Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Умопомраченият Просяк

КОГАТО СИ НОВОРОДЕН, или СПАСЕН, това означава, че си бил възстановен, за да имаш ОБЩЕНИЕ С БОГА.

Ти бе сътворен по Божие подобие, за да ходиш и говориш с Бога. Но твоите грехове са те отделили от Него. (Исая 59:1-2) Сега вместо общение с Отца ти се

страхуваш от Бога - мисълта, че ще се срещнеш с Него, те плаши. Твоите грехове те осъждат и те бележат като виновен пред Него.

Но Исус Христос "сам понесе в тялото Си греховете ти на дървото, тъй щото, като си умрял за греховете, да живееш за правдата".(1 Петрово 2:24)

"Сега, прочее, няма никакво осъждане за тия, които са в Христа Исуса." (Римляни 8:1)

Само Христос може да те спаси от твоите грехове. Той ще изтрие всяко петно и ще те върне при Бога с чисто досие сякаш никога не си съгрешавал. (Откровение 5:9-10) Тогава можеш да кажеш заедно с Йоан: "А пък нашето общение е с Отца и Неговия Син Исус Христос." (1 Йоан 1:3)

Как да бъдеш новороден

Той ще бъде "приятел, който се държи по-близо и от брат". (Притчи 18:24)

Един умопомрачен просяк, който бил обладан от зли духове в продължение на четиринадесет години, посети евангелизациите ни в Пуерто Рико. За мен винаги ще бъде загадка защо и как той дойде на нашето събрание. В продължение на четиринадесет години той спял по улиците и живеел от боклука и водосточните тръби. Дрехите му бяха окъсани и дрипави; брадата и косата му бяха дълги и сплъстени като на животно.

Както този стар човек си стоял в края на тълпата, докато сме се молели с молитвата за спасение на грешниците, Господ Исус Христос ненадейно му се явил, по-сочил го с пръст и заповядал на демоните да го напуснат и да не влизат повече в него. В миг мъжът станал напълно нормален и смислен и взел решение да следва Христос.

И тъй, той дошъл до платформата, за да даде своето свидетелство, но разпоредителите не го допуснали да се изкачи по стъпалата. Той отишъл от другата страна, но разпоредителите се втурнали напред, за да предупредят своите колеги за то-зи мъж, и така отново му било отказано.

Но за щастие някои християни го открили през тази нощ и разбрали, че той е бил чудотворно посетен от Господа и че е бил изцелен и спасен. Те го прибрали в своя дом, където можал да се изкъпе. Купили му нови дрехи, един бръснар го обръснал и подстригал косата му и той вече изглеждал като християнски джентълмен.

Следващата нощ, без да знаят кой е този мъж, разпоредителите му позволили да се качи на подиума, за да свидетелства. Когато започна да говори, гласът му пресекна и той избухна в сълзи. Най-накрая каза: "Вие не ме познахте, в противен случай нямаше да мога да дойда тук. Аз съм мръсният просяк, който срамеше града ви в продължение на четиринадесет години. Никога няма да узнаете какво преживях и изстрадах. Аз бях обладан от демони. Аз не исках да живея по начина, по който живеех, но демоните ме контролираха. Не мога да го обясня, но те контролираха всичко, което мислех и правех. Миналата нощ аз дойдох тук. Не зная защо. Но когато започна молитвата, аз видях Исус и Той изкара демоните от мен. Аз съм свободен. В момента, в който Той им заповяда, аз бях освободен. О, приятели, аз съм свободен. Аз съм християнин. Погледнете ме! Аз вече не съм онзи мръсен просяк, умопомрачен и зъл. Аз съм дете на Бога. Той е моят Баща. Аз съм Негов. Хора, аз съм ваш брат. Исус ме обича. Аз съм спасен!"

Не е чудно, че Библията казва: "Кой е като Йеова нашия Бог... Въздига сиромаха от пръстта и възвишава немощния от бунището, за да го тури да седне с първенци. Да! С първенците на людете Ми." (Псалми 113 5-8)

Този възрастен мъж беше НОВОРОДЕН. Той беше РОДЕН ОТНОВО. Той можеше да има ОБЩЕНИЕ С БОГА така, както най-изисканият бизнесмен. Той беше изцелен и освободен духовно, психически и физически. Това е СПАСЕНИЕТО. Бог желае това чудно спасение също и за ТЕБ - точно сега. Човекът не беше създаден за живот на грях и болест. Човекът бе създаден, за да ходи с Бога. Но грехът го е отделил от Бога. "Но Вашите беззакония са Ви отлъчили от Бога Ви и Вашите грехове са скрили лицето Му от Вас, та не ще да чува." (Исая 59:2)

Но Неговата кръв беше "пролята за прощаване на греховете". ( Матей 26:28) "Ако изповядаме греховете си (на Него), Той е верен и праведен да ни прости греховете и да ни очисти от всяка неправда."  (1 Йоан 1:9)

Сега ние можем отново да имаме ОБЩЕНИЕ с Бога.

Сега можем да ходим пред Бога без вина или чувство за малоценност, поради това, което Христос направи чрез Своята смърт, възкресение, възнесение и ходатайство за нас. Когато смъртта на Христос престане да удовлетворява Бога относно нашите грехове и когато ходатайството на Христос престане да влияе на Бога за нас, тогава изкупеният и оправдан вярващ може да бъде осъден от своите грехове - НО НЕ И ПРЕДИ ТОВА!

Тъй като нашите грехове са били премахнати завинаги, сега можем да ходим и да говорим с Бога отново в градината на Неговото чудесно присъствие. Ние си възвърнахме ОБЩЕНИЕТО С БОГА!

КАК ДА БЪДЕШ НОВОРОДЕН

Т. Л. ОЗБОРН

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови