Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Животът на християнина

Из Седи, Ходи, Стой - Уочман Ни

Уочман Ни

Животът на християнина

Ако животът на християнина трябва да бъде угоден на Бога, е необходимо той да бъде изправен пред Него във всичко, както подобава.

Много често в своя живот ние наблягаме само върху едно нещо или подробност в обходата си или работата си за Христа. Често пъти пропускаме да преценим, до къде трябва да се простира нашата изправност, а понякога дори-от къде трябва да започне. Обаче, Бог мери всичко от начало до край със съвършенството на Своя Син. Писанията ясно твърдят, че Божието благо намерение е "да се събере в Христа всичко...в Когото станахме и наследство" ( Ефес.1:9-11 ).

Само, ако бъдем напълно настойчиви в своя живот, ние ще можем да се надяваме да осъществим божествената цел за себе си, която е "да бъдем за похвала на Неговата слава" ( Ефес.1:12 ).

От всички послания на ап. Павел в Посланието към Ефесяните намираме най-възвишените духовни истини относно християнския живот. В Писмото изобилствуват духовни богатства, и все пак то е извънредно много практично. Първата половина на Посланието открива, че нашият живот в Христа трябва да бъде възвишено единство с Него. Втората половина ни посочва с много практически изрази как трябва да живеем този небесен живот тук долу на земята.

Ключовите думи в Послание към Ефесяните са:

  • Нашето положение в Христа - СЕДИМ ( 2:6 )
  • Нашият живот в света - ОБХОЖДАТЕ ( 4:1 )
  • Нашето отношение към Неприятеля - УСТОИТЕ ( 6:11 )

В живота на вярващия са налице тези три страници - към Бога, към човека и към Сатанинските сили. За да бъде полезен инструмент в Божиите ръце, човек трябва да бъде в изправност както подобава по отношение на тези трите: неговото положение, неговият живот и неговата борба или воюване.

Той не отговаря на Божиите изисквания, ако подценява важността на което и да е едно от трите, защото всяко едно представлява средата, в която Бог би изразил "славната Си благодат, с която ни е обдарил във Възлюбения Си" ( Ефес.1:6 ).

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови