Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ПАДАНЕТО НА ВАВИЛОН

124

„. ...Името Вавилон произлиза от „Вавилонска кула”...Принципът на Вавилонската кула е да се изгради нещо от земята , за да достигне до небето.

При строежа на тази кула, хората са използвали тухли. Има основна разлика между тухлата и камъка. Камъкът е направен от Бога , а тухлите са направени от човека...Тухлите са човешко изобретение, човешки продукт...Вавилон е символ на човешките способности. Вавилон представлява псевдохристиянството, което не отдава дължимото на Святия Дух. То не търси водителството на Святия Дух, върши всичко чрез човешки усилия.... Небесните неща могат да дойдат само от небето; земните неща никога не могат да стигнат до небето...Принципът на Вавилон е лицемерието . Нещо не съществува в действителност , а хората се държат така, сякаш съществува, за да се прославят сред човеците... Голяма част от духовното поведение е фалш, преструвки. Поставя се като маска . Това е принципът на Вавилон. .... Всичко, извършено с притворство, се върши според принципа на блудницата, не според принципа на невястата. ...Принципът на Вавилон е да се преструваш , за да спечелиш благоволението на човеците. Ако се съсредоточим върху човешката слава и човешката позиция в църквата, ние участваме в греха на Ахан и в греха на Анания и Сапфира. Симулираното посвещение е грях и симулираната духовност също е грях. Истинското поклонение е в дух и истина. ...Видяхме , че принципът на Вавилон е да се смесват човешките неща с Божието Слово и плътските неща с духовните неща .. Да претендираш , че нещо от човека е от Бога. Да се прославяш сред човеците, за да удовлетворяваш собственото си тщеславие. Ето защо Вавилон е християнството с примеси , корумпирано християнство....”Затова : Излезте изсред тях и отделете се „ казва Господ, и не се допирайте до нищо нечисто”... Според Божието Слово, Божиите деца не могат да участват в нищо, отразяващо характера на Вавилон. Ние трябва да излезем от него. Божиите деца трябва да се научат от дълбините на духа си да се отделят от Вавилон и да осъждат делата му . Така няма да бъдат осъдени заедно с Вавилон...”
От книгата „Славната църква” – Уочман

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови