Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Не се безпокой... Бог държи всичко под контрол

Не се безпокой...  Бог  държи всичко под контрол

Джойс Майер

Превод: Мария Валентинова

Животът е пълен с въпроси.За щастие,нито ти,нито аз имаме всичките

отговори.Но какво да правим,когато попадаме под натиск и се чувстваме

утеснени? На какво трябва да се фокусираме,когато започнат за ни

заобикалят проблеми?Защо дяволът ни атакува? Ако някога в теб са

възниквали подобни въпроси,аз вярвам,че Бог е готов да ти отговори на

тях.

ЗАЩО САТАНА НИ АТАКУВА?

Мисля,че за нас е много добре да знаем ,че сатана ни атакува по ред

причини. Понякога той ни атакува,защото сме направили нещо

неправилно. Когато това се случва,ние отваряме врата за врага,който

внася разрушение в живота ни.

В Ефесяни 4:27 …нито давайте място на дявола.Апостол Павел описва това като даване място на дявола.За този,който иска да изясни това, просто е нужно да отиде при Бог и да каже:"Отче,ако съм направил нещо лошо,моля Те,покажи ми.Аз не искам да давам място на врага да управлява моя живот."Ако Бог ти покаже това,за което е нужно да се покаеш,приеми Неговата прошка и давай нататък.Ако обаче нищо не ти покаже,не се чувствай длъжен да отидеш и да почнеш да ровиш в себе си за някой скрит и таен грях. Успокой се и знай,че ако не си сторил нещо подобно,Той е верен да ти покаже това. Още една причина,поради която сатана ни атакува е,когато сме извършили нещо правилно,т.е.нашите богоугодни решения и действия са нанесли щети в неговото царство и той е ядосан от това. Понякога сме атакувани,защото се предвижваме напред.Запомни,че целта на дявола е да открадне,убие и погуби всичко възможно.Той идва,за да открадне нашите добри взаимоотношения, истината от Словото,нашият мир и радост. Добрата новина е,че Исус дойде  да съсипе делата на врага и да ни даде изобилен живот( 1 Йоан 3:8 Който върши грях, от дявола е; защото дяволът отначало съгрешава. Затова се яви Божият Син, да съсипе делата на дявола.

Иоана 10:10 Крадецът влиза само да открадне, да заколи и да погуби: Аз дойдох за да имат живот, и да го имат изобилно.). Ако ние Му се покорим,той ще ни даде победа над сатана във всеки етап от нашия живот. Единственото,което действително ми е помагало,когато съм имала атаки от врага е било това,да осъзная ,че аз не съм единствената християнка, намираща се в момента под атака. Дяволът ме убеждаваше в противното, като ми шепнеше лъжи в ухото. Но аз разбрах от Словото,че вярващите по целия свят също понасят такива атаки (1Петрово 5:9 Съпротивете се нему, стоейки твърди във вярата, като знаете, че същите страдания се понасят и от братята ви в света.).

Въпреки че ни се иска да избегнем всичките изпитания и беди,това не

можем да го сторим - Исус ни каза,че ще ги преживяваме.Но Той също ни каза и това:...Дерзайте( бъдете смели, уверени, убедени, безстрашни), защото Аз победих света (Аз го лиших от силите му да ви  нанася вреда и го завоювах заради вас).

Изтегли проповедта:


Изтегляне

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови