Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Той даде Себе Си

Той даде Себе Си

Из Учителят и Неговият план за евангелизиране


Учителят и Неговият план за евангелизиране

Исус изискваше от учениците Си послушание.

ТОЙ ЗНАЕШЕ, ЧЕ ПОСЛУШАНИЕТО ЩЕ ГИ ДОВЕДЕ ДО ЕДНА ПО-ДЪЛБОКА ОПИТНОСТ НА НЕГОВИЯ ДУХ. И като приемат Святия Дух, те щяха да познаят Божията любов към погиналия свят.

Неговият живот бе живот на даване - даваше това, което Отец Му бе дал ( Йоан 15:15; 17:4,8,14 ). Той им даде Своя мир, чрез който беше укрепен в скръбта ( Йоан 16:33 ; Мат.11:28 ). Той им даде радостта Си, с която работеше сред страданията и скърбите ( Йоан 15:11 ; 17:13 ). Той им даде ключовете на Своето Царство, срещу което портите на ада не могат никога да надделеят ( Мат.16:19 ; Лука 12:32 ).

Наистина, Той им даде Своята Собствена Слава, която беше Негова преди световете да съществуват, и за да бъдат едно, както Той и Отец Са едно ( Йоан 17:22-24 ). ТОЙ ИМ ДАДЕ ВСИЧКО, КОЕТО ИМАШЕ - НИЩО НЕ ЗАДЪРЖА, ДАДЕ СОБСТВЕНИЯ СИ ЖИВОТ.

Това е любовта. Тя винаги дава. Когато в любовта има себе, това не е любов. В този смисъл Исус ясно показа на Своите последователи точно какво означава "Бог толкова възлюби света" ( Йоан 3:16 ). Това значи, че Бог даде всичко, което имаше на онези, които обичаше, даже Своя "Единороден Син".

А за Сина, въплатяване на тази любов значеше да се откаже от правото си на живот и да даде Своя живот за света. САМО В ТАЗИ СВЕТЛИНА - КОГАТО СИНЪТ Е ПОСТАВЕН НА МЯСТОТО НА СВЕТА - ЧОВЕК МОЖЕ ДА ЗАПОЧНЕ ДА РАЗБИРА КРЪСТА. Кръстът на Христа е неизбежен, защото Божията безкрайна любов може да се изрази само по този безграничен начин. Както човек, чрез своя грях трябваше да умре, така Бог, чрез Своята любов трябваше да изпрати Своя Син да умре на нашето място.

" Никой няма по-голяма любов от това щото да даде живота си за приятелите си " (Йоан 15:13).

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови