Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Желаещите да помогнат нека последват тази връзка: КЛИК
За информация по фактурирането или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Не се безпокой... Бог държи всичко под контрол

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Не се безпокой...  Бог  държи всичко под контрол

Джойс Майер

Превод: Мария Валентинова

Животът е пълен с въпроси.За щастие,нито ти,нито аз имаме всичките

отговори.Но какво да правим,когато попадаме под натиск и се чувстваме

утеснени? На какво трябва да се фокусираме,когато започнат за ни

заобикалят проблеми?Защо дяволът ни атакува? Ако някога в теб са

възниквали подобни въпроси,аз вярвам,че Бог е готов да ти отговори на

тях.

ЗАЩО САТАНА НИ АТАКУВА?

Мисля,че за нас е много добре да знаем ,че сатана ни атакува по ред

причини. Понякога той ни атакува,защото сме направили нещо

неправилно. Когато това се случва,ние отваряме врата за врага,който

внася разрушение в живота ни.

В Ефесяни 4:27 …нито давайте място на дявола.Апостол Павел описва това като даване място на дявола.За този,който иска да изясни това, просто е нужно да отиде при Бог и да каже:"Отче,ако съм направил нещо лошо,моля Те,покажи ми.Аз не искам да давам място на врага да управлява моя живот."Ако Бог ти покаже това,за което е нужно да се покаеш,приеми Неговата прошка и давай нататък.Ако обаче нищо не ти покаже,не се чувствай длъжен да отидеш и да почнеш да ровиш в себе си за някой скрит и таен грях. Успокой се и знай,че ако не си сторил нещо подобно,Той е верен да ти покаже това. Още една причина,поради която сатана ни атакува е,когато сме извършили нещо правилно,т.е.нашите богоугодни решения и действия са нанесли щети в неговото царство и той е ядосан от това. Понякога сме атакувани,защото се предвижваме напред.Запомни,че целта на дявола е да открадне,убие и погуби всичко възможно.Той идва,за да открадне нашите добри взаимоотношения, истината от Словото,нашият мир и радост. Добрата новина е,че Исус дойде  да съсипе делата на врага и да ни даде изобилен живот( 1 Йоан 3:8 Който върши грях, от дявола е; защото дяволът отначало съгрешава. Затова се яви Божият Син, да съсипе делата на дявола.

Иоана 10:10 Крадецът влиза само да открадне, да заколи и да погуби: Аз дойдох за да имат живот, и да го имат изобилно.). Ако ние Му се покорим,той ще ни даде победа над сатана във всеки етап от нашия живот. Единственото,което действително ми е помагало,когато съм имала атаки от врага е било това,да осъзная ,че аз не съм единствената християнка, намираща се в момента под атака. Дяволът ме убеждаваше в противното, като ми шепнеше лъжи в ухото. Но аз разбрах от Словото,че вярващите по целия свят също понасят такива атаки (1Петрово 5:9 Съпротивете се нему, стоейки твърди във вярата, като знаете, че същите страдания се понасят и от братята ви в света.).

Въпреки че ни се иска да избегнем всичките изпитания и беди,това не

можем да го сторим - Исус ни каза,че ще ги преживяваме.Но Той също ни каза и това:...Дерзайте( бъдете смели, уверени, убедени, безстрашни), защото Аз победих света (Аз го лиших от силите му да ви  нанася вреда и го завоювах заради вас).

Изтегли проповедта:


Изтегляне

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Добавете коментар

Защитен код
Обнови