Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Опростеният убиец

КОГАТО НЯКОЙ Е НОВОРОДЕН, или СПАСЕН, това означава, че неговите грехове са били ПРОСТЕНИ. Библията казва: "Той е, който прощава всичките ти беззакония." (Псалми 103:3)

Ангелът каза: "Когото ще наречеш ИСУС; защото Той е, който ще спаси людете Си от греховете им." ( Матей 1:21)

Бог казва: "Аз, Аз съм, който изтривам твоите престъпления..." (Исая 43:25) "И греховете им и беззаконията им няма да помня вече." (Евреи 10:17)

Възрастен човек посети нашата евангелизация в Мексико. Още от юношеството си той мразел християните. За него било удоволствие да краде от тях, да унищожава реколтата им или бизнеса, или собствеността им. Той и неговите приятели им устройвали засади в провинцията, вземали вещите им и често пъти ги биели. Той се удоволствал да ги гони и дори помогнал да убият някои от тях.

Неговата съпруга повярвала скоро след като се оженили и доста често техните брачни взаимоотношения били обтягани от религиозен конфликт. В продължение на деветнадесет години тя се молила за спасението на своя съпруг и никога не се отказала.

Той посети нашата евангелизация в нощта, когато проповядвах за страданията на Христос на кръста и как Той беше разпнат, за да плати наказанието за НАШИТЕ грехове. За пръв път в живота си този мъж осъзнал, че Бог е създал мъжа и жената, за да ходят и да говорят с Него в градината на Неговото присъствие; че човекът е сътворен по Божия образ, и тъй като Бог е любов, Божият план е ние да

споделяме тази любов; че омразата, злото и убийството са от Сатана, който накара човека да съгреши против Бога в началото.

Той не бе осъзнавал, че грехът беше бариерата между човека и Бога и че Бог толкова копнееше да има общение с човека, че Той принесе Своя единствен Син, за да ни откупи от нашите грехове и да ни върне в Своето общение.

Кръстът изведнъж станал реалност за него.

Той ни каза: "Когато започнах да мисля за моята омраза и за греховните ми дела, насочени срещу невинни хора, аз осъзнах, че всяко зло дело, което бях извършил, е помогнало за приковаването на Исус на този кръст. Обхвана ме ужасен срам, докато виждах картината на Христос, който висеше там между двама разбойници, понасящ агонията на МОИТЕ СОБСТВЕНИ ГРЕХОВЕ. Докато проповядвахте, вие ме накарахте да осъзная, че аз трябваше да бъда разпнат, защото аз бях този, който бе извършил толкова зли дела. Исус беше невинен. Той беше съвършен. Аз плачех. Исках да извикам: "Защо ТИ, Господи? Защо ТИ си разпнатият? Какво зло си сторил? Аз бях този, когото трябваше да разпнат на кръст! Аз съм виновният!"

Този мил мъж се втурнал напред към голямата арена веднага щом поканих хората да приемат Христос. Неговата чудесна съпруга стояла до него, докато този гонител на християните паднал при нозете на Исус и получил прощение на всичките си грехове.

След като свърши молитвата, той дошъл на платформата, за да сподели своето свидетелство. Това, което го изумяваше, бе, че ВСИЧКИТЕ МУ ГРЕХОВЕ БЯХА ПРОСТЕНИ. Той бе почувствал такава огромна вина и угризение. Сега всичко това бе измито и той знаеше, че бе ОПРОСТЕН.

Нищо не може да се сравни със славното "окъпване, сиреч новорождението и обновяването на Святия Дух". (Тит 3:5) Не е чудно, че Йоан каза, че всичката слава принадлежи "на НЕГО, който ни възлюби и ни оми от греховете ни в Своята кръв". (Откровение 1:5) (Според англ. прев. -бел. прев.) "В Него имаме изкуплението си чрез кръвта Му, ПРОЩЕНИЕТО НА ГРЕХОВЕТЕ." (Колосяни 1:14)

Този мил мъж беше ПРОСТЕН. Тази дума означава "да освободиш от плащането на дълг или задължение". Исус Христос плати нашия дълг вместо нас. Нашите грехове са изтрити подобно на дълг, който е бил платен, защото Исус понесе цялото наказание за нашите грехове. Целият дълг на този, който вярва в Христос, е изтрит. Бог не задържа абсолютно нищо срещу вярващия в Исус Христос. "Сега, прочее, няма никакво осъждане на тия, които са в Христа Исуса", (Римляни 8:1), защото "Кой ще обвини в НЕЩО онези, които са станали Божии чада чрез вяра в Христос, Неговия Син?" (Римляни 8:33) "Колкото отстои изток от запад, толкова е отдалечил от нас престъпленията ни." (Псалми 103:12)

КАК ДА БЪДЕШ НОВОРОДЕН

Т. Л. ОЗБОРН

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови