Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Защо съм християнин - Симеон Попов


 

Живеем в преломно време. Навсякъде владее всеобщо съживление. Откриват се забравени, пренебрегвани ценности. Десетилетия наред доминираше материализмът. Ежедневието беше пропито от него. Той влияе на мислите ни. Но открихме, че е задънена улица. Известно време води край красиви сгради и гладка настилка. Но изведнъж разбираме, че пътя е преграден. „Мога само до тук да ви доведа”, заявяваше той. „Правете какво щете, но повече не мога. От мене не очаквайте нищо повече”. Обаче ние сме човеци и като такива сме създадени за вечното, безкрайното. Нали космическите полети доказват тази чудна истина? В атмосферата на материализма човек се чувства като орел с отрязани крила.

Християнин съм, защото чисто материалното, което ни окръжава, не е всичко. Ако то беше всичко, би ме задоволило. Не бих желал нищо повече. Разговарях с едно лице. Ето изповедта му: „Като момче мечтаех за ръчен часовник. На рождения си ден го получих. Бях много щастлив, но само за няколко дена. Бързо свикнах. След това ожидах да завърша гимназия. Завърших я с отличие и получих нов костюм. Но и на това бързо свикнах. Обикнах едно девойче и мечтаех да се оженим. И това стана. Голямо беше щастието ми в нейните обятия. След време обаче и това се удави във всекидневието. Замечтахме за собствен апартамент. С помощта на родителите ни се сдобихме с хубав, южен апартамент. Да, обаче виждам мои връстници да карат коли. Ами аз? След три години имахме кола, макар че не се нуждаехме особено от нея. Имах още едно желание – да имам вила. След няколко години се радвахме на вила в Искърския пролом. Така всичките ми желания се изпълниха. Ами сега? Към какво друго да се стремя?”

Моят приятел разбра една важна истина: материалното не удовлетворява. То само мами. Защо? Защото човек не е само тяло. Той е нещо повече. Той е и душа. А тя си има желания, потребности, които са присъщи на друга област – духовната.

Четох, че някъде в едно гробище имало надгробен паметник с надпис: „Тук почива един, който имаше винаги много щастие, но който никога не беше щастлив”.

Чували сме твърдението: „Да си похапнеш, да си попийнеш, походиш – това е живота”. Ето материалния идеал на практика. Същия идеал има и свинята. Когато е здрава тя лежи и грухти доволна в свинарника. Аз не искам да бъда свиня. Не вярвам и ти, драги читателю, да имаш такова желание. За всеки здраво мислещ живота е нещо повече и удовлетворението не идва само с материалното благоденствие.

Дъщерята на един милионер се застреляла в стаята си. Оставила бележка: „Всичко опитах. Рекох и това”.

изтегли!

Явно е, че материалното води към безисходица. Нужни са духовни ценности.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови