвало да им открие, че нещо не е в ред.
Те се насилват да отбягнат да правят едно нещо, да кажат друго нещо, да не се ядат един други-и колко трудно е всичко това !
Нашият живот е животът на Христа, посредством пребъдващия Св. Дух и законът на този живот е спонтанен. В момента, когато открием тази истина, ние ще спрем своето усилие и ще се отречем от преструвката, че сме християни. Нищо не е така вредно за живота на един християнин, както да претендира, че това, което не е, и нищо не е така благословено, както преставането на нашите усилия ; действията ни стават естествени, когато нашите думи, нашите молитви, самият ни живот става естествен и непринуден израз на живота вътре в нас.
Открихме ли колко благ е Господ ? Такъв е и вътре в нас. Велика ли е Неговата мощ ? Тогава и в нас не е по-малка ! Слава на Бога, Неговият живот е винаги мощен и в живота на онези, които се осмеляват да вярват в Словото Божие, божественият живот ще се изяви със сила не по-слаба от тази, която се е изявявала в миналото.

 

Уочман Ни

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови