Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

МЯСТО ЗА СРЕЩАНЕ НА ВЯРВАЩИ

От  Х. Л. Хайкооп


С Ъ Д Ъ Р Ж А Н И Е

Въведение

Израилският народ в пустинята

След Вавилонския плен

Събрани в името на Господа Исуса

Поклонение в дух и истина

Събиране във време на упадък

ВЪВЕДЕНИЕ

 

На много християни липсва разбиране относно, призванието на вярващите на земята. Те мислят, че всичко е наред след като грешник дойде при Бога и изповяда вината си, и тогава знае, че греховете му са простени въз основа на спасителното дело на Господа Исуса.

А що се отнася до Евангелието, те стриктно се придържат към Божието Слово. Но поради слабия си интерес за живота след покаянието, те не мислят, че именно за него Библията е единствения пътеводител.

Както във всички неща и тук при внимателно четене Свещеното Писание ни учи на правилното служене на Бога.

В 1 Сол. 1:9 се казва: „и както сте се обърнали от идолите към Бога, за да служите на жив и истинен Бог”. Първо идва покаянието, защото обикновен човек не може да служи на Бога (Римл. 3:10-12). Но след това идва служението на Бога! Следователнo, целта на Бога не е (самоцелното казвам аз) покаяние на човека, но покаянието е крайно необходимо средство, за да се стигне до целта – „да служим на живия, истинен Бог”.

В   посланието към Римляните в първите 11 глави намираме точно описан пътя, по който грешника се приближава при Бога. В глава 12:1 се казва, че нашето разумно служение е да представим „телата си в жертва жива, свята, благоугодна на Бога”. А стих 2 ни увещава да изпитваме и познаем коя е добрата, благоугодна и съвършена воля Божия.

Не би трябвало да има различия в мненията, че волята на Бога може да се разбере само в Словото Божие. Това означава, да изследваме Божието слово, ако искаме да знаем как да служим „на живия и истинен Бог” според Неговата воля. В Пс. 119:105, 99 псалмиста казва: „Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми” и „По-разумен съм от всичките си учители, защото се поучавам от Твоите изявления”.

Когато мислим за богослужението, първо трябва да се занимаваме със срещата на вярващите, защото те заедно влизат в непосредствена връзка с Бога. В служба на поклонение, те изказват благодарност за това, което Той е направил. В молитвения час те Го молят за нуждите си. В проповедта, Той идва , за да ги напътства във всички тези събрания. Бог иска да бъде между тях (1 Кор. 14:25; Мат.18:20 наставление).

Ние намираме също, че напътствията за срещата имат важно място както в Стария, така и в Новия завет. Например, колко много се говори в книгите Изход и Левит за шатъра за срещане (скинията) и състоялата се там служба! И в Новия завет, в посланието към Римляните намираме учението за спасение, а в Посланието към Коринтяните се съдържат Божествените основни положения за среща на вярващите с Бога.

Странно е, че никъде не съществуват толкова различни мнения, както по този въпрос. Един е на мнение, че може да се среща само с такива , които мислят като него по някои страни от истината. Друг вярва, че може да се събира само с такива, които заедно образуват държавна църква т.е. с тези, които изповядват официалната религия на страната; трети мисли, че трябва да остане там, където се е покаял, а четвърти е на мнение, че трябва да отиде на място, където според него, най-много ще бъде благословен. Толкова ли неясно Словото Божие говори по този въпрос? Или няма определени наставления?

Нека изследваме този въпрос и да обмислим, че „послушанието е по-добро от жертва” (1 Царе 15:22).

Свали!

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови