Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ДО ВЕЧНИ ВЕКОВЕ

ДО ВЕЧНИ ВЕКОВЕ

Из Славната църква

Уочман Ни

Славната църква - Уочман Ни
В Откровение 22:3 се казва: " Нищо проклето няма да има вече ". Благодаря на Бога, Битие 3 вече няма да се изпълнява и вече няма да има нищо проклето. Всичко, за което се говори в Битие 3 може да се сведе до думата ПРОКЛЯТИЕ. Дори смъртта е вид проклятие. При Новото Небе и Новата Земя, обаче вече няма да има проклятие , нито ще има смърт. На греховното минало вече ще е сложен край; и човекът ще прославя Бога както трябва. Стих 3 продължава: " И престолът на Бога и на Агнето ще бъде в града.Тук ситуацията е съвсем различна от Битие 3, където Бог е ходел из градината в прохладата на деня.Тук Бог царува; Неговият престол е разположен тук. Сега градината се е превърнала в градът, мястото , където Бог царува. " И Неговите слуги ще Му служат ".Какво ще правят във вечността слугите на Бога ?Те ще Му служат. Ние не бива да мислим, че във вечността няма да правим нищо.Не, ние завинаги ще бъдем Негови слуги и ще му служим.
Стих 4 продължава: " Те ще гледат лицето Му, и Неговото Име ще бъде на челата им ".Цялата ни работа за Господа трябва да бъде ръководена от общението ни с Него.Истинското служение на Господа е в общението ни с Него. Да служим сами не е достатъчно; трябва да служим в общение с Господа.Те ще Му служат и ще гледат лицето Му. О, колко пъти, когато гледаме лицето на Бога, вече сме свършили работата Му.Ние не бива да вършим работата и постоянно да се вайкаме-това не е общение. Бог да ни освободи от всяко служение, което не е в общение с Него. Ние никога не бива да изпитваме гордост и самодоволство от извършената работа. Чувството , че сами се справяме. Бог да ни спаси и избави от всяко служение, което не произтича от общението ни с Него, и което не е в общение с Него, и да ни помогне да останем в общение с Него дори и след като сме завършили. Божиите слуги не само ще имат общение с Него, но и " Неговото Име ще бъде на челата им ". Това е тяхното свидетелство; това ще виждат хората, когато ги срещнат. Всеки ще знае, че тези хора са Божии хора.
В стих 5 се казва: " Нощ няма да има вече; и няма да имат нужда от светлината на светило или от слънчева светлина, защото Господ Бог ги осветява ". В този град няма да има нощ. Светилото е направено от човека, то е човешката светлина, а слънцето е естествената светлина. Вече няма да се използват човешки дела и естествени средства, защото всичко ще бъде видимо и ясно.
Днес ние можем да бъдем объркани и да не виждаме ясно.Дори  след като сме извършили нещо за Бога, може да не знаем къде сме, но в онзи ден няма да бъде така.
Втората част на стих 5  е много важна. " И те ще царуват до вечни векове ". Това е планът на Бога при сътворението. В Битие Божият план е бил човекът да царува и при Новия Ерусалим това вече ще бъде постигнато-човекът ще царува. Това не е нещо характерно за Милениума. Този откъс от Светото Писание, Откровение 21 и 22, не е описание на Милениума, а на вечността.Те ще царуват през вечността. Божията първоначална цел е постигната.
Бог е искал човекът да властва над земята и да унищожи Сатана.Най-после човекът царува, а Сатана е бил хвърлен в Огненото езеро. Божията цел за човека, когото Той е създал е била постигната.От една страна Бог е искал човекът да бъде като Него, а от друга е предопределил той да царува.
Виждаме , че Божият план може да бъде осуетен, но не и спрян. Още от сътворението, Божието дело е претърпявало големи сътресения и провали. Имало е периоди, в които Божието дело на пръв поглед е изглеждало напълно разрушено, и планът Му - напълно осуетен. Но в Откровение Бог е постигнал Своята цел. Придобил е група хора, чиито сърца са изпълнени с чисто злато-нещо от Самия Бог.Сърцата им са пълни и с бисери, които са дело на Христа. Пълни са и със скъпоценни камъни-дело на Святия Дух. И тези хора ще царуват до вечни векове.
Сега, когато видяхме Божият план и как работи Бог, какво да правим ? Да проведем духовно съживление ? Да открием семинария ? Или да се върнем към домакинската си работа, както обикновено ? Какво правим тук ? Бог върши нещо велико. Колко нищожни се чувстваме, когато сравним работата си с Неговата ! Бог да бъде милостив към нас и да ни помогне, след като сме видели такова видение, да платим пълната цена за осъществяването му. Види ли човек веднъж видение, той не може да не се промени. Бог да ни даде видение за онова, което прави и онова, което цели. Да ни покаже какви хора желае да придобие и колко ценно е онова, което изпълва сърцето Му. Ако видим тези неща, ние ще извикаме: " О, колко малък съм аз ! И колко много внимание съм отделял на себе си ! " И ще кажем: " Ако Бог не работи в мен, аз никога няма да мога да върша Неговата работа. Само, когато Бог се движи в мен с мощната Си сила, аз мога да продължавам както трябва напред. Това голямо видение трябва да ни преобърне. Да ни накара да видим, че нашето състояние днес никога не може да удовлетвори Божието сърце. Нашата надежда е Бог да ни даде това видение. Видим ли го, ще му се отдадем с цялото си същество; всяка частица от нас ще бъде променена.Днес ние сме изправени пред алтернативата или да бъдем победители, или да бъдем победени. Как можем при това положение да си позволим да бъдем немарливи в молитвата ? Ако пренебрегваме молитвата, ние никога няма да бъдем Божии победители.
Господ Исус, Който е възкръснал от мъртвите, Великият Пастир, да ни държи в ръката Си и да ни води чрез Своята  могъща сила, за да можем оттук нататък и завинаги да Му принадлежим, завинаги да Мусе посветим, завинаги да Му служим и завинаги да вървим в Неговия път. Нека Господ бъде милостив към нас сега и до вечни векове. Амин.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови